Region limitini asmadim topraklarım 3 regionda.malacca Indonesia ve moluccas.iyi bakın lütfen..deniz regionlari ile kara regionlarini karıştırmayalım..benim başkentimin statesi malacca regionuna dahil..
[MP] EU4 - Multiplayer: Aralık 2020
|
06-12-2020, 11:09
(Son Düzenleme: 06-12-2020, 11:11, Düzenleyen: Littleİskender.)
Toskana Dükalığı ile beraber hayal ettiğimiz İtalyan ligi rüyamız acı bir şekilde sona erdi. Henüz İtalya'nın önemli kısmı elimizde olmamasına rağmen toplam 200 bini aşkın orduyu rahatça besleyerek HRE içerisinde (Evet, Avusturya'da dahil) en önemli güç odağı haline gelmiştik. Yanlış bir diplomatik manevra sonucu yaklaşık 20 devletin bize koalisyon kurması yüzünden Avustur korumasını kabul ederek bağımsızlığımızı kazanacağımız günü bekledik. Savaş vakti geldiğinde Avusturya bizi güzelce aldı, pişirdi, yedi, tüm HRE beraberce izledi. (Hatta yardım edenler oldu.) Sfarzo hanedanı Toskana'ya kaçtı, artık Toskana ülkesi de Avusturyanın birincil hedefi gibi görünüyor. 100 sene boyunca savaştan koruduğumuz, geliştirdiğimiz ve belki de dünyada ki en değerli topraklar(9 toprak 360 development) artık Avusturyanın elinde. İtalyan ligide sona erdiğine göre Tanrı HRE'yi korusun...
06-12-2020, 12:35
Vasallara yedirmeyi unuttuğum toprak kalmış olabilir. Sonraki oyun gününde düzeltirim.
06-12-2020, 15:29
@littleiskender önümüzdeki hafta benim yerime oynayacak. GM bilgisine..
06-12-2020, 18:57
Önerilen Ülkeler: Kilwa, Ayutthaya, Brunei, Ashikaga
1570 Güç Yüzdesi
İttifak Limiti: %12,5
Bolgenin istikrar ve en barisci devleti olarak yillardan beri Osmanli Devleti ile olan davaya son verdik. Ortadogu sartlarinda Dogudan gelen Alev ulusuna karsi, artik birbirimizle didisip zaman kaybetmemeliydik. Mogollarin varisi, Babur Imparatorlugu kapimiza dayanmis durumda. Tum Iran , Turk cografyasi ve Kuzey Hindistani hakimiyeti alan bu vahsilere karsi koymak icin elimizden geleni yapacagiz. Kimse suan bilmiyor ama cehennemin kapisini biz tutuyoruz. Biz devrilirsek bu acimasiz kavim, tum Dunyaya musallat olacak. Bu barbarlara karsi koymak icin tum diplomatik olarak bolge devletleriyle isbirligine gitmekten cekinmeyecegiz. Evet tek basina bu canilere karsi zayif olabiliriz ama beraber olursak hala daha bir sansimiz var.
07-12-2020, 23:52
https://steamcommunity.com/id/berkobolt/
2000 saat Herhangi bir ülke olabilir,illa seçmem gerekirse; -Florence -Crımea -Kazan -Qara Qoyunlu -
Önerilen ülkelerden tekrar tercihte bulunmanız gerekiyor.
08-12-2020, 13:42
08-12-2020, 16:38
Fas oyuncusuyum, bu akşam katılamayacağım, yerime birisi geçebilirse çok sevinirim. İyi oyunlar
09-12-2020, 01:04
Yeni Kutsal Roma Anglo-Cermen İmparatorluğu
Bizi küçümseyen ruslara ders olsun diye moskovayı yaktık.
09-12-2020, 01:08
Herkes sahit olsun ve bilsin ki biz bu barbari durdurmak icin elimizden geleni yaptik. Olmadi. O zaman Birakiniz tum dunya yansin.
09-12-2020, 01:51
Ordularımız hindistana demokrasi getirdiği sırada yalan yanlış argümanlar ile arkamızdan vurmaya çalışıp topraklarımızda hak iddia eden had bilmez yobaz devletleri vatansever ordumuzun yarısı ile püskürttük rezil rüsva ettik. ve tüm ülkelere duyurulur başta umrumda değildi ama bu saatten sonra bu yobaz ülke, medeniyetin ortaya çıktığı avrupaya karşı veya sınırlarındaki her hangi bir ülkeye karşı en ufak bir insanlık suçu işlerse bu sefer karşısında bizi bulacaktır
09-12-2020, 01:53
Barbarlara ve kafirlere karşı tüm Hristiyan diyarını korumaya devam edeceğiz. Ey Avrupa'nın evlatları! yerimizi yurdumuzu çalmak isteyen bu barbar istilacılara karşı birlik olmalıyız!
09-12-2020, 12:38
Rusların dünkü savaşta kullandığı topçu birlikleri:
09-12-2020, 15:50
ben multi den ayrılıyorum ülkem çöktü (Vijayanagar)
|
|
Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi