EU4 - İmparatorluklarınız
wc yıl olarak gecikmiş
Ara
Bizans-Roma İmparatorluğu
Mare Nostrum, Basileus, In the Name of the Father, Redecorating, God Tier
Bizans görev ağacı ve başarım için gereken yerler harici fetih yapmadım pek. Prusya march, Litvanya müttefik.
rss4svk.jpg
[+] 3 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bende CK3'de Bizans'la Roma'yı kurdumda EU4'deki bayrak daha havalıymış. :sunglasses:
Ara
(05-09-2021, 21:58)Takeda Akane : Bende CK3'de Bizans'la Roma'yı kurdumda EU4'deki bayrak daha havalıymış. :sunglasses:

Bayrağı kendim ekledim, orijinali bu değil.
Ara
Bende heyecan yapmıştım. :confused:
Ara
(05-09-2021, 21:54)Salomon : Bizans-Roma İmparatorluğu
Mare Nostrum, Basileus, In the Name of the Father, Redecorating, God Tier
Bizans görev ağacı ve başarım için gereken yerler harici fetih yapmadım pek. Prusya march, Litvanya müttefik.
rss4svk.jpg

Stratejin neydi izlediğin yolu öğrenebilir miyiz ?
300_b69ab634-c366-4d3d-9536-1dc2a8fdbfaa.png
[+] 1 üye KARTAL nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(06-09-2021, 10:40)KARTAL : Stratejin neydi izlediğin yolu öğrenebilir miyiz ?

Ludi'nin Bizans başlangıç rehberinden faydalandım. Osmanlı'ya karşı ilk savaşımı kazandıktan sonra vassal feed temalı ilerledim. Napoli'yi Aragon'dan 'Transfer Subject' ile aldım, Floransa'yı da vassal alıp reconquest yaptım, İtalya bölgesini onlara yedirdim. Fransa ve Avusturya'yı Avrupa'ya karşı, Kara Koyunlu'yu Memlükler'e karşı ittifak olarak kullandım. Karaman-Eretna-Suriye-Irak gibi bilimum core sayısı fazla olan vassallarla doğuyu topladım. Batıya gittikçe Fransa ve Avusturya ile doğru zamanda ittifak bozup gereken yerleri aldım (Fransa'yı reconquest vassal feed ile). İberya'yı da Katalunya corelarıyla aldım.
1.31'e geçtikten sonra hep olduğu gibi bu oyunda da AI Rusya'yı göremedim, o yüzden Litvanya ile müttefik oldum. Tötonlar tek toprak kalıp Prusya formlayınca vassal alıp march olarak kullandım.
Aldığım fikirler sırasıyla: Quality-Religious-Influence-Admin-Trade-Eco-Innovative-Offensive
[+] 1 üye Salomon nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yeri geldiğinde 'Transfer Subject' bayağı OP olabiliyor. Ben Karaman iken Osmanlı'dan Dulkadir ile Kırım'ı tek savaşta almıştım.
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
[+] 1 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(06-09-2021, 18:13)Salomon :
(06-09-2021, 10:40)KARTAL : Stratejin neydi izlediğin yolu öğrenebilir miyiz ?

Ludi'nin Bizans başlangıç rehberinden faydalandım. Osmanlı'ya karşı ilk savaşımı kazandıktan sonra vassal feed temalı ilerledim. Napoli'yi Aragon'dan 'Transfer Subject' ile aldım, Floransa'yı da vassal alıp reconquest yaptım, İtalya bölgesini onlara yedirdim. Fransa ve Avusturya'yı Avrupa'ya karşı, Kara Koyunlu'yu Memlükler'e karşı ittifak olarak kullandım. Karaman-Eretna-Suriye-Irak gibi bilimum core sayısı fazla olan vassallarla doğuyu topladım. Batıya gittikçe Fransa ve Avusturya ile doğru zamanda ittifak bozup gereken yerleri aldım (Fransa'yı reconquest vassal feed ile). İberya'yı da Katalunya corelarıyla aldım.
1.31'e geçtikten sonra hep olduğu gibi bu oyunda da AI Rusya'yı göremedim, o yüzden Litvanya ile müttefik oldum. Tötonlar tek toprak kalıp Prusya formlayınca vassal alıp march olarak kullandım.
Aldığım fikirler sırasıyla: Quality-Religious-Influence-Admin-Trade-Eco-Innovative-Offensive

Teşekkürler
300_b69ab634-c366-4d3d-9536-1dc2a8fdbfaa.png
Ara
1qbz2e9.jpg

crqh6uh.jpg

s2ck7es.jpg

bdeuyfy.jpg

Osmanlının son hali vasal feed yapacağımdan dolayı quantiti çıkartıp admin aldım 4. idea olarakta diplomatik alacam.

BU arada manpower hilesi yazmadım tüm şehirlerimin devini minimum 14 14 14 yapınca baya bir manpower ve sailors geliyor ve hiç bir şekilde cash yazmadım sadece koalisyon savaşalrını beyaz barışla bitirmek için yesman yazıyoum ve de gov capi arttırmak için hile yazdım ama hepsini gov cap için kullandım onun dışında hiçbir şekilde hile kullanmamaya özen gösteriyorum
[+] 2 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@baywatch06 fikirlerimi belirtmek istiyorum, emek verip uzun soluklu seriler çıkarıyorsun temponu hiç bozmamanı dilerim ama açıkcası yaptğın hiçbir video seriyi beğenmiyorum zira hile kullanıyorsun, hani kullanman mesele değil oyunu dilediğin gibi oynayabilirsin, ama şu tarz konuşmaların çok anlamsız:" cash yazmıyorum, powerpoint hariç hile kullanmıyorum" hani zaten hile ile kazandığın tüm pointler sanki 15 15 15 puanlı bir liderin ülkeyi yönetmesine denk geliyor zaten eu4 matematik kısmı tutarsız olan bir oyun sen hile ile kazandığın oranlarla bu turtarsızlığı perçinliyorsun her bir toprağı 45 dev yapınca cash hilesi filan yazmana lüzum kalmıyor, bu tarz strateji oyunlarında mananı yönetmek işin bel kemiğini oluşturuyor sen bu konuda uğraşmak istemediğin yada bu şekilde oynamak istediğin için oyunun düşünmeyle ilgili bazı kısımlarını devreden çıkarıyorsun ve benim fikrime göre seyir zevki kalmıyor.
[+] 2 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
@baywatch06

Videolarda hiç konuşma,sohbet yok. Bence bu videoları sıkıcı hale getiriyor.
[+] 2 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(12-09-2021, 22:00)Defterdar : @baywatch06

Videolarda hiç konuşma,sohbet yok. Bence bu videoları sıkıcı hale getiriyor.
mikrofonum yok ve oyunun müziklerini dinleyerek oynamayı seviyorum.sohbet muhabbet edersem oyunun o güzl müziklerine konsantre olamıyorum ve de hızı sürekli düşürmek zorunda kalırım
Ara
[+] 2 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
[+] 1 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
helal
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
SPOILER_20210918055802_1.jpg?width=1115&height=627

Tlemcen pat diye Tunus formaladı ve %98 lik savaş skoruyla tüm topraklarını alabilecem neredeyse

Ayrıca Tunus barışını da hemen yapmayacam provencenin aragonu annexlemesini bekleyecem
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
"Big Blue Blop" başarımı için şanslı Fransa başlangıcı :)

[+] 2 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
400k manpowerı nası yaptın o yılda? @baywatch06
Ara
tüm topraklarımın çoğunun devi 14 14 14 öyle olunca manpower kolay birikiyor bide çoğu yerde kışlada var
Ara

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.