İleti Sayısı: 26,477
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
140
Yarın ülke bakarsın Gaius, 19.30 kuruluyor 20.00 gibi başlıyoruz.
•
İleti Sayısı: 48
Imperium:
0
Yedek olarak ta girebilirim ama şu sıralar Haftada 7 gün tasarım dersleri olduğu için bazen giremeyebilirim.
•
İleti Sayısı: 2,875
Imperium:
15
fransa loncaları idare edemedi ve sonucunda noble isyanlarıyla başbaşa kaldı..bunun suçu ne hollandada ne de bir başkasında.. dostum bence sen su loncaları biraz daha incele..loncaların elinden toprak alırsan isyan çıkartırlar..loncaları idare ederken loyaltyleri yüksek olmalı influenceleri düşük olmalı..ayarı sen yapacaksın..
•
Imperium:
140
Kastilya Portekiz tarafından yapılan ithamlara cevap verebilecek mi? Sevilla'da bugün de günü çeyrek kuru ekmekle kapatan Kastilyalı kız çocuğunun hesabını Portekiz'den soracak mı? Bunların cevabını bekliyoruz Hollanda olarak.
•
İleti Sayısı: 3,357
Imperium:
56
Estatelerin nasıl işlediğini genel olarak biliyorum da hatam nobility'nin influence'ının 70 olduğunu unutup aceleyle onlara 10 influence veren seçeneği seçmem.
•
Imperium:
15
dostuna refah ,düşmanına korku veren moskova knezine saygılarımızı sunuyor lisbonda yapacak olduğumuz yeni dünyanın keşfi kutlamasına kendilerini bekliyoruz...
•
Imperium:
15
13-12-2015, 14:41
(Son Düzenleme: 13-12-2015, 14:41, Düzenleyen: jax61.)
Tüm dost bildiğimiz devletler davetli olup ekmeğimiz bol, şarabımız sınırsızdır.. o kadar bol ki sevilladaki gözü yaşlı küçük kızları bile doyurabiliriz ve doyuruyoruz..hollanda kralının portoda açmış olduğumuz mülteci çadırlarından haberi yok sanırım..nihayeinde portekiz üstüne düşeni yapmış ve zalim aragon kralının kastilya krallığını boyunduruğa alma girişimine kastilyanın yeni kralıyla beraber son vermiş , iberya siyasetine gereken müdahaleyi yapmış , küçük kız çocuklarının gözyaşlarını dindirmiştir..çok yaşa portekiz kralı :)
Aşağıdaki 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
Imperium:
140
Portekiz önce Kastilyayı Aragon'un elinden kurtardığını söylemişti, şimdi ise ticarete tekel kurarak parasını çaldığı Kastilya'daki halka gıda yardımı yapmasından bahsedip, Kastilya'lıların mülteci olarak Portekiz'e geldiğinden örnek vermiştir.
Bu hakaretler sonrası Kastilya üzerine düşeni yapmalıdır.
•
Imperium:
15
sevilla ticareti , aragonun kastilyada uyguladığı zulümden dolayı kastilyanın elindne çıkmıştır ..bu zulümün bitmesiyle kastilya yeniden sevilla ticaretinden hakettiği payı alacaktır. hollanda kralı kendi işleriyle uğraşıp iber yarımadasının siyasetinden elini çekmelidir..kendisi bölgesinde bile söz sahibi değilken , daha 20 yıl önce burgonyanın oyuncağı iken hangi hakla dünyadaki diğer devletlerin işlerine burnunu sokmaya cüret ediyor :)
Aşağıdaki 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
Imperium:
140
Kuruldu, toplanalım.
ID : 90098468764534787
PW : st
•
İleti Sayısı: 57
Imperium:
1
Katılmak istiyorum oyun içerisinde ülkelerin durumuna göre seçiceğim devletimi.
•
İleti Sayısı: 2
Imperium:
0
•
İleti Sayısı: 5
Imperium:
0
•