14-01-2020, 16:15
(Son Düzenleme: 26-02-2024, 12:27, Düzenleyen: Elefsar. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Kültürel Tatlar:Röşti Patates
Evde yapabileceğiniz isviçre mutfağından basit ve pratik bir yemek
Hazırlık: 15 dakika | Pişirme: 10 dakika
Zorluk: Çok Kolay | Kaç Kişilik:3 Porsiyon
Pişmeden önceki hali. Kıvam ve görüntü olarak yaklaşık böyle olmalı. Ben kalıp yardımıyla bu şekli yaptım.
Malzemeler
- 2 patates
- Yaklaşık 2 kaşık Parmesan Peyniri
- 2 dal yeşil soğan, bir tutam maydanoz
- 1-2 dal Tarhun yaprağı
- 1er çay kaşığı Tuz,karabiber
Hazırlanışı
- Patatesleri haşladıktan sonra kabuğunu soyun ve rendenin kalın tarafıyla patatesleri ve parmesan peynirini rendeleyin.
- Rendelenmiş patatesleri süzgeçte ezerek, suyundan arındırın.
- Diğer malzemeleri en ince şekilde doğrayın.
- Rende patates, parmesanı ve diğer tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
- Yukardaki fotodaki gibi daire şekli vermeye çalışıyoruz.
- Tavada sıvıyağı kızdırıp, yoğurduğumuz karışımı ekliyoruz. Alt yüzü pişince, ters çevirip diğer yüzünü pişiriyoruz.
- Diğer tarafı da pişince tabağa alıyoruz. Afiyet Olsun