İleti Sayısı: 2,844
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
15
07-12-2016, 17:38
(Son Düzenleme: 07-12-2016, 17:38, Düzenleyen: jax61.)
İngiliz Milletler Topluluğu (İrlanda, İskoçya , İngiltere ,Fransa ) saygıyla sunar. 1444 yılının aralık ayında uzun süredir İngiltereye karşı düşmanca tavır sergileyen ve bizim hakkımız olan fransız topraklarında haksız bir şekilde krallığını ilan eden fransaya karşı işbirliğinde olan iskoçya , bunu taçlandırarak fransa ile ittifak kurma gafletine düşmüştür. Bunun üzerine iskoçyaya savaş açılmış olup topraklarının çok büyük bir bölümü, ilhak edilmiştir.Yaakın gelecekte iskoç tahtı hakettiği ve olması gerektiği üzere Büyük britanya bayrağı altında gerçek dostluğu ve medeniyeti tadacaktır.Herşey halklarımız içindir.İskoç savaşı sürmekte iken bir zamanlar dostluk elini uzattığımız fakat sonradan ihanete uğradığımız burgonya tarafından son darbe olarak savaş ilanı aldık. Neyse ki ortak düşmanımız gayri resmi fransız kralına karşı ittifaka girdiğimiz Kastilya kralığının yardımıyla birşey kaybetmeden veya kazanmadan savaşı bitirmeye karar verdik. Bunda iskoç-fransız savaşından yorgun düşen ve isyan edecek konuma gelen halkımızın malesef etkisi çok oldu. Halkımızın sesini duyarak uzun süreli bir barışa girmiş bulunuyoruz. Fakat bu demek değildir ki ülkemiz büyüyen tehditlere karşı önlem almasın.Kesin olan şudur ki İngiliz Milletler Topluluğu kendisini savunacak, tehdit gördüğü düşmana acımayacak, dost elini uzatan milletlere karşı ise sevgiyle hoş görü ile hareket edecektir.Dünyada olan gelişmeleri yakınen takip etmekteyiz ve söz hakkı geldiğinde sözümüzü söyleyeceğiz.
•
İleti Sayısı: 670
Imperium:
6
Osman bugunleri gorse yasarirdi gozleri
Sen de gururlandir atanin minberini
Mertlik, onur, haysiyet vucut bulmus hali
Ama zevk i sefaya dusme. Bildir hadlerini
Nedendir bilmez kirkbesbin askerinin yokoldugunu venedikli
Limonun sarisindan bile sariydi yuzleri
Idrak ettiniz mi kiramayacaginizi osmanlinin belini
YOKSA DEVAM ETSIN MI ALSIN MI ELINIZDEN BASKENTINIZI
Malacca ya akrostij yazdim anlamadiniz. simdi de osmanliya yazdim :opucuk:
Osmanliya arkadan vurmaya hazir timur ve pers lere bir mesaj bile atmayan avusturya daha da yardim beklemesin bizden. bizi osmanlinin kollarina teslim edenleri unutmayacagiz
İleti Sayısı: 2,019
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
27
20.30 da kuruluyormu lobi bu sefer erken gelmeye çalışsın herkes geç başlamayalım
•
Imperium:
15
kurulsa da girilmiyor. ben giremedim. oyun crash yedi.
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
Connnection Failed! diyor bende de yükleme ekranında.
•
İleti Sayısı: 26,422
Imperium:
139
Steamde mi sorun EU4'te mi?
•
İleti Sayısı: 71
Imperium:
0
Bende serverlar bile gözükmüyor
•
Imperium:
27
bende de serverlar gözükmüyor
•
Imperium:
15
lobiye girebilen oldu mu.. ben hala giremiyorum
•
İleti Sayısı: 3,113
Imperium:
22
Crash veriyor bir kaç kere girmeye çalışınca. Her başarısız olunca tekrarlamak lazım.
•
Imperium:
15
2 defa atıldım ben valla. son denemem..
•
Imperium:
27
girebildiyseniz davet atın steam nick: rzenma
•
İleti Sayısı: 26,422
Imperium:
139
Bu olayla ilgili reddit'te steam sayfalarında vs. yazı yok mu? Kimse tartışmıyor mu bu rezaleti?
•