@
SpLinter savaş skorunun birden 100 olmasi oyuncunun surrender vermesinden dolayı yani teslim oluyor istediğiniz antlaşmayı kabul etmek içiı.
sanırım bazı şeylerin üzerinden tekrar geçmem gerekiyor; çünkü aramızda ciddi bir iletişim kopukluğu söz konusu olduğunu görüyorum.
İskandinavya Baltık ve mısır regionundaki oyuncularla uygunsuzlukların giderilmesi ve sonraki sürecin nasıl işleyeceği ile ilgili discordda toplantı yaptık.
Alıntı:Rodos adası rajinden özel izin alınarak 4sos'un crp puanını düşürebilmek adına benim kültürüme baglı bir yer olduğu için sadece rodos ile sınırlı kalmak kaydı ile bana devredildi.
burada yanlış bilgi vermeyelim , mısırdaki oyuncu ya return province den toprak bırakacaktı yada ofansif savaşa katılmayacaktı. ofansif savaşa katılmamayı tercih etti. yani province return yapmasını gerektirecek bir durum yoktu.
2. olarak yine Rodos konusunda bana sordu bende kurallarda toprak satısı ile ilgili herhangi bir madde bulunmadığından, istediğine satabilirsin dedim. özel izinden kastınız buysa durum bu şekilde vuku buldu. özel izin denilecek durum yok.
Akdeniz'de vassal bırakmasını da gerektirecek bi durum yoktu. tamamen oyuncu tasarrufunda. yada benim dediklerimi tam olarak anlayamamasından kaynaklı bir durum olmuş. toprak salmayı vassal salmak sanmak , core salacağı toprağı başkasına satmak gibi hamleler konuşmamızla bağdaştırılamayacak hamleler. çünkü anlaşmamızda sadece 15 yıl ofansif savaş yasağı olması konusunda anlaştık başka bir madde konuşmadık. ki bu antlaşmayı da deldi. 1 yıl erken savaşa girdi. ben yine orda savaş açılan oyuncunun hoşgörüsü sebebiyle tolere ettim bu durumu.
3. olarak tekrar ediyorum üzerine basa basa söylemek istiyorum oyun başladıktan sonra oyundan atma gibi bir mekanik yok, oyuncu ihracı gerekirse oyuna rehost atılır , lobideyken banlanarak oyuncunun girmesi yasaklanir. bunun dışında oyundan atma veya ban mekaniği oyunda mevcut değilya da ben henüz bilmiyorum. Bazı trollüğüne yazan arkadaşları dikkate almayın. kendilerine zaten gerekli uyarı yapıldı. Etkinliğe zarar verecek hareketler olarak değerlendirmeye alınacak bundan sonra bu haraketler.
4. olarak sakız ve Rodos adasıyla ilgili kararım su şekilde; takas yapıldığında toprak satısıyla alakalı herhangi bir düzenleyici madde yoktu. bu yüzden topraklar şuanki sahiplerinde kalacak. Bu konuda daha fazla tartışmaya girmek konuyu iyi bir yere götürmeyecek ve bu tartışmaları burada bitirilmesini rica ediyorum.
5. olarak oyun içinde bu tür tartışmalara girmek hem sizi yıpratır hem de etkinliğe zarar verir. Bir sorunun, ihlal olduğunu düşündüğünüz durum, yada sormak istediğiniz konu varsa direk bana mesaj yazin özelden, chat ekranını bazen kaçırabiliyorum ses ve renk gözüme daha cok çarpar ve durumla ilgilenebileyim. , yada etkinlik zamanı ST discorduna gelip durumu sesli kanaldan söyleyebilirsiniz. çözümleri sorunları benimle konuşun oyuncularla tartışmanız sadece ortamı gerer size ve bize bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir.
6. olarak bir kural ekliyorum ve mevcut bir maddeyi düzenliyorum;
- Toprak satışı kesinlikle yasaklanmıştır.
- isyanlar sadece savaş durumunda destek amaçlı bastırılabilir, AI veya oyuncuda olması isyanın bundan sonra fark etmiyor.