İleti Sayısı: 2,694
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
(23-06-2018, 10:39)xristos : İlk defa oynuyorum. İlerleme nasıl ?
http://i.hizliresim.com/lZr7OJ.png Ilk keze göre baya iyi. Osmanlıyı herkes yenemez öyle topraklarına çökemez hemen.
Ama koalisyon yiyebilirsin dikkat et.
•
İleti Sayısı: 3
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
(23-06-2018, 11:12)Sübaşı : (23-06-2018, 10:39)xristos : İlk defa oynuyorum. İlerleme nasıl ?
http://i.hizliresim.com/lZr7OJ.png Ilk keze göre baya iyi. Osmanlıyı herkes yenemez öyle topraklarına çökemez hemen.
Yedim de zaten. isyanlarla boğuşurken aç gözlülüğüm tuttu milana girdim. tüm avrupa + osmanlı koalisyon savaşı açtı
http://i.hizliresim.com/MDgE7Q.png
•
Imperium:
15
(23-06-2018, 11:47)xristos : (23-06-2018, 11:12)Sübaşı : (23-06-2018, 10:39)xristos : İlk defa oynuyorum. İlerleme nasıl ?
Yedim de zaten. isyanlarla boğuşurken aç gözlülüğüm tuttu milana girdim. tüm avrupa + osmanlı koalisyon savaşı açtı
http://i.hizliresim.com/MDgE7Q.png
O savaşı kazanman imkansız gibi bişey. En az zararla anlaşma yapmaya çalış ordunu falan gereksiz yere kestirme boşuna.
•
İleti Sayısı: 515
Imperium:
3
Before
After
Aşağıdaki 1 üye 4S0S nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye 4S0S nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç
İleti Sayısı: 3,510
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
27-06-2018, 12:12
(Son Düzenleme: 27-06-2018, 12:12, Düzenleyen: Aytaç.)
Güzel oyun olmuş. Agresiflik sorun olmadı mı? Ben de Floransa oynuyorum. Senden bir kaç daha az toprak almama rağmen 3-4 tane koalisyon savaşı yedim. Hatta yediğim agresiflikten savaşta yendiğim adam truce bitiyor tekrar koalisyona giriyor :D
•
İleti Sayısı: 51
Imperium:
0
Commonwealth'e ne olmuş öyle
•
Imperium:
3
27-06-2018, 13:29
(Son Düzenleme: 27-06-2018, 13:30, Düzenleyen: 4S0S.)
(27-06-2018, 12:12)Aytaç : Güzel oyun olmuş. Agresiflik sorun olmadı mı? Ben de Floransa oynuyorum. Senden bir kaç daha az toprak almama rağmen 3-4 tane koalisyon savaşı yedim. Hatta yediğim agresiflikten savaşta yendiğim adam truce bitiyor tekrar koalisyona giriyor :D
hayatımda ki en ballı oyundu diyebilirim oyun başında hükümdara ae özelliği geldi üstüne estatelerden aldığım papalık puanının direk bağışladım papa oyun başında öldü direk bende kaldı birde hükümdar ve papa uzun yıllar yaşıyınca ae sıkıntısı çekmeden topladım valla ama cidden çok şanslıydım
Aşağıdaki 1 üye 4S0S nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye 4S0S nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç
İleti Sayısı: 4
Imperium:
0
Her dlc oyunu biraz daha kolaylaştırıyor bence. Eskiden bir ağırlığı olan wc'yi neredeyse orta seviyenin üstündeki herkes zorlanmadan atabiliyor artık.Art of War-Common Sense- Mandate of Heaven-Rights of Man dörtlüsü ile 100 yıl önceden tamamlayabildim. Cossacks olmuş olsa bu tarih daha da erkene çekilmiş olurdu bence.
İleti Sayısı: 524
Imperium:
0
State mekaniği ve Right of man dlcsinden sonra çok kolaylaştı.
•
İleti Sayısı: 1,140
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
5
A Hero's Welcome başarımı. Bulgar vassal. Theodoroyu falan da Osmanlı yok olsun diye serbest bıraktırdım.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
Imperium:
51
Bir refah krallığı İtalya...
•
İleti Sayısı: 162
Imperium:
0
(01-07-2018, 00:14)Aytaç : Bir refah krallığı İtalya...
yukarıdaki unrest bildirimlerini görmesek... :D
•
Imperium:
51
(01-07-2018, 12:56)Carpathia : yukarıdaki unrest bildirimlerini görmesek... :D
Tüm Avrupa koalisyona girdi daldı. Dayanamadım o savaştan da toprak aldım. Ufak tefek isyanlar :D
•
Imperium:
5
Imperium Universalis modu.
Imperium:
3
Oyunun sonları acayip sıkıcıydı
•
Imperium:
5
Mahvetti beni.
•
İleti Sayısı: 70
Imperium:
0
(05-07-2018, 14:06)Zebercet : Mahvetti beni.
Kralı tahttan indirebilirdin ancak gördüğüm kadarıyla buyomu soluk bu eylem için gereken prestij ve meşruluktu sanırım
•
Imperium:
15
@ Zebercet
Benim kralları ordunun başına geçirdiğim zaman nalları hemen dikiyorlar. Kralı ordunun başına geçirmeyi denedin mi ?
•
Imperium:
5
Evet indirebilirdim ancak arkasından gelen veliaht da beş para etmezdi ve boşu boşuna prestij ile meşrutiyet kaybetmeyeyim dedim. General olarak da atadım ve savaşlara soktum. Bugün ölür yarın ölür diyerek resmen inatlaştım ancak adam ölmek bilmedi. Artık kan banyosu mu yapıyor nedir adında meymenet yok Allah'ın cezasının İskender Beyden nerelere geldi bu hanedan. 79 yaşında geberdi de ülke ölü toprağını attı üzerinden.
İspanya, Britanya ve Commonwealth müttefik ancak İspanya Commonwealth ile müttefik. Başarım gelmeyecek bari anadoluyu falan toparlayayım kalan sürede. Osmanlı ile ilk büyük savaşı 1500 gibi yapabildim favor sistemi yüzünden. O süreçte adamlar arabistana falan inmişti. Zaten doğuda osmanlıya karşı koyacak kimse yok. Biz savaş açana kadar 100bin üzerinde asker basmışlardı bile. Bir şekilde kazandık ancak barış sürecince adamlar doğuda genişlemeye devam etti. Bizim ise adım atacak pek bir yerimiz yoktu ve macaristan ile venedik üzerine seferler yaptık ancak yetmedi. Son karaman oyunumda mesela hiç yoktan doğudaki ufak tefek devletçikleri yiyip development kasmış ve osmanlıyı sona bırakıp rahatça yenmiştim. Şuna geleceğim, eğer arnavutluk oynayacaksanız ne yapın yapn oyunun ilk beş on yılında belini kırın osmanlının. Tavsiyem Macaristan ve Polonyanın rival olmadığı bir campaign denk gelene kadar restart atıp ikisiyle mütteifk olur olmaz toprak vaadiyle saldırmanız. Bunun için osmanlının doğudaki bir savaşını bekleyip edirne ile istanbula asker yığabilirsiniz geçememeleri için. Neyse en azından kafkasyayı aldık bu da albania or caucasia başarımı olsun olsun.
İleti Sayısı: 2,839
Imperium:
47
Albania görünce uzun zamandan sonra tekrardan bir sp açasım geldi. Açayım dedim şöyle garip şeylerle karşılaştım. :D
Bu ittifaka ithafen ;
Oyundaki durumum ;
|