İleti Sayısı: 1,466
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
24
Coptic kalmayı düşünüyorsan (gerçek Etiyopya Coptic Etiyopyadır) religious idea mantıklı.Fakat erken dönemde ekonomiyi altın madenleri üstünden yönetmen gerekiyor.Bu yüzden enflasyon oldukça önemli.İlk idea olarak economic daha iyi bir tercih olabilir.İkinci olarak askeri bir idea alırsın ya da Hindistan Malezya düşünüyorsan exploration olabilir, 3. sırada religious alırsın.Üçüncü ideaya kadar biraz isyanlar ile uğraşman gerekecek.Kaffa daki altın madenine başkenti taşıyıp rönesansı orada almanı öneririm bu arada.
Aşağıdaki 1 üye iberkay nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye iberkay nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Alduin
İleti Sayısı: 46
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Çok fazla isyan var mı?
Tanrının Hediyesi.
•
İleti Sayısı: 29
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Twitch yayınlarında custom nation olarak multi oynayanların bazıları kadın danışman şansını arttıran özelliği seçiyorlar, bunun ne avantajı var ki?
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
23-02-2019, 00:02
(Son Düzenleme: 23-02-2019, 00:02, Düzenleyen: altnkurt.)
Herhangi bir idea grubundan %50'den fazla seçtiğinde ekstra puana mal oluyor. Female Advisor Chance da 0 puana 10 farklı seviyeye sahip. Böylece onun seviyesini artırarak yüzdeyi dengelemiş ve daha fazla askeri idea alabilmiş oluyorlar. Bir nevi exploit.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Azteci
İleti Sayısı: 2,485
Imperium:
47
Etiyopyada ben olsam ilk religious sonra askeri bir idea(def/offansif/quantity olabilir) sonrada ekonomik alirim ben. Isyanlar cok bas agritici oluyor baslangicta. Religous cb si de guzel.
Aşağıdaki 1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Alduin
İleti Sayısı: 119
Imperium:
1
(22-02-2019, 18:51)Alduin : Şuan etiyopyayla oynuyorum idea seçimini yeni açtım, idealar sizce nasıl olmalı?
ilk hangi ideaı almalıyım?
Ayriyetten isyan sorununa nasıl çözüm bulabilirim? oldukça oyundaki ilerleyişimi yavaşlatıyor. Humanist idea almak istiyorum ama çok erken diye düşünüyorum. İdea seçimim nasıl olmalı?
Religious + Quantity çak bide bu ikisi bitince politiklardan %10 moral alırsın yemede yanında yat üstüne diğer ikiliyi de economic + Quality yap ordanda %5 disiplin alırsın.Böylece hem bölgeleri hemen coptik yaparsın hayvan gibi man powerın ve ordu limitin olur.Etiyopya bölgesinde 2 tane altın madeni var yerinde olsam onları alıp direk state yapar bütün artan monark puanlarımı oraya harcarım altından köşeyi dönerim enflasyon olacak diye tedirgin olma economic idea seni rahatlatır ve quality ile kaliteli bir ordu ve politikardan gelen beleş %10 moral ve %5disiplin
İleti Sayısı: 604
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
0
23-02-2019, 21:37
(Son Düzenleme: 23-02-2019, 21:45, Düzenleyen: gokay0035.)
biraz hile para hilesi yaparak Livataya dan 3 toprak aldım :D ama şimdi paralar suyunu cekiyor birikmiyor
url=https://hizliresim.com/P12JQQ]  [/url]
•
Imperium:
91
O kadarcık toprakta 21k ordu besleyemezsin. Birazını disbandla.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
0
23-02-2019, 21:49
(Son Düzenleme: 23-02-2019, 22:20, Düzenleyen: gokay0035.)
16 askere düşürdüm birde Ceneviz de casus yoladım orada azak isyancılarına destek verdim isyan cıktı bir kaç yıl sonrada bana geçti
cevap yokmu hühühüh
•
İleti Sayısı: 2,799
Imperium:
18
@ Kurtulus böyle hile yapmaya devam edersen büyüyünce @kralılgaz gibi olursun.
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
•
Imperium:
91
(23-02-2019, 21:49)kurtulus : cevap yokmu hühühüh
Hızlı bir şekilde genişleyip zengin topraklar ve ticaret yolları edinmelisin. Orada kaldıkça dev basmak dışında ekonomiyi düzeltmenin bir yolu yok ne yazık ki. Çok kötü bir coğrafya.
Sic Parvis Magna
Aşağıdaki 1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye altnkurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Azteci
İleti Sayısı: 6,977
Imperium:
17
(23-02-2019, 23:24)Filsuk : @Kurtulus böyle hile yapmaya devam edersen büyüyünce @kralılgaz gibi olursun.
@Filsuk Aslında hile yapmamış adam yapmışsa bile sadece manpower yazmış onundışında hilesiz bir oyun ve @ Kurtulus diğer arkadaşlar dev konusunda haklı o coğrafyalar kötü düzelmesinin tek yolu o coğrafyadaki şehirlerin tümünün devi 20 olacak her slotu sonraekonomi düzelir. Dev basarken dikkat et kültür yada dini değiştirmelerde senin kültürün olsun.
•
Imperium:
0
 Osmanlının vassalı oldum
•
İleti Sayısı: 103
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
1
(24-02-2019, 14:30)kurtulus : Osmanlının vassalı oldum
Eventleri okumadan tıklarsan sonun böyle olur kırım a iki defa osmanlının marchı olma eventi geliyor reddedince çok az bir eksisi var müttefiksen birşey olmuyor zaten 2 defa geçince bidaha gelmiyor eventleri oku bidahakine
•
İleti Sayısı: 29
Imperium:
0
26-02-2019, 18:20
(Son Düzenleme: 26-02-2019, 18:23, Düzenleyen: Azteci.)
Diplomatik idea seçilince aşağıdaki özelliği yapabiliyoruz, peki bu ne işe yarıyor? Barış anlatmasını yaparken daha mı fazla toprak alabiliyoruz?
"Flexible Negotiations"
−20% Province warscore cost
•
Imperium:
91
Aynen, seçtiğin toprakların puan değeri daha düşük oluyor. Böylece daha fazla toprak seçebiliyorsun.
Sic Parvis Magna
• Azteci
İleti Sayısı: 4,788
Imperium:
61
Pagarruyung ile başlarken neler yapmalıyım? Birkaç denemem oldu ve Pasai acımadan erkenden saldırıya geçiyor. Pasaiye karşı birşey yapamıyorum.
•
İleti Sayısı: 2,485
Imperium:
47
Pasai`nin dusmanlarini veya baska bir devlette le olur ally alabilirsin. Giriliyor mu bilmiyorum ama Ming`in tributesine girebilirsin.
•
İleti Sayısı: 2,884
Imperium:
16
Ayutthaya ittifak kuruyor pagarruyung ile..bir de Ming tribute deneyebilirsin
Aşağıdaki 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Gurt
İleti Sayısı: 4,788
Imperium:
61
27-02-2019, 10:45
(Son Düzenleme: 27-02-2019, 10:52, Düzenleyen: Gurt.)
Sakaiydi sanırım hemen yanındaki devlet onunla ally oldum direk Pasai'ye saldırdı ve bende katıldım. Aradan yıllar geçti Pasai müttefik buldu ve yine anlamsızca saldırdı. Herhangi bir üstünlüğü olmadan. Neden sürekli savaş açar ki?
İlk idea olarak ne önerirsiniz Pagarruyung için ?
•
|