EU4 - İmparatorluklarınız
(17-11-2015, 01:23)çiftbaşlıkartal : Öylesine bir Mali açıyım dedim.Varis öldü hünkarda varis bırakmadan ölünce hanedan değişti meşruluk yerlerde.Üstüne gelen variste weak claim ile geldi.Şimdi tahtta o var ve yeni varis strong claime sahip.Meşruluğu hızlı arttırmanın bir yolu varmı(evlilik dışında)

İlk resimde doğum yılım denk geldi ayarlasam denk gelmez  :)

Enflasyonu nasıl dengeye alabilirim.Enflasyon özelliği olan danışman yok ve gelmiyor eskiden de çok uğraşmıştım gelmemişti.

Yönetimi reform mu edeyim direk batılılaşıyım mı?Portekiz'in sınırımda core toprağı var ama müttefikleri güçlü zayıf anını kollamam lazım.

Birde Portekiz'in koruması altına girmemin bir faydası var mı teknolojik açıdan(şu protector olayı)

enflasyon ekonomik idea almışsın zaten.enflasyon düşüren ideayı aldığında zamanla azalma eğilimine girer..yönetimi reforme etmene gerek yok..uzun iş o ..senin tez elden afrikayı ele geçirip batılılaşman gerek. ama keşke koloni ideasını da alıp koloniyle yayılsaydın.portekizin koruması sana ne fayda sağlar?sana başka bir devlet savaş açarsa portekiz de savaşa girmiş olur.onun dışında ticaretinin yarısı portekize gider.bunun dışında bağımsız hareket edersin.batılılaman bittiğinde bağımsızlığını kazanırsın tekrardan.ama tavsiye etmem gerek yok..
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 2 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(17-11-2015, 11:03)jax61 :
(17-11-2015, 01:23)çiftbaşlıkartal : Öylesine bir Mali açıyım dedim.Varis öldü hünkarda varis bırakmadan ölünce hanedan değişti meşruluk yerlerde.Üstüne gelen variste weak claim ile geldi.Şimdi tahtta o var ve yeni varis strong claime sahip.Meşruluğu hızlı arttırmanın bir yolu varmı(evlilik dışında)

İlk resimde doğum yılım denk geldi ayarlasam denk gelmez  :)

Enflasyonu nasıl dengeye alabilirim.Enflasyon özelliği olan danışman yok ve gelmiyor eskiden de çok uğraşmıştım gelmemişti.

Yönetimi reform mu edeyim direk batılılaşıyım mı?Portekiz'in sınırımda core toprağı var ama müttefikleri güçlü zayıf anını kollamam lazım.

Birde Portekiz'in koruması altına girmemin bir faydası var mı teknolojik açıdan(şu protector olayı)

enflasyon ekonomik idea almışsın zaten.enflasyon düşüren ideayı aldığında zamanla azalma eğilimine girer..yönetimi reforme etmene gerek yok..uzun iş o ..senin tez elden afrikayı ele geçirip batılılaşman gerek. ama keşke koloni ideasını da alıp koloniyle yayılsaydın.portekizin koruması sana ne fayda sağlar?sana başka bir devlet savaş açarsa portekiz de savaşa girmiş olur.onun dışında ticaretinin yarısı portekize gider.bunun dışında bağımsız hareket edersin.batılılaman bittiğinde bağımsızlığını kazanırsın tekrardan.ama tavsiye etmem gerek yok..

Sağol tavsiyelerin için.İlk oynadığımda kolonicilik yapmıştım ama uzun sürüyor Afrika toprakları Amerika'ya da uğraşmak istemedim.Afrika suan karışık herkes birbiri ile müttefik ve meşruluğum çok düşük toprak alsam iç savaş tehlikesi artıyor.İlk işim Ekonomi ideasını bitirip enflasyonu bitirmek ve fırsatını bulup Portekiz'in toprağını alıp batılılaşmak.Sonra zaten tech avantajı ile Afrika'yı birleştiririm  =) .Sonrası zaten koloni olacak.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...
Ara
zayıfken portekizi yenmenin tek yolu anakarana çıkardığı orduyu yenecen ve yokedecen.eğer ikinci bir ordu çıkarrsa işini bitirir..2-3 defa ordusunu yokettiğinde zaten yapay zeka yenisini getirmiyor.ikinci olarak meşruluk konusund yazmamış olabilirim,en iyi yapacağın şey kralın tez elden ölmesini sağlamaktır. general yapıp savaştırırsın ve ölmesini umarsın.ayrıca protectoreye girmediğin takdirde vassal feed meşruluğun düşük olduğu yerde büyümek için diğer bir seçenek.yani vasal edinip büyütürsün.dediğim gibi afrikayı batılılaşmadan ele geçirmeni öneririm.sadece en batıdaki 1-2 sahil toprağını portekiz alırsa portekize saldırmana gerek kalmayabilir. ama o zaten sana saldıracaktır.

uzun zamandır ben de kampain yapmamıştım. bi fena gitmeyen moskovadan çevirme rusyam var paylaşayım..

