EU4 - İmparatorluklarınız
Topraklarında isyan çıkmamasını istemiyorsan yapacağın şey çok net. İsyancıları kollayacaksın ve çıktığı gibi toprağı ele geçirmeden keseceksin. Eğer toprağı ele geçirirse separatism sürekli 10 ar yıl boyunca tekrar ederki bu sürekli isyan demek. Ben şahsen hindistanda oynamıyorsam, büyük coğrafyalara hükmetmiyorsam, sürekli gözüm arkada kalmıyorsa hümanist fikir almam. Bunun yanında açtığın fikir grupları hakkındada bilgi vermiş olsan daha iyi olurdu. @madly
Medeni Hayattan Bahseden Züppelere,
Barıştan Bahseden Kansızlara,
Maziyi İnkar Eden Namussuzlara İnanma..!
Millet, Kan Demektir.
Damarındaki Asil Kanda Türklük Varsa,
Zaten Savaşçılığı Duyacak Ve İsteyeceksin....
[+] 1 üye Türk Şad nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bu başarım Osmanlı ile ters gitmeden çok daha rahat yapılıyor.
[+] 1 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(18-05-2019, 00:10)Zebercet : Hümanist başladığım Hisn Kayfa oyunumda isyan sıkıntısı çekmemiştim. Zor görünüyor ama yaparsın bence.

Küçük devletcikleri yutunca biraz daha rahat etti coğrafya. bölgenin dinlerini çevirdiğimde ise pek sıkıntı kalmayacak gibi duruyor bakalım

(18-05-2019, 00:12)Böri Şad : Topraklarında isyan çıkmamasını istemiyorsan yapacağın şey çok net. İsyancıları kollayacaksın ve çıktığı gibi toprağı ele geçirmeden keseceksin. Eğer toprağı ele geçirirse separatism sürekli 10 ar yıl boyunca tekrar ederki bu sürekli isyan demek. Ben şahsen hindistanda oynamıyorsam, büyük coğrafyalara hükmetmiyorsam, sürekli gözüm arkada kalmıyorsa hümanist fikir almam. Bunun yanında açtığın fikir grupları hakkındada bilgi vermiş olsan daha iyi olurdu. @madly

Asıl sıkıntı benim toprağımda çıkan isyancılardan ziyade bölgedeki küçük devletlerin isyancıları olmuştu. Ermenistan Gürcistan Luristan Kara koyunlu Ak koyunlu imereti, büyük orda isyancıları diğer topraklardan geçip rahatça işgal edip toprakların huzurunu bozuyordu. Tabi ordularını isyancıların karşısına çıkarmadıkları için mecburen onları da ben temizliyordum.Ayrıca da Ne kadar ayrılıkçılık olayına hakim de olsan bu topraklar oyunda en çok isyan çıkan yerlerden birisi. Açtığım idea grupları Hümanist - Savunma - Ofansif. Aslında 3. olarak din ideasını açacaktım fakat hızlı genişlediğim için ve istikrar ve enflasyon sorunlarından dolayı adm puanlarında epey geri kaldım. O yüzden Hasankeyf'in fikirleriyle örtüştüğü için ofansif gitme kararı aldım.

@Aeschyli Şu noktada zaten giderek güçlenen bir Osmanlıyla ters düşmeyi istemiyorum. Hindistana kadar ilerlemeye çalışacağım. Anadolu teknoloji grubu oyunun ilk yarısındaki gücünü kaybetmeden girmeye pek niyetli değilim. Şuan Osmanlı halihazırda 200k Ordu bulunduruyor.
                                                                                                                   76561198251634340.png
Ara
Osmanlı en kötü haliyle bile tam bir baş belası. Yanlış hatırlamıyor isem Osmanlıdan önce Halep'e ulaşıp önünü kesmek şarttı. Yoksa güneye doğru indikçe iniyor önünü alamıyorsun. Ki bu o bölgedeki çoğu küçük devlet için geçerli. Halepten güneye inemeyen bir Osmanlı o kadar da sorun olmuyor.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
Ara
(18-05-2019, 01:14)Zebercet : Osmanlı en kötü haliyle bile tam bir baş belası. Yanlış hatırlamıyor isem Osmanlıdan önce Halep'e ulaşıp önünü kesmek şarttı. Yoksa güneye doğru indikçe iniyor önünü alamıyorsun. Ki bu o bölgedeki çoğu küçük devlet için geçerli. Halepten güneye inemeyen bir Osmanlı o kadar da sorun olmuyor.

