İleti Sayısı: 1,418
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
4
13-01-2017, 16:04
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 16:04, Düzenleyen: Pierro.)
Evrim teorisinin varlığı değil, canlıların türlere göre nasıl evrildiği tartışılıyor artık. Yani istediğiniz kadar inkar edin, Evrim Teorisi gerçektir.
Evrimi makrodan mikroya hayatın her alanında gözlemleyebilirsiniz.
Evrim teorisi yaratılışçılıkla ters düşmüyor, çünkü evrim zincirini başlatanın ne olduğu bilinmiyor, bilinemeyecek. Ters düştüğü noktalar dünyanın yaratılışı hakkında bilgi vermiş olan dinler.
Müslüman alimler dini Evrim'e göre reform etmeye başladı, ayetlerle evrim teorisi Kuran'da vardı diyorlar. Bence yavaştan sizlerde kabullenme aşamasına girmelisiniz.
Evrim ağacı, evrim hakkında yazılmış yüzbinlerce makaleyi derleyen bir site sadece. Batı üniversitelerinin %90'ınına yakını bu teoriyi çoktan kabul etmiş ders olarak işliyor, gözlemliyor.
@ jax61
Alıntı:ha tartıştığımız konu eğer insanın ve diğer canlıların yaşadığı ortama zamanla ayak uydurması ise , bunun varlıgına ben de inanıyrum. ama her canlının ise aynı kökenden milyarlarca tür canlıya ayrılıp evrildiğine inanmak ne mantıklı geliyor ne de bilimsel..
Geniş düşünmüyorsun çünkü
Burada bahsedilen milyar yıllar, akılın alacağı bir zaman dilimi değil
Bu 4.5 milyar yıl içinde sadece son 3-4 milyon yıldır insansılar var.
Aşağıdaki 1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Pierro nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lothebork
İleti Sayısı: 222
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
3
Bilim dunyasinda evrimi kabul etmeyen tek kisi dahi yok, evrimi kabul etmeyen ulkelerin hali ortada.
•
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
13-01-2017, 16:29
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 16:29, Düzenleyen: Kurt Knispel.)
Yaratılış yüzdesi korkunç.
İleti Sayısı: 784
Imperium:
10
Çok yüksek ihtimalle din olmasaydı evrim daha çabuk sürede herkes tarafından kabul edilirdi. İleride zaten kabul edilmek zorunda kalınılacak ama bu geçiş sancısız olurdu.
Ayrıca söylemeliyim ki reform yapılan şeyler zaten bozulmuş ve yanlıştır. Eğer "Evrimsel Yaradılış" gibi bir düşünce dindar kesim tarafından savunulursa dinin ölümü gerçekleşmiş demektir.
•
İleti Sayısı: 1,374
Imperium:
4
Dinle alakası yok bu arada,evrimi Kuran reddetmez.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
İleti Sayısı: 222
Imperium:
3
(13-01-2017, 18:30)Xepluper : Çok yüksek ihtimalle din olmasaydı evrim daha çabuk sürede herkes tarafından kabul edilirdi. İleride zaten kabul edilmek zorunda kalınılacak ama bu geçiş sancısız olurdu.
Ayrıca söylemeliyim ki reform yapılan şeyler zaten bozulmuş ve yanlıştır. Eğer "Evrimsel Yaradılış" gibi bir düşünce dindar kesim tarafından savunulursa dinin ölümü gerçekleşmiş demektir.
Şimdi dinin ölümü derken bizim dinlere karşı bir düşmanlığımız yok, düşman olduğumuz nokta tecavüz, taciz, baskı, terör gibi olayların din adı altında savunulmasıdır. Dinlere inananlar medeni bir hayat sürerse, bilime olan düşmanlıklarından vazgeçerse bizim dinle ilgili hiçbir sorunumuz olmaz.
Evrimsel Yaratışçılık teorisi gibi bilimsel, yenilikçi fikirlerin oluşması dinlere büyük bir reform getirir.
•
Imperium:
10
13-01-2017, 18:45
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 18:50, Düzenleyen: Xepluper.)
Kendi düşünceme göre dinler mükemmel olmalıdır, reform ise mükemmel olmayan bir şeyi iyileştirmek için getirilir. Bunlara göre eğer din vaat ettiği gibi mükemmel değilse ancak reform gerektirir ve beraberinde dinin çöküşünü getirir.
Ortaçağdaki reform hareketleri buna örnek.
(13-01-2017, 18:33)menars : Dinle alakası yok bu arada,evrimi Kuran reddetmez. Üstü kapalı ifadelerle değil ise dinlemek isterim, yoksa her şeyden her anlam çıkarılabilir ve bu bir bilimsel çalışma sayılmaz.
Kendi bildiğim üzere arap nesilciliğine benzer şekilde tek bir erkek canlıdan ve kendisinden arka planda olan eşinden bütün canlılar oluştu, pratik olarak neslin başı erkek olan canlı kabul ediliyor. Basit bir anlatım ve ortaçağ bilgi isteğini karşılayabilecek düzeyde, şimdiki çağ için uyarlama gerekir ve yukarıda dediğim gibi uyarlama varsa bir sorun var demektir.
•
Imperium:
4
13-01-2017, 18:59
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 18:59, Düzenleyen: Menars.)
İslam´da Kuran ve mütevatir sünnet esastır.Ne Kuran´da ne de Hz.Muhammed´in mütevatir sünnetinde de böyle bir şey yoktur.Senin demiş olduğun rivayet başka kaynaklardan İslam´a geçen bilgilerdir.Şunuda söyleyeyim,bugünkü geleneksel din algısına bakarak İslam´i değerlendirmek tamamen yanlıştır.Bugünkü geleneksel din algısının nasıl oluştuğu ayrı bir konu fakat gelenekçi öğretinin İslam ile bağdaşmayan bir sürü konusu vardır.Kısacası Kuran da evrimi yalanlayan bir ayet geçmez.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
Aşağıdaki 1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Kierkegaard
İleti Sayısı: 2,859
Imperium:
15
İslam ile evrim nasıl ters düşmüyor anlamadım siz bi izah edin nasıl celismiyormus
•
Imperium:
4
Neresinin ters düştüğünü söyleyin açıklayayım.
Victor Hugo
•
İleti Sayısı: 1,418
Imperium:
4
•
Imperium:
15
kardeş şu adresteki makaleyi https://kozmopolitaydinlar.wordpress.com...istirecek/ okur isen evrimin yaradılışla birebir ters düştüğünü anlarsın. evrim yaratıcı olgusunu kabul etmez ve herşeyin raslantısal şekilde kendiliğinden geliştiğini ve evrimin halen devam ettiğini, muhtemelen binyıllar içerisinde yeni yeni canlı tütrleri belki mükemmel canlı tüleri ortaya çıkabileceğin iddia ediyor. oysa kuranı kerim yani en basitinden bizim inandığımız rabbimiz kuranda insanları kainatı tüm yaşamı kendisinin yarattığını söylüyor. buradaki çekişkiyi evrim teorisi nasıl izah ediyor ve inanan kesimin buna inanmasını nasıl bekliyor?
•
Imperium:
15
(13-01-2017, 19:52)Probang : @jax61
http://www.kuranmeali.org/71/nuh_suresi/...lleri.aspx
Mesela bu ayeti kullanarak kendini rahatlatabilirsin.
dostum burada kastedilejn evrim değil insanın döllenmeden bebekliğe geçen sürecidir..
•
Imperium:
4
13-01-2017, 20:04
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 20:05, Düzenleyen: Menars.)
Evrimin rastgele olduğunu söyleyen bir kural mı var yoksa ben mi bilmiyorum.Evrim bir canlının farklı özellikler kazanması denebilir.Daha önceki yazılarımı okuduysan eğer bu konudaki ben bu görüşü savunurum.Tanrı´nın varlığı ile bir evrimin olabilceğini düşünürüm(Bu konuda agnostik kalmak en iyisi bence.).Bana göre rastgele ihtimaller sonucu bir canlının oluşması mantıksız ve akıl dışıdır.Ben böyle düşünüyorum herkes istediği gibi düşünebilir.Evrim teorisi belli bir camianın elinde oyuncak gibi kullanılıyor olabilir fakat bu onun bir teori olduğunu değiştirmez.Eğer evrime alternatif bir cevap bulunabilirse bakar inceler bilim adamları tartışılır.Ben şuan elimdeki bilgiye göre konuşuyorum.
Victor Hugo
•
Imperium:
15
arkadaşım evrim teorisi ile dinleri çatıştıran şey başlangıç.. anlatamıyorum galiba. her yönüyle evrim dinlerle çelişir. dolayısıyla hiçbir şeyi tam olarak açıklayamadığı gibi teoriden de öteye geçemeyecek bir kuramı dayatmanında pek alemi yok. ilgili makaleden bölümler. sen incelememişsin anlaşılan..
Bu söyleyeceğim çoğu insana kabullenmesi zor gelebilecek bir mesele olsa da, öncelikle şunu anlamak gerekir, hücre dediğimiz şey aslında kimyasal tepkimeler ile işleyen bir fabrikadır ve“canlı” falan değildir! Biz “canlı” ve “cansız” sözcüklerini bir şeyleri tanımlamak ve kategorize etmek için uydurduk, asıl gerçek olan ise canlılık değil, sadece kimyasal tepkimedir. Biz yine de kavramları anlaşılabilir kılmak için yazı içerisinde yerleşik ifade olan “canlı” tanımını kullanacaksak da yazının ilerleyen bölümlerinde “canlı” tanımı yerine ‘tür’ ifadesini tercih etmeye başlayacağız.
Dünya’ya düşen cisimler atomların bir araya gelerek oluşturdukları moleküller ile doludurlar, karbon atomu burada en önemli unsurdur, çünkü öteki tüm atomların aksine daha fazla atom ile bir araya gelerek yeni ve daha karmaşık moleküller oluşturmayı başarabilmektedir, bu sebeple karmaşık organik formların temelinde karbon atomu yatmaktadır. Peki atomlar nasıl bir araya gelirler? Taşıdıkları elektrik sayesinde birbirleri ile uyum gösterir ya da gösteremezler, mıknatıs gibidirler. Uzay ortamından Dünya’nın çamurumsu yapısına taşınan moleküller burada bir araya gelebilecekleri uygun ortamı bulunca farklı elementler oluşturmaya başlarlar.
Erwin Schrodinger, “Yaşam Nedir” adlı kitabında bir maddeye ne zaman“canlı” denebileceğini şu şekilde açıklıyor; “Hareket, çevresiyle materyal alışverişi ve benzer ‘birşey yaptığı’ ve benzer koşullar altında ‘gidişi koruma’sını beklediğimiz ‘cansız’ bir maddeden çok daha uzun bir süre için yaptığı zaman.” Dolayısı ile burada sözünü ettiğimiz yağ asitleri, bu eylemi gerçekleştirdikleri için artık “canlı” bir tek hücredirler.
yani o kadar uzun ki parça parça buraya koysam da koymasam da kısaca söylediği kardeşim siz dünyada yoktunuz sonra evre evre gelişe gelişe bölüne bölüne insan oldunuz. bu da 5 milyar yıl sürdü. yaradılış da diyor ki biz insanı kan pıhtısından yarattık. bu yüzden yaradılışla evrim çelişir..
•
Imperium:
10
13-01-2017, 20:16
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 20:19, Düzenleyen: Xepluper.)
“Andolsun ki Biz insanı, çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık” (Mü’minun/12).
“(İblis): ‘Ben bir salsaldan (kurumuş çamurdan), değişken bir balçıktan (hamein mesnûn) yarattığın insana secde edemem!’ dedi” (Hicr/33).
-----
“İnkâr edenler görmediler mi ki, göklerle yer bitişik idi. Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?” (Enbiya/30)
“Allah bütün canlıları sudan yaratmıştır. Bazısı karnı üzerinde sürünür, bazısı iki ayakla yürür, bazısı da dört ayakla yürür. Allah dilediğini yaratır. Allah şüphesiz her şeye kadirdir” (Nur/45).
İnsan neyden yaratıldı ? Ve gözüküyor ki direkt yaratılmış. Gösterdiğiniz ayet bence de insanın gelişimini gösteriyor, canlıların evrimini değil.
•
Imperium:
4
Öncellikle Kuranda insanın yaratılışı su iledir.2.olarak ben evrim konusunda agnostik birisiyimdir.Fakat biri bana çıkıp sen yoktan var oldun derse orada bir dur derim.İslam´a göre konuşucak olursak Kuran´da sürekli sünneutllahdan bahsedilir:Allah´ın koyduğu yasalar.Allah evreni yaratırken bir yasa koydu ve bu yasa kıyamete kadar yürürlüğünü devam ettirecektir.
Victor Hugo
Aşağıdaki 1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Kierkegaard
İleti Sayısı: 795
Imperium:
12
13-01-2017, 20:55
(Son Düzenleme: 13-01-2017, 20:59, Düzenleyen: etzel.)
Kardeşim Allah diyorsun ama yoktan yaratıldın dersen orda dur derim diyorum diyorsun.Yarım inanmak diye birşey yok.
Evrimi hiç araştırma gibi merakim olmadı.Okulda öğretilen kadarıyla evrim yerine doğal seleksiyon daha mantıklı gelmişti.
Benim gördüğüm evrim, İslama aykırıdır.Herşey birbirine karışıyor ortaya muazzam birşey çıkıyor.
Ha dersen ki kardeşim senin bilgi ilkokulda kalmış birşey demem ama bu konuda özellikle müslüman olmayan sağlam şekilde yazan birinden öğrenmek isterim.
Bu arada yaratılışçı evrim ne ilk defa duyuyorum eskilerin sosyal demokratim demesi gibi
•
Imperium:
4
Bende sana şunu söylüyorum.Kuran nerede evrimi yalanlıyor.Getir ayeti bana ilkokul Kuran bilginle o zaman....
Victor Hugo
•
İleti Sayısı: 1,177
Imperium:
4
(13-01-2017, 20:55)etzel : Kardeşim Allah diyorsun ama yoktan yaratıldın dersen orda dur derim diyorum diyorsun.Yarım inanmak diye birşey yok.
Evrimi hiç araştırma gibi merakim olmadı.Okulda öğretilen kadarıyla evrim yerine doğal seleksiyon daha mantıklı gelmişti.
Benim gördüğüm evrim, İslama aykırıdır.Herşey birbirine karışıyor ortaya muazzam birşey çıkıyor.
Ha dersen ki kardeşim senin bilgi ilkokulda kalmış birşey demem ama bu konuda özellikle müslüman olmayan sağlam şekilde yazan birinden öğrenmek isterim.
Doğal seleksiyon zaten evrimin oluşum yollarından biri. Bundan önce 3-4 sayfa tartışmıştık zaten okuyabilirsin onları açıkçası son 2 sayfada kalkıpta "Evrim teoridir" tarzı konuşan insanlara cevap veresim dahi kalmadı artık hakkında kaç ileti attık zaten başlarda.
|