1rAYo5.jpg

7PGoLl.jpg

PBb5V8.jpg

n2qADB.jpg

9EBVz8.jpg
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 2 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bize her yer Trabzon..

MWMR91.jpg
[+] 4 üye Blackwhist nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Hikaye olarak anlatıp avatarı kapabilirmişsin.
(17-11-2015, 23:42)Duman : Hikaye olarak anlatıp avatarı kapabilirmişsin.

Mesele hikaye ya da avatar değil ki, yine iddia yüzünden oynadık   ;P
Ara
Fena Değil :P
Ara
p9QNJr.jpg

Foşik Bohemya
Ara
1562 MP Paradox Office Multiplayer Campaign V

gy17qZ.png
Ara
Aynı mp bizde olsa %100 kavga çıkar .
Ara
Bu Ming saçmalığı daha ne kadar sürecek? Bu devlet tarihte kuzeydeki hanlıklar tarafından yok edildi. Geliştiriciler hala idrak edemedi bunu galiba. Yahu 2 yıldır 1 kere AI Qing görmedim. Bir de bunun üstüne son patchte iyice cıvıttılar Ming etrafındakiler yutuyor, en iyi teknolojiye sahip oluyor falan, harbi komedi, böyle bir şey şirketin kalitesini düşürür açık ve net.
G0kMNN.png
[+] 4 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yarabbi şükür ohhhhhhhhh :)

MWjyzQ.jpg
[+] 1 üye Blackwhist nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(18-11-2015, 22:50)Redtay : Aynı mp bizde olsa %100 kavga çıkar .

Bu arkadaşların mpsinde oyunun başında Avusturya Osmanlı müttefik olup Polonya'ya CBsiz saldırdılar. :D
991F5B3ED527B78F662AF07E9CC16E681E34EE1D
6ED0D5636AFCB1FE816A139934205530ED12FD62?interpolation=lanczos-none&output-forma...olor=black
[+] 1 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(19-11-2015, 17:24)Duman :
(18-11-2015, 22:50)Redtay : Aynı mp bizde olsa %100 kavga çıkar .

Bu arkadaşların mpsinde oyunun başında Avusturya Osmanlı müttefik olup Polonya'ya CBsiz saldırdılar. :D

Düşündüğüm şekilde yaptılarsa çok güzel bir hareket o ama bizde olsa garanti Polonya oyuncusu ragequit atacağından değmez :Cry
Ara
Onda da ragequit attilar Polonya Bahmanise Litvanya ise Moskovaya gecti bir sonraki oyunda.
Dedim bi Lion of the North yapayım olmamış olmasın o da.... E tabii şansıma 3 Protestan center da Kuzey İskandinavya'da(birini ben çıkardım tabii) çıktığından İskandinavya+İngiltere hariç hiçbir yer Protestana dönmedi, centerlar çevirmeyi durdurdu. Neyse işte sonuç religious league falan baktım çıkmıyor ki fark ettim en sonunda artık Protestan elektör yokmuş, ki çok nadir bu durum bu şu ana kadar ilk defa görüyorum Almanya'da 0 Protestanlık. Neyseki Katolikler otomatik kazanmadan elektör olan Magdeburg'a CB'siz savaş açıp Protestanlığa çevirebildim ki bu da TYW eventinin 1-2 ay sonra gelmesine sebep oldu. Artık zaten bayağı güçlenmiştim hani savaş pek zorlamadı, sonrasında ufak hesaplamalar yaparak bittiği anda impator yaptırdım kendimi ve HRE'ye katıldım daha sonra. 

Gustavcığımıza selamlar
http://steamcommunity.com/sharedfiles/fi...=558853000

Tabii şu andan sonra napılır ki :d , ölümüne enforce religion yapmadıkça bir cacık olmaz bu HRE'den ki zaten 25 prens bile yoktu ben releaselettirdim TYW'de edebildiğim kadar, yapabildiğime force religion da attım ama hala Protestan sayısı az bayağı. Free city bile 2 tane mi ne var yav, Bohemya kardeş sen çok boşlamışın bunları.
Ara
D9aAOZ.png YJA9dA.png
(Tıkla büyüt)
euorpa_universalis_iv_signature_by_forev...9dpsup.jpg
[+] 3 üye forever_ducale nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bize Kavimler Göçü'nü 4.yy da başladı demişlerdi, bildiklerim hep yalanmış :(
Ara
Ironman autosave sorunun çözdükten sonra başladığım ilk achievement : 

vRrPA4.jpg
o9oVp9.jpgPBmDNO.jpga0mYp4.jpg
WEmDjN.png

Devamı gelecektir :p
[+] 1 üye Redtay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 70 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.