Maalesef mümkün olmadı o durum, o yolu Hasankeyf ile erken oyunda kesmek pek mümkün değil gibi geliyor bana. Osmanlı ilk savaşta Karaman topraklarını ve Halep'i aldı diye hatırlıyorum. Maalesef Hindistan ve arap yarımadasına genişlemekten fazla seçeneğim kalmadı. İlerleyen yüzyıllarda genişleyip, batıdan güçlü bir müttefik edinmeden pek bulaşmak akıl kârı değil
                                                                                                                   76561198251634340.png
Ara
Bu Avrupa kralları boşuna karşısına çıkmamazlık yapmamış Osmanlı'nın. Ölüsü bile şak diye 150 k askeri yolluyor. Bu oyunluk başarımlar alındı sayılır. Unify islam duruyor, belki onu da aradan çıkartırım. Hasan keyfine göre, belli olmaz  :grinn:

Oyunun son demleri, yıl 1739 Yunanistan ilk ve tek Vassalım

krCfbt.png
                                                                                                                   76561198251634340.png
[+] 2 üye madly nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Belki de bir yıldır falan oynamıyordum Osmanlı ile. Kırım march. Nereye uzanırsam uzanayım koalisyon kuruyorlar. Ortodoks olsaydım keşke Roma kovalardım. Şu saatten sonra Ortodoks olabilir miyim? Dhimmi isyanı patlatsam olur herhalde geç değil.

2v11830dac54.jpg
Ara
Rahat olursun, balkanların çoğu Ortodoks toprağı. Koalisyon meselesi benim de canımı sıkıyor. Eskiden bu kadar çok koalisyon kurulmazdı Osmanlıya karşı. Ama gördüğüm kadarıyla Polonya ve Litvanyadan bayağı toprak yemişsin. Çok normal sana koalisyon kurulması
                                                                                                                   76561198251634340.png
Ara
(18-05-2019, 22:46)madly : Rahat olursun, balkanların çoğu Ortodoks toprağı. Koalisyon meselesi benim de canımı sıkıyor. Eskiden bu kadar çok koalisyon kurulmazdı Osmanlıya karşı. Ama gördüğüm kadarıyla Polonya ve Litvanyadan bayağı toprak yemişsin. Çok normal sana koalisyon kurulması

Olmadı ya. Şehirlerinin en az yarısı hristiyan olmalı diyor ülkenin dinini çevirmek için. İsyan patlattım bütün balkanları işgal ettiler ancak isyan istekleri ülkenin dinini değiştirmek değil balkanlardaki hristiyan olmayan toprakları ortodox yapmakmış. Boşu boşuna 50 prestij 1 stability'den oldum. Şu din işini daha esnek yapsalar keşke. Yok dhimmiye ver sadakatini düşür isyan patlasın falan.
Ara
İsyanı Anadoludan çıkartsan olabilirdin muhtemelen. Balkanlar zaten ortodoks olduğundan ülkedeki oranı çok etkilememiştir.
Ara
Din degiştirme işini Osmanlıda 1470 civarları yapıyorum, Bütün kaleleri kapatıp bekliyorum. İstanbulu almaları yetiyor o dönemlerde. Yani şuana kadar 20 kere din değiştirmişimdir, hiç sana gelen isyancı talebi gelmedi bana
                                                                                                                   76561198251634340.png
Ara
(20-05-2019, 03:10)madly : Din degiştirme işini Osmanlıda 1470 civarları yapıyorum, Bütün kaleleri kapatıp bekliyorum. İstanbulu almaları yetiyor o dönemlerde. Yani şuana kadar 20 kere din değiştirmişimdir, hiç sana gelen isyancı talebi gelmedi bana

Bütün din isyancıları ülkenin yarısı o dinden olana kadar tolerans vs. istiyorlar. Yarısı o dinden olursa talepleri ülkenin dinini değiştirme oluyor.
[+] 2 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Custom Nation oyunumda Moskova'yı fethedip Rusya'nın kurulmasını önledim ama Lehistan ve Litvanya o sırada birleşti, daha sonra onlar da Moskova'ya doğru büyüdü. Ben de batıya doğru ilerleyeceğim ama ikilemde kaldım, fikirlerinizi merak ediyorum.
Macaristan veya Lehistan-Litvanya Birliği'ne saldıracağım ama hangisi olduğuna karar veremedim. Ayrıca üçüncü ama düşük bir ihtimal olarak İtalya'ya çıkarma yapma düşüncem de var.

3c24fe87e4e.png

Oyun hakkında birkaç bilgi vereyim.
Türkistan:
Müttefikler: Fransa, Kazan
Düşmanlar: Lehistan-Litvanya Birliği, Avusturya, Moskova
Teknoloji: 12/11/11
Ordu gücü: 88k
*Macaristan müttefiklik teklifimi kabul ediyor görünüyor.
*Lehistan'a savaş açınca Fransa onun tarafında savaşa katılıyor görünüyor.
*Kastilya-Aragon PU.
*Kastilya müttefiklik teklifimi kabul ediyor görünüyor.

Lehistan-Litvanya Birliği:
Müttefikleri: Fransa, Bohemya, Boğdan'ın bağımsızlığını garantiliyor
Düşmanları: Türkistan, Moskova, Macaristan, Danimarka
Teknoloji: 11/8/10
Ordu gücü: 82k

Macaristan:
Müttefikleri: Avusturya (KRİ), Livonya Şövalyeleri
Düşmanları: Lehistan-Litvanya Birliği, Bohemya, Papalık
Teknoloji: 10/10/11
Ordu gücü: 32k

Fransa: 75k ordu
Bohemya: 33k ordu
Avusturya: 54k ordu
Kastilya: 55k ordu
[+] 1 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Karaman ile Anadolu Selçuklu Devletini kurmak başarımı için açtığım oyundan bir kare..

Kaç defa Osmanlı yüzünden 20 savaş yorgunluğu yediğimi hatırlamıyorum. Venedik ve Avusturyayı azıcık tokatlayıp üstüme yürüyor direk. İlk başta Memlük ile müttefiktim. Fakat satışı koyunca, kendisine hibe ettiğim azerbaycan, Suriye topraklarını kafasına vurarak geri aldım. Osmanlı ile köşe kapmaca oynamaktan başka çarem yoktu. Sağolsun Müttefiklerim, her savaşta beni sattıkları için Avusturya benle dost olana kadar ne yaşadığımı ben bilirim. Avusturya ile Müttefik olmamın üzerinden yaklaşık 2 sene geçmişti ki; Avusturya, Osmanlının dostu olan, Büyük Güç sıralamasında 1.olan Fransa'ya pu düştü. Bu kadar aksiliklere rağmen yaklaşık 10-15 sene süren din savaşı beni kurtardı. Neyse sözün özü. Bu kadar uğraşa değer. Babür, Osmanlı falan hikaye. Doğru idealarda böyle net bir şekilde tokatlayan başka bir devlet yok. O national idealar nedir yiğidim :smile:

k5KbKs.png
                                                                                                                   76561198251634340.png
[+] 2 üye madly nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(24-05-2019, 19:30)madly : Karaman ile Anadolu Selçuklu Devletini kurmak başarımı için açtığım oyundan bir kare..

Kaç defa Osmanlı yüzünden 20 savaş yorgunluğu yediğimi hatırlamıyorum. Venedik ve Avusturyayı azıcık tokatlayıp üstüme yürüyor direk. İlk başta Memlük ile müttefiktim. Fakat satışı koyunca, kendisine hibe ettiğim azerbaycan, Suriye topraklarını kafasına vurarak geri aldım. Osmanlı ile köşe kapmaca oynamaktan başka çarem yoktu. Sağolsun Müttefiklerim, her savaşta beni sattıkları için Avusturya benle dost olana kadar ne yaşadığımı ben bilirim. Avusturya ile Müttefik olmamın üzerinden yaklaşık 2 sene geçmişti ki; Avusturya, Osmanlının dostu olan, Büyük Güç sıralamasında 1.olan Fransa'ya pu düştü. Bu kadar aksiliklere rağmen yaklaşık 10-15 sene süren din savaşı beni kurtardı. Neyse sözün özü. Bu kadar uğraşa değer. Babür, Osmanlı falan hikaye. Doğru idealarda böyle net bir şekilde tokatlayan başka bir devlet yok. O national idealar nedir yiğidim :smile:

k5KbKs.png

Güzel oyun olmuş eline sağlık da manpower çok fazla değil mi bu arada?
Ara
%10 moral %5 disiplin mi op ? olmayan devlet yok yani o derece. askeri op idea arıyorsan nepal ile prusya .diğerleri hep standart.ve o manpowerdeki absurtluk gözden kaçmadı. az toprak çok fazla manpower.yine de güzel oyun tebrikler.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 2 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Limit 350k gibi birşey. Memluk savasinda limiti gecerek cok asker bastım. Karşıma doğru düzgün ordu çıkarmadı. Bir de ordu profesyonelliği boşa gitmesin diye 100 olunca 80'e falan düşürüyorum ve yanlış hatırlamıyorsam 70-80k asker veriyor. Quantity- Saldırı ideaları var. Burada absürt olan nedir

@jax61 , @tahr1bad
                                                                                                                   76561198251634340.png
Ara
Absürt olan manpower idi .profesyonellik bozduruyorsan anlaşılabilir.toplam manpower o toprak için aşırı fazla demek istedik.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
biliyorum zaten manpower konusunu kastettiğini. ama ima ettiğiniz şey hoş değil. her oyunu ironman modda oynuyorum, steam de imzada. İllegal birşey olsa almak istediğim ryukyu dünya fethi, one faith başarımlarını çoktan açardım.
                                                                                                                   76561198251634340.png
Ara
Hindistandaki rajputana, punjab, deccan ve nepal gibi ülkeler kurulmaya başladığı andan itibaren Rum'un idealarının popülaritesi bitti benim için. Rum' un idea seti bence Osmanlıdan değiştirme. Es kaza %10 moral vermişler fakat combat abilityden yada ordu geleneğinden yoksun bir idea setini genel olarak sevmiyorum. Bu yüzden rumdan hoşlanmıyorum. Genel olarak oyuncular Core masraflarını düştüğü gördüğü an o ülkenin ideaları op oluyor. Bu durumu anlamış değilim.
Medeni Hayattan Bahseden Züppelere,
Barıştan Bahseden Kansızlara,
Maziyi İnkar Eden Namussuzlara İnanma..!
Millet, Kan Demektir.
Damarındaki Asil Kanda Türklük Varsa,
Zaten Savaşçılığı Duyacak Ve İsteyeceksin....
Ara

Konuyu Okuyanlar: 16 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.