İleti Sayısı: 2,890
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
16
son reformdan önce tüm hre devletçikleri vassalınız oluyor ya kardeşim, onlara ve client state olarak kuracağjız vassallara dünyayı yediriyorsunuz.olay bu. diplomatik yer götürmüyorlar. bol bol vassal edinebiliyorsunuz. sonrasında da son reformu geçrdiğinizde devasa bir holy roman empire.
İleti Sayısı: 2,694
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
@ jax61 Avusturya ile genelde 2 toprak aldıktan sonra koalisyondan dayak yiyip oyunu kapattığım için HRE ile haşır neşir olamadım oyunda çok :D
Senin oyunu gördükten sonra bende tekrar deneme yapmaya karar verdim.
Şansım baya yaver gitti Brandenburg,Bohemya,Palatinate,Saxony ve Cologne ile ilk anda ittifak yaptım.Hepsi elector bunların.
Sonra macaristan a Osmanlının saldırdığını fark ettim ve bende saldırdım.Biraz ilerlediktan sonra koalisyon yememek için savaşı kestim.Birkaç sene sonra Venediğe girdim.Venedikten aldığım topraklarla bazı devletler koalisyona girme hakkı kazandılar ama yanımdaki ülkeler güçlü diye saldıramadılar.Liege HRE liderini Burgonyaya karşı savaşa davet edinde tüm müttefikleri burgonyaya karşı savaşa davet ettim.Hepsi savaşa katıldı.
Sonra fırsatçı Floransa koalisyon savaşı açtı.Bütün dostlar savaşta olduğundan bir tanesi dışında diğerleri yardıma gelmediler.Palatinate bana destek verdi.Arkalarında Polonya varmış şans eseri :D Bu seferde Polonya ile arkayı kurtardım ama kurtarana kadar ülkenin tüm varlıkları tükendi.50k manpower sıfırlandı sürüyle borçlar vs :D
Bunlardan başka sıkıntı yaşamadan bu yıla geldim.Ülke genişlediği için HRE de daha güçlü konuma geldim tüm ülkeler destekliyor.
Yıllar ilerledikçe Osmanlı taraflarına doğru ilerlemeyi düşünüyorum.
•
İleti Sayısı: 2,890
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
16
hre içine ilerlememende fayda var. ikinci olarak din savaşında olası düşmanların osmanlı ve fransa. bunları alt etmen iyi olacaktır. agresiflik en büyük sıkıntıdır. ona dikakt ederek ilerlemek gerek. gelen toprakları hreye ekleme. çünkü din savaşındna sonra dini zorlama için 1 otorite harcaması gerekiyor. bunu hereticler meydana çıkınca otorite kendiliğindne sıfırlayacak. din savaşından sonra hereticleri döndürmek için bir toprak ekleyip 1 otorite kazanacaksın. kabul etmeyene çakacaksın gürzü. free city ler kabul etmeyecektir. gerekirse free city zımbırtısını bitirip döndüreceksin onları da. keşke macara saldırmasaydın. pu cb si geliyordu .
Aşağıdaki 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Royal Guard
İleti Sayısı: 2,694
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
Din savaşlarında Fransa ve Osmanlı ile savaşmakta problem yokta eğer benim müttefikler (brandenburg ile bohemya) protestanlık tarafına geçerlerse sıkıntı büyük olur.
Avusturya ile bende protestanlığa geçirsem ülkeyi ne kaybederim ?
•
İleti Sayısı: 865
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
11
20-12-2016, 16:50
(Son Düzenleme: 20-12-2016, 16:50, Düzenleyen: Blackwhist.)
Savaş dediğin böyle olmalı
Sonuç olarak Theodoro öncülüğündeki Müttefik devletler Koalisyon birliklerini yenmeyi başardı. Her iki taraftan 1 Milyonun üzerinde kayıp verildi, bu günü unutmayacağız. Atalarımızın ruhu şad olsun.
İleti Sayısı: 332
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
Ne kadar sürdü bu savaş ?
Geri Döndüm (Sayılır)
İleti Sayısı: 865
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
11
•
İleti Sayısı: 784
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
10
Büyük şeyler geliyor... @Blackwhist No spoilerino ma' m8
İleti Sayısı: 1,466
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
24

Bir Roma da benden gelsin demek isterdim ama açgözlülüğüm yüzünden kuramadan oyun bitti.30-40 yıl önce kurabilirdim, Almanya yı yemiş Fransa görüntüsü elde edeyim en son kurarım diye düşünmüştüm.lol.

Roma olamamış Fransa İmparatorluğu :(.

'Bu sefer Almanlara diz çöktürdük' demek için almıştım görüntüyü, Roma kuramayınca anlamı kalmadı.Yine de içim de kalmasın atayım.
İleti Sayısı: 332
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
Biz hala Brandenburgdan Almanya kurmaya çalışalım :(
Ellerine sağlık @ iberkay
Geri Döndüm (Sayılır)
•
İleti Sayısı: 1,466
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
24
(22-12-2016, 16:10)GamerGenc : Biz hala Brandenburgdan Almanya kurmaya çalışalım :(
Ellerine sağlık @iberkay
Teşekkür ettim hocam.
•
İleti Sayısı: 865
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
11
22-12-2016, 20:56
(Son Düzenleme: 22-12-2016, 22:18, Düzenleyen: Blackwhist.)
İleti Sayısı: 13
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
22-12-2016, 23:43
(Son Düzenleme: 22-12-2016, 23:46, Düzenleyen: Blackwhist.)
@ Royal Guard
Söylemek için biraz geç ama Avusturya ile oyunun başında Bohemya, Burgundiya ve Macaristana RM atarsan temiz bir union imparatorluğun olabiliyor. Oynaması da zevkli, tavsiye ederim.
•
İleti Sayısı: 4,728
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
52
Keşke Macaristan da senin olsaydı be @ Blackwhist  . Ama olsun HRE bizim  .
•
İleti Sayısı: 2,694
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
(22-12-2016, 23:43)bersun : @Royal Guard
Söylemek için biraz geç ama Avusturya ile oyunun başında Bohemya, Burgundiya ve Macaristana RM atarsan temiz bir union imparatorluğun olabiliyor. Oynaması da zevkli, tavsiye ederim. O save silindi yanlışlıkla :/
Genelde Macaristana RM atarım ama 3-4 oyunda hiç PU düşmediler.Bu sefer RM yaparak değilde elektör ülkelerle aramı sıkı yapıp HRE ye 3-5 toprak katarak imparatorluğu elden kaybetmeyeyim mantığı ile oynamıştım.
•
İleti Sayısı: 775
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
6
@ Blackwhist biraz çıtayı yükseltmiş Ben ise paslanmışım
@ GaulTurk senin için :)
İleti Sayısı: 26,531
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
141
İleti Sayısı: 4,728
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
52
Greece ve Anadolu'daki devlet gözümden kaçmadı. Greece gerçek mi, Anadolu'daki devletin ismi ne?
•
İleti Sayısı: 2,842
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
İleti Sayısı: 865
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
11
(23-12-2016, 10:15)GaulTurk : Keşke Macaristan da senin olsaydı be @Blackwhist . Ama olsun HRE bizim .
Valla milyonluk ordular ile savaşmaktan sıkıldım Macaristan'ı almayı hiç düşünmedim  Çok sağlam blitzkrieg yaptım, bir kere imparator seçtiler sonrası "Dismantle HRE" ve tabii ki 1K AE..
@ Fire çıta zaten yüksekti bu gidişle çıta Mars'a ulaşacak
@ Aeschyli "otoban" challenge mı ?
|