26-03-2017, 10:34
EU4 - İmparatorluklarınız
|
26-03-2017, 11:57
Benim bildiğim müttefik bile olsan ae alıyordu.
Portekizde afrikada ülke alsam bile -2 ar yiyordu au meseka dostum olduğu halde (ıronman) 1461e kadar para biriktirip 14k lık ordumun yanında 24k lık paralı asker aldım ve danimarkaya bagımsızlık savası acıp kazandım sonra erken kurulan commonwealth ile allied oldum ve 1570 te PU düştü. sonra muscowye art arda saldırılar düzenliyerek onlarıda bitirdim. sonra great britain falan derken sonuç böyle oldu.içimden hiç iskandinavyayı kurmak gelmedi böyle daha iyi bence :D
26-03-2017, 13:32
bravo
26-03-2017, 14:19
Mother Sweden güzel oyun tebrikler
29-03-2017, 22:13
arkadaslar fransanın tamamını ele geçirmeme ragmen X dediğinden dolayı romayı kuramyıorum neden?
29-03-2017, 22:17
Yanlış hatırlamıyorsam Irak´ta gerekliydi
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
yukarda kırım toprakları var .. oralar da şart. eu4 wiki de olması lazım roman empire toprakları. ordan bakıver.
ve evet. ırak da var.
30-03-2017, 00:23
Roma için Irak'ın istenmesi abartı ve saçma olmuş. Aslında olması gereken İtalya toprakları alındıktan sonra Roma Cumhuriyeti'ne dönüşmek ve Romalı ideaları ve biraz da tarihi RPsel eventler ile tekrar imparatorluğu canlandırmak. Fakat Johan'da bu zeka yok ki Roma için bir de Irak istiyor. Tüm Akdeniz'i aldıktan sonra Roma'yı kursan nolur kurmasan nolur. Roma'yı kurup Hindistan'ı ele geçirmenin neresi zevkli Johan'a sormak lazım.
Neyse sakinim.
30-03-2017, 10:45
(Son Düzenleme: 30-03-2017, 10:46, Düzenleyen: kebab oyuncu.)
ortalama bir oyunumda bitirdigin zaman 18 - 22 bin gibi bir skorla bitiriyorum, lakin hic bir zaman avrupanin icene yukarida gordugum kadar ilerlemiyorum ama benim puanin digerlerine gore daha yuksek seviyede :/
Irkin, Dinin ne olursa olsun kardesim, Ne mutlu Turkum diyen herkes TURKtur. aksini soyleyenin kaynanasina atlayayim.
30-03-2017, 19:28
şimdi bu aksam nasıl uyayım :( :(
30-03-2017, 20:09
GaulTurk tamamen haklı söylemlerde bulunmuş, Roma için Irak istenmesi tamamen bir saçmalık. Ve aşamalı bir Roma kurmak daha eğlenceli olabilirdi, bilhakis çoğu oyuncu Roma kurmak için oynamıyor, Roma düzeyine gelince oyunun sonunda kuruyorlar, Roma olarak devam etmek bir + olarak gözükmüyor çünkü gözlerinde.
Ayrıca sanırsam Fransa'da problem var senin :
30-03-2017, 21:12
aynen fransanın dogusundan 4-5 sehir eksikmiş
02-04-2017, 16:05
05-04-2017, 02:49
Gelir mi dersiniz ? O hayvan gibi Fransa'yı İber den atması tabi daha önemlisi de Otto-Fransa dostken atması baya zorlayacak.
05-04-2017, 11:09
08-04-2017, 19:55
Hızlı inşaat beklediğimden çok daha iyi fakat hızlı diplomasiye bende alışamadım. Pencereye girmek uzun sürüyor. Bi kısayolu falan var mı?
Ben de Portekiz oynadım ve aşırı kolaydı. 1600'e geldiğimde tüm güney amerika karayipler meksika fildişi ümit burnu filipinler ve avustralya ticareti bendeydi. Hiç para sıkıntısı çekmedim. Paralı askerlerim hep limitindeydi. Hatta force limit üstünde ordum vardı. Savaşcağım yerde hemen paralı basıp öyle giriyordum. Global Trade ve Colonialism enstitüleri bende çıktı. Diğerlerini de eyalet genelgeleriyle yayılmasını sağladım. Fas topraklarını yine eyalet genelgelelerindeki misyoner gücüyle çevirdim. Otonomilerini eyalet genelgelerindeki centralism ile düşürdüm. İlk çağda nerdeyse tüm şartlarını kolaylıkla yerine getirebildim. İkinci çağda da 3 tane şartı yerine getirmeme rağmen çağ bitesiye kadar bütün özellikleri açacak kadar splendor topladım. Koloni devletlerim beklediğimin aksine çok güçsüzdü ve yerlilere kolaylıkla yeniliyorlardı. Tek topraklı yerlinin Brezilya'yı yemesine şahit oldum. Ek olarak İspanya, Fransa ve Papalıkla oyun boyunca müttefiktim. Fransa ile İspanya da oyun boyunca müttefik kaldı. Çok şaşırtıcı bir mevzu bence. Hatta bu da yetmedi Fransa İspanya'ya PU oldu. İngiltere'yle PU savaşı yaptılar. Osmanlı Macar ve Polonları yemeye başladı. Çin tüm agresifliğiyle devam ediyor. 1600 yılında tüm reformlarını yapmış. 30 küsür tane devletten haraç kesiyordu. Aylık mandate 0,19 falandı.
Sic Parvis Magna
|
|
Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi