24-04-2017, 17:51
Barbarossa Tabiki
Üye değil misiniz?Üye Olun
Hikaye: Sieg oder Valhalla - 43.Bölüm - Kara Haziran
|
28-04-2017, 01:55
Bence Sealion olsun Barbarossayı hep görüyoruz ama Sealion çok nadir gördük yada bazılarımız görmedi bile
Ellerine sağlık @Lehr yine güzel bölümler gelmiş Panzerlerin belirleyici gücü bu savaştada ortaya çıkmış oldu böylece :)
Biraz daha bekleyelim belki tercih yapacak olan vardır aslında bende Denizaslanı diye düşünüyorum çünkü savaşın başladığı 1 eylülden beri 2000 e yakın avcı uçağı kaybettim müttefiklerde sayı benden de fazla hava güçleri tükenmek üzere ama bende de üretim düştü rubber yok sovyetlerin uçak sayısı yaklaşık olarak benim 2 katım kadar o yüzden karar veremedim Luftwaffe 2 cepheyi kaldıracak durumda değil. Bu arada yeni bölüm yarın gelecek Almanya birkaç ufak sorunu çözmeye çalışacak. yarınki ile beraber 3 - 4 bölüm sonunda ya denizaslanı ya da barbarossa harekatını başlatırım. Fikirlerinizi bekliyorum.
@Feldmarschal @napolyon94 @Tigin Yusuf @Wayfear @TR Ace
İngiliz donanmasının Baltık denizindeki faaliyetlerinin Almanya ticari konvoylarını iyice tehdit etmesi üzerine Hitler bir süredir gündemde olan Danimarka ve Norveç in işgalini kapsayan Weser Egzersizi Harekâtında biraz değişiklik yapılarak uygulanmasına onay verdi. İlk plana göre Danimarka ve Norveç’in aynı anda işgali düşünülmüştü fakat İngiliz donanmasının bölgedeki aktivitesi ve Danimarka donanmasının durumunun tam olarak bilinmemesi üzerine harekâtın iki adımda gerçekleşmesine karar verildi. İlk adım olarak Danimarka işgal edilecek ve Kattegad körfezinin güvenliği sağlanınca Weser Egzersizi harekâtının 2.adımı atılacaktı.
28 Temmuz günü Danimarka’ya İngiliz gemilerinin geçişlerini engellemedikleri ve hasarlı İngiliz gemilerine sığınma verdikleri gerekçesi savaş ilan edildi. Plana göre Mareşal Gerd von Rundstedt komutasındaki Kuzey ordu grubu iki gruba ayrılacak ilk grup Odense üzerinden başken Kopenhag’ a diğer grup da Aarhus hattı üzerinden Kuzey’deki boğaz bölgesine taarruz edecekti. Danimarka sınırında 2 gün süren çarpışmalar sonunda düşman yenilgiye uğratıldı ve Odense yolu açıldı nehir geçişi için hazırlıklarını tamamlayan 5. Dağ ve 246. Piyade Tümenleri 31 Temmuz akşamüzeri geçişlere başlayarak düşman ile sıcak teması sağladı. 1 Agustos gecesi Danimarka donanmasına ait denizaltılar la donanmamız arasında temas sağlandı birkaç saat süren çatışmalar sonucunda 5 denizaltıdan 2 tanesi batırıldı 2 tanesi de ağır hasar almasına rağmen kaçmayı başardı.
2 Agustos günü Danimarka daki son durum 16 Tümenlik kuvvetimiz Aarhus hattını açmaya çalışırken daha batıda 2. Dağcı Tümenimiz Danimarka’ya bağlı 2. Piyade tümeninin geri çekilme manevralarını engellemeye çalışıyor.
Odense nin alınmasından sonra 3 Ağustos sabah 05.00’te 215. Piyade Tümeni Kopenhag a doğru tekrar taarruza geçmeye başladı. Tümen ilk başlarda Danimarka birliklerinin inatçı savunması sonucu fazla bir etkinlik gösteremese de düşmanı geri iterek bölgede hâkimiyet sağlamayı başardı.
Bir süredir Sovyetler ile Romanya arasında yaşanan gerginliğin üst seviyeye çıkması sonucunda Sovyetler Romanya ya Bessarabia bölgesini 10 gün içinde boşaltması için bir ültimatom gönderdi siyasi arenada kendisini yalnız bulan Romanya ültimatomu kabul etmekten başka çare bulamadı. İlerleyen günlerde Romanya Almanya’ya çelik pakt a katılmak istediğini bildirdi Romanya petrol sahasının önemini bilen Hitler bu isteği kabul etti.
5 Ağustos gecesi Denizaltılarımız Danimarka ticaret gemileri ile temas kurdu fakat bölgede devriye gezen İngiliz uçakları durumu fark ederek denizaltılarımıza taarruz etmeye başladı ve U-29 u batırdı ticaret gemileri kaçmasına rağmen 1 Destroyer batırmayı başardık.
6 Agustos ta Kopenhag da ki Danimarka birlikleri 215. Tümeni geriye atmak için saldırıda Tümenin savunmadaki yüksek başarısı sayesinde amaçlarına ulaşamayarak geri çekilmek zorunda kaldılar.
Japon Askeri ateşesi ABD baskısına maruz kalan ve savaş makinesini beslemek için kaynak arayışında olan Japonya’nın harekatlarını Güneydoğu Asya bölgesinde yoğunlaştırmayı amaçladığını bildirdi.
12 Ağustos günü Danimarka donanması ile donanmamız karşı karşıya geldi muharebe sonucunda Emden isimli hafif kruvazörümüz hafif hasar alırken Danimarka’nın 2 destroyeri batırıldı ve Danimarka donanması geri çekildi.
Sürpriz İngiliz çıkarmasına maruz kalmamak için bir süredir operasyonlarını Danimarka boğazının kontrolünü sağlamak için kuzeyde devam ettiren von Rundstedt hazırlıklarını tamamlayarak 13 Ağustos günü Kopenhag a nihai saldırıyı başlattı.
16 Ağustosta Donanmamız ile Danimarkalılar tekrar karşılaştı muharebe sonucunda 9 destroyer 1 denizaltı kaybeden Danimarkalılar çareyi yine kaçmakta buldular. Muharebe sırasında sıkıştırılan z3 isimli destroyerimizi 2 düşman destroyerini batırarak kurtaran Leipzig hafif kruvazörü personeline Almanya’ya döndüklerinde Hitler tarafından madalya verileceği açıklandı.
21 Ağustos ilginç gelişmelere sahne oldu Stalin karşıtı Lev Troçki ye suikast girişiminde bulunuldu fakat Troçki suikastçıyı öldürerek hayatta kalmayı başardı.
13 Ağustostan beridir Başkentini savunan Danimarka kuvvetleri daha fazla dayanamadı ve silah bıraktı. Danimarka'nın istilasının tamamlanmasından sonra Hitler Norveç'in istilası için hazırlıklara başlanması emrini verdi. 15. Bölümün sonu Yeni Bölüm geldi iyi eğlenceler.
Aşağıdaki 2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf, Feldmarschal
05-05-2017, 00:09
Ellerine sağlık @Lehr Danimarka'da gitti kaldı İngiltere bence bi Sealion gitmeli artık :)
Aşağıdaki 1 üye Feldmarschal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Feldmarschal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lehr
07-05-2017, 14:20
Yarından itibaren vites yükseltiyorum seri şekilde yeni bölümler gelecek iyi günler :D
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal
Aşağıdaki 1 üye Feldmarschal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Feldmarschal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lehr
Danimarka’nın düşüşünden sonra Hitler Norveç’in istilası için hazırlıklara başlanması emrini vermişti fakat değişen dengeler ve İngiliz donanmasının Baltık Denizi inadının kırılması planları değiştirdi. Bir süredir Finlandiya’dan toprak talebinde bulunan Sovyetler sonunda bir ültimatom vererek baskılarını arttırdı fakat Finlandiya Hükümeti 3 Eylülde Sovyet isteklerini reddederek seferberlik ilan etti. Bu olaylar sonunda Hitler Batı seferi yerine kadim düşmanıyla yüzleşmeye karar vererek hazırlıkların başlaması emrini verdi. Bir süre önce başlayan İtalyan taarruzu sonucunda İtalya Süveyş kanalının Batı bölgesinde ve Kahire de kontrolü tamamen sağladı. İtalya Kuzey Afrika'nın kontrolü için Vichy Fransa'sı kuvvetleri ile batı yönünde ilerlemeye devam ediyor. Kuzey Afrika topraklarında savaş tüm şiddeti ile devam ederken Akdeniz in kontrolü için İtalyan ve İngiliz Donanması kıyasıya bir rekabete girişmişlerdi. Akdeniz’de kıyasıya devam eden savaşın bir benzeri de Pasifik Okyanusunda devam ediyordu Uzakdoğu’daki müttefikimiz Pasifik Okyanusunda konumunu güçlendirmek için ciddi çaba harcıyordu. 24 Eylül de yapılan toplantıda Müttefiklerin can damarı olan Hindistan’ın işgali için Japon dostlarımızla anlaşmaya varmıştık hazırlıklar ve bitirici darbenin vurulacağı planlar yapılmaya başlandı.
17 Ekim günü Mussolini Ege denizinin kontrolünü tamamen sağlamak amacı ile Yunanistan a savaş ilan etti. İtalya ve Sovyetlerin hamleleri sonucunda Almanya'yı kendini yeni maceraların eşiğinde getirmişti. 16.Bölüm sonu.
Aşağıdaki 2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf, Feldmarschal
09-05-2017, 10:27
Hitler Sovyetler ile hesaplaşmaya karar vermesine rağmen iki cephede savaş olasılığını göz ardı etmiyordu her ne kadar İngiltere Uzakdoğu’daki kolonilerinde ve Kuzey Afrika’da üst üste mağlubiyetler alsa da Amerika’nın İngiltere’ye açıktan yardıma başlaması Hitleri rahatsız etmiş ve Atlantik üzerinde hâkimiyet kurarak gelen hayati yardımları engellemek için emirler yayınlamaya başlamıştı. Hitlerin Atlantik hâkimiyetine inanma sebeplerinden birisi de son dönemde İngiliz donanma faaliyetlerinin azalması ve Akdeniz ile Pasifikte aldığı ağır yenilgiler sonucu onlarca gemisini kaybetmesi olmuştu. Yapılan istihbarat çalışmaları doğrultusunda İngiliz kanalının hala tehlikeli olduğu ve su üstü gemilerimizin geçişinde sıkıntı olacağı gerçeği üzerine Hitler öncelikle Güney Batı Fransa’da bulunan üslere denizaltıları göndermeye ve yeni yapılacak U-Bot ların imalatının bu üslerde yapılmasına karar verdi. Denizaltıların bu üslere yerleşip operasyonlara başlaması sonucunda duruma göre Ana donanma gemileri de İngiliz kanalından geçerek gerekli operasyonlara dâhil olabilecekti Kasım ayı başlarında hazırlıklarını tamamlayan 26 adet U-Bot yola çıktı 20 Kasım şafak vaktinde günlerce devam eden zorlu yolculuk son aşamasına geldiğinde başlarında Amiral gemisi HMS Hood olan İngiliz donanması devriyeleri ile U-Botlarımız görüş mesafesinin çok az olduğu bir anda kafa kafaya geldiler ve Atlantik deki ölüm oyunu başladı. Savaşın ilk aşamasında öncü 4 denizaltımızdan 2 tanesi battı 1 tanesi de ağır hasarla dibe dalış yapmak zorunda kaldı. Bu sırada U-35 borda numaralı denizaltı bu can pazarında ağır hasarlı olmasına rağmen son atışını yapmayı başardı ve Hms Foresight i batırdı bu kahramanlık savaşın seyrini tamamen değiştirdi. Bir anlık panik ile düzeni bozulan İngiliz donanması bu hatasının bedelini ağır ödeyecekti. Geride savaş pozisyonunu alan U-30 HMS Fame’i, U-12 HMS Fortune’u, U-38 Forestar’ı U-26 da Firedrake’i batırarak savaşın seyrini lehimize değiştirdi. İyi bir atış pozisyonu yakalayan U-34 HMS Repulse ve Norfolk u batırırken U-21 HMS Winchelsea batırmayı başardı. Her ne kadar bütün u-botlarımız etkili olsa da gün U-36 nın günüydü U-35 ve U-19 un intikamını almaya ant içen bu kahramanlar HMS Fury ve Fearless i batırıp Renown ve Repulse a da hasar vererek adını tarih e yazdırmışlardı. Toplamda 12 Parçalık donamamasından yalnızca 2 Savaş kruvazörü kalan İngilizler kaçmaya çalışırken U-25 amiral gemisi HMS Hood u batırarak İngiliz donanmasına unutamayacağı bir acı yaşattı. Günün sonunda ava giden avcı avlanmış sadece Savaş Kruvazörü HMS Renown hasarlı olarak kaçmayı başarmıştı. 20 Kasım da alınan kesin sonuçlu deniz zaferinden sonra baskıyı arttırmak için demir alan Kriegmarine devriyedeki Hollanda donanma gemilerini tespit ederek imha amacıyla çatışmaya girdi günün sonunda Hollanda’nın 6 destroyeri denizin dibini boylamıştı. Atlantik’te savaş devam ederken Balkanlarda İtalyan ilerleyişi durmuş üstüne Yunan taarruzları başlamıştı Afrika’da mükemmel işler yapan İtalya ilginç şekilde balkanlarda tökezlemeye başlamış ve Güneydoğumuzun güvenliğini tehlikeye atmaya başlamıştı olası bir İngiliz çıkarması senaryosu Berlinde yüksek komutanlıkta görüşülmüş ve 2. Ordunun bölgeye gönderilmesine karar verilmişti. İtalya Yunanistan da ilerleme yaşamasa da Afrika da ciddi kazanımlar sağlamıştı Hazırlıklarını tamamlayan Japonya Aralık ayının başlarında Hindistan ve Malezya üzerine taarruzlara başladı. Konvoylarımızı rahatsız eden Müttefik donanmasını avlamak için 2 Aralık’ta başlatılan Atlantik Egzersizi Operasyonunun ilk gününde 4 denizaltı batırıldı. 12 Aralık’ta aylardır devam eden yeni denizaltı projesi olan VIIC tipi denizaltılarımızın performans ve atış testlerinin tamamlandığı, seri üretime hazır oldukları duyuruldu. Donanma adına üst üste güzel haberler gelmeye devam ediyordu. Yeni nesil Bismarck Sınıfı Savaş Gemisi projesinin tamamlandığı ve üretime geçmeye hazır olduğu bilgisi verildi. Amiral Raerder deniz savaşında edindiği tecrübelerden yararlanarak yeni geminin ana silahı, motoru ve zırhı üzerinde ufak değişiklikler yapılmasını talep etti yapılan toplantılar sonucunda gerekli değişiklilerin yapılmasından sonra ilk aşamada 2 adet gemi siparişi verildi. 15 Aralık’ta devam eden Atlantik Egzersizi Operasyonu kapsamında peşinde olduğumuz Hollanda donanmasının büyük kısmını imha etmeyi başardık. 17 Aralık günü Donanma uçak gemisi ihtiyacı için yapılan toplantı sonucunda donanmanın potansiyelinin yükselmesinden dolayı projenin yetersiz kalacağı belirlendi ve daha modern bir uçak gemisi projesinin yapılması istendi. Amerika savaşa tarafsız kaldığını bildirse de Uzakdoğu ve Afrika’dan Amerikan ordu mallarının ve Amerikan gönüllü birliklerinin savaş alanında olduğuna dair bilgiler gelmeye başlamıştı. Bu durumun protesto edilmesi sonucunda Amerika Almanya ya ticari ambargo koyduğunu bildiren bir açıklama yayınladı bütün bu gelişmeler sonucunda sanayi devinin bu savaşa çok fazla seyirci kalmayacağı ve en geç bir yıl içerisinde bu yeni aktörün savaşa dâhil olacağı belli olmaya başlamıştı. 17. Bölümün sonu.
Aşağıdaki 2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf, Feldmarschal
09-05-2017, 14:12
Sanayi devi Amerika bir yandan savaş Avrupa’nın meselesi derken bir yandan da bize ve müttefiklerimize çeşitli yaptırımlar ve baskılar yapıyordu Alman sanayisi bu gerçeği yıllar öncesinden gördüğü için yaptığı yatırımlar sonucu bir nebze olsun rahatken Japonya bu baskıyı daha fazla kaldıramaz hale gelmişti. Çelik Pakt ülkeleri olarak yapılan toplantılar sonucunda bir süre daha Amerika ya bulaşmayarak kendi öz kaynaklarımızla yola devam etme kararı alsak ta durumun bu şekilde ilerleyemeyeceği hepimiz tarafından biliniyordu ve gün geçtikçe Amerikan küstahlığı hat safhaya çıkmaya başlamıştı eninde sonunda bu canavarla yüzleşmek zorunda kalacaktık. Yapılan toplantı sonucunda İtalya ile teknoloji paylaşımı yapılmasına kara verildi, İtalya’dan donanma ve dağ birlikleri konusunda yetkililer Almanya ya gelirken zırhlı birlikler konusunda da Almanya İtalya ya yardım etme kararı aldı. Toplantıda alınan bir diğer kararda ise Tunus,Fas ve Cezayir bölgesinin hakimiyetinin garantiye alınması ve ABD nin savaş girmesi ihtimalinde bu bölgeye yapılacak saldırılara hazırlık yapılması oldu. Bu kapsamda Almanya Kolordu büyüklüğünde bir birliği ABD nin savaşa girmesi durumunda Kuzey Afrika’ya gönderme sözü verdi. Aralık sonlarına doğru Afrika'da devam eden İtalyan operasyonları sırasında “Tarafsız” Amerikan birliklerini kuşatılıp imha edildiği haberi geldi. Yeni yılın ilk günlerinde Macaristan Çelik Pakt a katılmak istediğini açıkladı. Memnuiyetle kabul ettik. 4 Ocak 1941 sabahı İngiltere’yi iyice dizlerinin üstüne çökertmek amacıyla Londra bölgesindeki endüstri ve liman bölgelerine öncü olarak 179 Avcı uçağı, 600 Pike bombardıman uçağı ve 200 Taktik bombardıman uçağının katılımıyla başlayıp 3 ay sürmesi planlanan harekât başladı. 15 Mart’ta Sovyetler Letonya, Litvanya ve Estonya’yı ilhak ettiğini açıkladı böylece Sovyetler ile tam anlamıyla sınır komşusu olduk ve planlarımız bu yeni duruma göre tekrar şekillenmeye başladı. 18 Mart’ta Sabah saatlerinde Vichy kontrolündeki Güney Fransa ya İngiltere ve “Tarafsız” Amerika birlikleri tarafından baskın tarzında bir çıkarma harekâtı sonucu Müttefikler Vichy kuvvetlerini geri atılarak Toulon limanı ve şehir merkezinde kontrolü ele geçirdi. Gün boyu süren Fransız karşı taarruzları düşmanı ciddi şekilde hırpalamış olsada başarılı olamadı Bölgede bulunan ve Fransız Gönüllülerinden oluşan tümen ile Yugoslavya da bulunun 2. Ordu ya ait 2. Panzer Tümeni de Müttefik birliklerinin takviye almadan önce imha edilebilmesi için bölgeye sevk edildi. 21 Mart’ta Toulon bölgesine ulaşan 2.Panzer Tümeni birlikleri Fransız taarruzlarına katılarak İngiliz savunma hattını yarmayı başardı gelişen harekât sonunda düşman birlikleri 22 Mart sabahı teslim oldular. 26 Mart sabahı Müttefikimiz Japonya Malezya topraklarındaki önemli 2 liman şehri Kuala Besut ve Kuala Lumpur u kuşatmayı başararak Singapur yolunu tamamen açtı. 26 Mart’ta Japon ordusunun devam eden Avustralya harekatında “Tarafsız” Amerikan güçleri ile karşılaşması sonucu ABD-Japon ilişkileri ciddi anlamda gerilmeye başladı. Uzakdoğu’da tansiyon giderek artarken Atlantik Egzersizi harekâtı ikmal ve bakım çalışmalarının tamamlısından sonra kaldığı yerden devam etmeye başladı, aylardır İngiliz donanmasından bir karşılık göremeyen donanmamız İngiliz kanalında avlanmak üzere hareketlendi ve ilk avlarını 7 Nisan’da yakaladı, gün sonunda 2 Hollanda denizaltısı imha edildi. 13 gün süren sessizliğin ardından İngiliz denizaltıları ile temas sağlandı çatışma sonunda 5 İngiliz denizaltısı batırıldı bunun karşılığında torpillenen z8 destroyeri savaş dışı kalmasına rağmen bir çok denizci kurtarıldı. 22 Nisan’da Hirohito Japonya’nın Malezya da tamamen hâkimiyet kurduğunu açıklayan bir bildiri yayınladı. Berlin’de birçok üst rütbeli General ve Hitler’in katıldığı toplantı sonucunda Sovyetlerin istilası ile ilgili planlar masaya yatırıldı. Hava Kuvvetlerinden gelen rapor hiçte iç açıcı değildi gelen istihbarat raporlarına göre Sovyet uçaklarının sayısı bizim uçaklarımıza göre 2 kat da fazlaydı savaş öğretimizin olmazsa olması uçakların sayılarının arttırılması ve kara ordusunun eksiklerinin tamamlanması için gereken süre göz önüne alındığında Sovyetler üzerine yapılacak harekât ancak 1942 Baharında mümkün gözüküyordu. 18.Bölümün sonu.
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf
09-05-2017, 14:13
Bugün işler güçler az dolayısıyla hikaye konusunda ilerlemek istedim 17. ve 18. Bölümler huzurlarınızda iyi eğlenceler.
Aşağıdaki 1 üye Tigin Yusuf nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Tigin Yusuf nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Lehr
10-05-2017, 14:32
İki yılı aşkın süredir devam eden savaş sonucunda İngiliz ve Fransız Donanmalarının Baltık Denizinde, Akdeniz’de ve Pasifik’te ciddi derecede hırpalanması ve yüzden gemi sayısının iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıya inmesinden dolayı Donanmamız Avrupa da hatırı sayılır bir güç olarak yerini almaya başladı. Gemilerimiz sayıca az ve emsallerine göre daha az modern olsa da davamıza inanan denizcilerimiz bu farkları üstün çabaları ve cesaretleri ile kapatarak dünyanın birçok bölgesinde aynı anda operasyon yapabilecek derecede güçlü iki donanma üzerinde bariz bir üstünlük kurmayı başardı. Baltık ve Kuzey Atlantik de hâkimiyet konusunda üstünlüğü ele geçirmiş olsak da İngiltere ile aralarında tarihsel bağ olan Amerika gerçeği donanmamızı geliştirmemiz konusunda bizi zorlamaya başlamıştı. 1936 yılında 10 olan tersane sayımız ele geçirdiğimiz ve inşa ettiklerimiz ile 45 tersaneye ulaşmıştı Donanmamız yeni Bismarck ve VIIC sınıfı gemi ve denizaltılarla modernleşirken açık denizlerde daha aktif operasyonlar yapılabilmesi için uçak gemisi çalışmalarına da başlamış bulunmaktaydık. Tüm bu gelişmeler sonucunda emekleme çağında olan donanmamızın daha da ilerleyebilmesi için Hitler donanma gelişimine hız verme kararı aldı ve Plan Z’yi devreye soktu. Plan Z ye göre Kriegmarine için daha modern Destroyer, Hafif ve Ağır Kruvazörler ve en önemlisi modern Uçak gemileri yapılacaktı.
28 Nisan da yeni destek silahlarının performans ve atış testlerinin tamamladığının bildirilmesi üzerine Ordu envanterine girmesi ve Tümenlere dağıtılmaya başlanması ile ilgili emirler yayınlandı.
29 Mayıs da Donanma komutanları ile yapılan toplantı da Seydlitz Sınıfı uçak gemisi projesi büyük tartışmalara yol açtı, Bir kısım Amiral geminin bu halinin yeterli olduğunu savunurken Amiral Rearder bu geminin değişen koşullara göre hala ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu ve Plan Z ye göre Donanmanın açık denizlerde güveneceği bir bayrak gemisi olmadığını savunuyordu. Uzun süren tartışmalar sonucunda Seydlitz sınıfı gemilerin ana uçak gemisi olarak değil eskort uçak gemisi olarak kullanılmasına ve ana uçak gemisi için daha iyi bir proje hazırlanmasına karar verildi. Toplantıdan çıkan diğer sonuca göre Donanma ihtiyacı olarak Uçak gemisi sayısı 1+1 ya da 2+1 olarak belirlendi.
Ocak başında başlayan ve Mart başına kadar devam eden hava taarruzlarında istediği sonucu alamayan Hitler İngiltere ticaret konvoylarına baskınların arttırılmasına karar verdi. Yeni VIIC sınıfı denizaltılarımızın da katıldığı “Mutlu Zamanlar” Harekatında yeni sınıf denizaltılarımız uzak mesafe atışları ve performansları ile ön plana çıktı.
İtalya'nın bir türlü ilerleme kaydedemediği Yunanistan Mihver için tam bir çıkmaza dönüşmeye başlamıştı giderek artan Amerikan tehdidi karşısında Balkanlarda Müttefiklerin yapacağı bir operasyonla hem yeni bir cephe açılması hemde Romanya petrol sahalarına hava operasyonları düzenlenecek seviyede yaklaşmaları ihtimali üzerine 2. Ordu Yugoslavya dan Arnavutluk'a gönderildi ve Yunanistan'ın işgali için planların yapılması emri verildi.
21 Haziran’da Plan Z resmi olarak onaylandı böylece Donanmamıza çağ atlatacak girişimler başladı.
8 Temmuz da denizaltılarımız en büyük avlarından birisini yakalayarak Fransız ikmaline ağır bir darbe vurdu.
24 Temmuz da yine İngiliz konvoylarına saldırılar düzenlendi. Hitler bir yandan İngiltere’yi zorlayıp diğer yandan da Sovyetler Birliğinin istilası için planlarla ilgilenirken dostumuz İtalya yüzünden Yunanistan bataklığına bulaşmak zorunda kaldı Yüksek Karargâhta yapılan son görüşmelerden sonra 27 Temmuz da Yunanistan’ın işgalinin başlamasına karar verildi. 19.Bölüm sonu.
Aşağıdaki 2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf, Feldmarschal
10-05-2017, 15:39
Hitler’in hiç istemediği Yunanistan taarruzu planları tamamlanmıştı. Plana göre 2. Ordu Erwin von Witzleben Komutasında 6 Dağ Tümeni 17 Piyade Tümeni ve 1 Panzer Tümeni olarak toplamda 24 Tümen ve 400 Pike bombardıman uçağı ile katılacaktı. Cephe hattının merkezinde 6 Dağ Tümeni Pindus dağını aşmaya çalışırken kuzeydeki 8 Piyade Tümeni Kastoria ve Florina hattına taarruz edecekti, Adriyatik kıyısında bulunan 2.Panzer Tümeni ve 5 Piyade Tümeni ise kıyı kattı boyunca ilerleyip Arta limanı ile Kerkira adasını ele geçirmeye çalışacaktı.
27 Temmuz sabahı başlayan taarruz öğle saatlerinde şiddetini arttırmaya başladı Güneyde nispeten daha düz arazide harekâtına devam eden 2.Panzer Tümeni düşmanı kolaylıkla geri atmayı başarsa da kuzeyde 208 Piyade Tümeni öncülüğünde devam eden harekât sırasında Yunan hatları yarılırken Yugoslavya gönüllü tümeni inatla direnmeye devam ediyordu Yugoslavya’nın bu tavrı sonucu sinirlenen Hitler Yugoslavya’yı da zamanı geldiğinde cezalandıracağına yemin etti.
Gün boyu Pindus Dağında ilerleyen merkez grubuna bağlı tümenler akşam saatlerinde düşmanla teması sağladı coğrafyanın zorlukları ve düşman savunmasının kuvvetli olması ilerleme yavaş olsada gece yarısı baskınlarıyla durumu kendi lehine çeviren 7. Dağ Tümeni bölge hâkimiyetini ele geçirdi ve Yunan kuvvetlerine çekilmekten başka şans tanımadı.
2.Panzer Tümeni 28 Temmuzda ilk önemli hedefi olan Arta limanına taarruzlara başladı karşısındaki Yunan motorlu piyade tümeni şiddetli topçu atışı ile Tümenimizi bir miktar yavaşlatsa da panzerlerin ileri harekâtları sonucu şehir ve liman bölgesinden çekilmeye başladı.
Ertesi gün ise Merkez grubundaki Dağ tümenleri zorlu Pindus dağında ilerlemeye çalışırken güneyde Yunanlılar Arta limanını geri almak için 2. Panzer Tümeni mevzilerine saldırıyordu.
31 Temmuzda önünde düşman birlikleri olmayan piyade tümenlerimiz Kerkira adasını kontrol altına alırken yanına 225. Ve 215. Piyade Tümenlerini alan 2. Panzer Tümeni Agrinio hava alanına taarruza başladı.
Pindus dağında günlerdir mücadele eden birliklerimiz eski bir köprü için günlerce savaştıktan sonra kontrolü sağlamayı başardı.
Yunanistan cephesinde bunlar olurken Afrika’da 2 Ağustos kşamı başlayan kum fırtınası 3 Ağustos tarihinde iyice şiddetini arttırdı ve operasyonlar yapılamaz hale geldi.
Avrupa ve Afrika da sıcak gelişmeler yaşanırken Pasifikte son kozlarını oynayan İngilizler artık bitme noktasına gelmişlerdi.
10 Ağustos günü merkez grubunda bulunan birliklerimiz Pindus dağını aşmayı başararak Yunan birliklerini savunması daha zor alanlara itmeye çabalarken kuzeyde Filorina şehri tüm gücüyle direnmeye devam ediyordu. Güneyde ise 2. Panzer Tümeni bir önceki gün Messolongi yi işgal etmiş Arnfissa ya taarruzlara başlamıştı Arnfissa nın düşmesinin ardından taarruzlarına devam eden 2. Panzer Tümeni 15 Ağustos’ta Lamina’da da düşmanı yenerek Artina yolunu tamamen açtı 22 Temmuzda atina 225. Piyade tümeni tarafından işgal edilirken 25 Temmuzda Larissa Limanı yakınlarındaki Volos kasabası da 2.Panzer tümeni tarafından işgal edildi. Atina’nın düşmesinden sonra Yunan hükümeti başkentini Selanik şehrine taşıdı
27 Ağustos’ta 60. 221. Ve 79. Tümenler Selanik yolunu açmak için Edessa bölgesine saldırmaya başladı dağlık bölgede iyi savunma yapmasına rağmen Yunan birlikleri fazla dayanamadı ve geri çekilmek zorunda kaldı.
28 Ağustos sabaha karşı 215. Piyade Tümeni Yunan birliklerinin en önemli ikmal limanlarından biri olan Larissa limanına taarruza başladı Ertesi gün 2. Panzer Tümeninin de çatışmalar dahil olması sonucunda düşman fazla direnemeyerek kuzey e çekilmeye başladı.
29 Ağustos tarihinde kuzey ve güneydeki harekâtlar devam ederken Merkezde 73. ve 208 Piyade Tümenleri düşmanı geriye atma amaçlı taarruzlara başladı. Yüksek karargahın gözü Yunanistan’daki savaştayken Sovyetler Birliğinden karışık istihbarat bilgileri gelmeye başladı Finlandiya sınırındaki ve Asya’daki Sovyet askeri hareketliliği sonucunda Hitler bazı planlarını öne almaya karar verdi. 20.Bölümün sonu.
Aşağıdaki 2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf, Feldmarschal
11-05-2017, 08:20
Lebensraum, Doğu Avrupa'da Almanya sınırları dışında yaşayan Alman azınlıkların Almanya'nın hâkimiyetinde birleştirilmesi ve yeni toprakların kolonizasyonu ile beraber Alman popülasyonunun bu topraklara yerleştirilmesi politikasıdır. Hitler yıllar önce yazdığı Kavgam kitabında yaşam alanından bu sözlerle bahsetmişti Sovyetlerin Uzakdoğu’da ve Finlandiya’daki askeri hareketliliği üzerine 29 Ağustos günü Hitler Karargâhını toplamaya karar verir.
29 Ağustosta başlayan ve geç saatlere kadar süren toplantı sonunda Hitler Sovyetler Birliğinin istilası için “Barbarossa” kapalı adıyla anılacak olan harekât hazırlıklarına başlanması emrini yayınladı. Emre göre harekat en geç 70 gün içinde başlayacaktı bu da demek oluyordu ki operasyon için bahar beklenmeyecek kış yaklaşırken harekat başlıyacaktı.
2 Eylül’de kuzey grubunda bulunan tümenler merkezde bulunan Yunan tümenlerini kuşatmak ve Yunan hükümetinin direncini kırmak için yeni başkent Selanik in kapısı olarak görülen Gianitsa taarruzlara başladı.
Gianitsa nın alınmasından sonra birkaç gün dinlenen Kuzey grubu 7 Eylül sabahı Selanik’i almak içi tekrar taarruza Yunan topçusunun başarılı atışları ve bölgedeki Yunan kuvvetlerinin üstün dirençleri ertesi günün akşam saatlerine kadar sürse de 9 Eylül günü birliklerimiz Selanik'e girdiler.
9 Eylül de Selanik in düşmesinin ardından hükümet Girit adasına kaçtı ve savaşmaya devam edeceğini bildirdi bu kararın üzerine birliklerimize Veria ovasında sıkışan ve içinde 2 Yugoslav tümeni de bulunan 20 Tümenlik düşmana imha amaçlı saldırı emri verildi. 4 gün süren Veria ovası savaşı sonrasında birçok düşman imha edildi kalanlarda teslim oldu elindeki son kozda biten Yunan hükümeti teslim olduğunu açıkladı.
5 Ekim’de Sovyetler Tannu Tuva yı ilhak ettiğini açıkladı. Yunanistan ın işgalinin tamamlanması sonucunda Hitler bütün dikkatini Sovyetlere yöneltti artık yaşam alanımız için savaşma zamanımız yaklaşıyordu. 21.Bölüm sonu.
Aşağıdaki 2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Tigin Yusuf, Feldmarschal
11-05-2017, 11:13
Uzakdoğu’daki müttefikimiz Japonya ile Sovyetler arasındaki gerilim ve Sovyetlerin Finlandiya’ya saldırma ihtimalleri üzerine Sovyet ordusunun birliklerini bu bölgelere kaydıracağını düşünen Hitler Kışın yaklaşmasına rağmen ani bir saldırı ile Sovyet birliklerini batıda imha ederek öldürücü bir darbe vurmayı düşünüyordu.
Aylardır yapılan planlar sonucunda Wehrmacht 3 Ordu grubu şeklinde teşkil edilerek cephe hattındaki yerini almaya başladı planın ilk aşamasında Kuzey ve Merkez Ordu grupları daha aktif operasyonlarla büyük kuşatmalar yapmaya çalışırken Güney ordu grubu cepheyi tutarak bölgeden takviye birlikleri çekilmesini engelleyecekti.
30 Ekim’de beklediğimiz ilk Sovyet hamlesi gerçekleşti ve Sovyet-Finlandiya savaşı başladı.
5 Kasım da Hükümet değişimi olan Bulgaristan giderek artan Sovyet tehdidi yüzünden Çelik Pakt a katılmak istediğini bildirdi Hitler Bulgaristan’ı memnuniyetle kabul etti. Aynı gün uçak gemileri için tasarlanmış pike bombardıman uçağı olan Ju 88C donanmamızın envanterine girdi.
7 Kasım günü uzun süredir gergin bekleyen Sovyet sınırındaki birliklerimizin karargâhlarında olağan dışı bir hareketlilik başladı, şifreleme makineleri şifreleme makineleri hiç durmadan çatırdıyordu çözülen şifrelere göre Barbarossa harekâtı 8 Kasım sabah saat 04.00 da başlayacaktı. Artık kaderimizle yüzleşme vaktimiz gelmişti.
8 Kasım sabahı sınırı geçmeye başlayan birliklerimiz savaşın açılış evresinde çoğu cephede düşman karşısında üstünlük kurarak düşmanı mevzilerinden atmaya başladı.
8 Kasım da Guderian ın 2. Panzer Ordusu Minsk istikametinde taarruzlarını arttırmaya başladı özellikle 18 Panzer Tümeni hızlı manevralarla küçük düşman gruplarını kuşatıp ardından gelen diyer tümenlerin hız kesmemeleri için elinden geleni yapıyordu.
Kuzey Ordu Grubuna bağlı Sepp Dietrich komutasında olan 4. Panzer Ordusu da 8 Kasım da Riga istikametinde taarruzlara başladı plana göre yapılacak bir yarma sonucunda harekât genişletilip Sovyet Kuzey cephesi birlikleri Litvanya da kuşatılıp imha edilecekti.
General von Weichs komutasındaki Kuzey Ordu Grubu ihtiyat Tümenleri 8 Kasım gece yarısı 4. Panzer Ordusunun yan ve gerisini korumak üzere cephe hattına sevk edildi.
Önceki gün düşman cephe hattını yarmayı başaran 4. Panzer ordusu düşmanın toparlanmasına imkan vermeden ileri harekâtlarına devam etti.
10 Kasım günü Litvanya’daki tehlikenin farkına varan Stavka 4. Panzer Ordusunun sağ kanadına taarruzlara başladıysa da etkili olamadı.
10 Kasım’da Merkez ordularından gelen raporlarda düşmanın çoğu cephede geri atıldığı bildiriliyordu özellikle 2. Panzer Ordusu piyade tümenleri cephe hattını yararak panzer tümelerimizin önünü açmayı başarmıştı.
12 Kasım’da Kuzey Ordu Grubu rezerv birlikleri 16.Ordunun ilerlemesini yavaşlatmaya çalışan Sovyet kuvvetlerine saldırıya geçti saldırıya uğrayan Sovyet birlikleri savunma durumuna geçmeye mecbur kalınca 16. Ordu birlikleri Grodno-Kaunas hattına taarruzlarına devam etti.
Merkez Ordular Grubunda ise Von Kluge Brest Litovsk un alınması için gün boyu taarruzlara devam ediyordu devam eden çatışmalar sırasında sağlam bir köprüyü ele geçiren 6 Panzer Tümeni saatlerce köprüyü savundu ve yardımın gelmesi ile tekrar karşı saldırıya başladı.
12 Kasım akşamüstü Riga’nın düşman tarafından boşaltıldığı ve Kuzey Cephesi birliklerinin kuşatıldığı haberi Hitlere verildi saat 21.00 sularında kuşatmayı yarmak için bir rus saldırısı başlasa da 3. SS Panzer Tümeni “Totenkopf” birlikleri saldırıyı rahatlıkla engellemeyi başardı. Riga’nın alınmasından sonra von Küchler in 18. Ordusu Litvanya nın temizlenmesi için ileri harekâtlara başladı ve bölgedeki 20 Tümenin tamamını imha etmeyi başardı. 22.Bölüm sonu.
Aşağıdaki 1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Lehr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Feldmarschal |
|
Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.