[MP] Victoria 2 - HPM Multiplayer: Aralık 2020
#61
ottoman_flag_alternative-svg_.png?width=694&height=463
Devlet'i Aliyye'i Osmâniyye

Devlet'i Aliyye'miz 15 yıl içerisinde okur yazarlık oranını %20 arttırmış, yaklaşık 8 tane yeni araştırma bulmuş ve ordusuna 60 bin yeni nefer katmıştır. Necd, Ha'il, Küveyt ve Hicaz vilayetimiz altına gelmiş ve Afrika kıtasında topraklarımız genişlemiştir. Romanya ve Sırbistan tekrardan Devlet'i Aliyye'mizin yönetimi altına geçmiştir.

Ayrıca filomuz da 22 tane yeni, zırhlı savaş gemisi ile donatılmıştır. Âlimlerimiz, Entellektüel insanlarımız ve araştırmacılarımız gece gündüz demeden Devlet'i Aliyye'mize hizmet ediyordur.
İngiltere'den Süveyş'i geri istiyoruz aksi takdirde düşmanları bizim dostumuzdur.
[+] 4 üye Yasin Ahmet nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#62
frav.jpg
Büyük Fransa-Alman savaşından kurtulan askerlerimizin evine dönmek için beklediği kıyı şeridi.
Spa.JPG
İspanya-İngiliz savaşları sonucu ele geçirdiğimiz bölge.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
Ara
Cevapla
#63
(02-01-2021, 01:08)Yasin Ahmet :
İngiltere'den Süveyş'i geri istiyoruz aksi takdirde düşmanları bizim dostumuzdur.

Sana bir özgüven gelmiş. Dikkat et bu işin sonu Prusya oynadığın etkinlik gibi olmasın...
[+] 5 üye Henri nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#64
(02-01-2021, 03:08)Henri :
(02-01-2021, 01:08)Yasin Ahmet :
İngiltere'den Süveyş'i geri istiyoruz aksi takdirde düşmanları bizim dostumuzdur.

Sana bir özgüven gelmiş. Dikkat et bu işin sonu Prusya oynadığın etkinlik gibi olmasın...
O etkinlikte Yasin Ahmet ölüp ölüp dirilmişti ama her savaşta bir öncekine göre daha güçlü çıkıyordu karşımıza :3
[+] 3 üye Neym nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#65
(02-01-2021, 09:02)Neymemperor : O etkinlikte Yasin Ahmet ölüp ölüp dirilmişti ama her savaşta bir öncekine göre daha güçlü çıkıyordu karşımıza :3

Prusya oynamasaydı görürdüm ben onu. Ülkeyi 2.D.S. Almanyası'na çevirdi, daha ne yapsın?
[+] 2 üye Henri nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#66
(02-01-2021, 15:05)Henri :
(02-01-2021, 09:02)Neymemperor : O etkinlikte Yasin Ahmet ölüp ölüp dirilmişti ama her savaşta bir öncekine göre daha güçlü çıkıyordu karşımıza :3

Prusya oynamasaydı görürdüm ben onu. Ülkeyi 2.D.S. Almanyası'na çevirdi, daha ne yapsın?
Devlet'i Aliyye daha iyi olacak ama >:(
[+] 1 üye Yasin Ahmet nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#67
Avusturya Macaristan İmparatorluğu
-
İmparator Franz Joseph

1280px-Flag_of_Austria-Hungary_%281869-1918%29.svg.png

       Bugün büyük bir gün! İmparatorumuz Franz Joseph büyük bir diplomatik zafere imza attı! Büyük Britanya Kraliçesi Victoria ile yaptığımız görüşmeler sonucu istediğimiz yerleri aldık hatta Alman İmparatorluğu'nun kolonileri hakkında da müzakere ettik. İmparatorluğumuz için mühim bir mesele olan deniz aşırı yerleşimler artık çözülmüş bulunuyor. Bu andan itibaren kalan işlerimiz sadece refah düzeyimizi arttırmak, ekonomik dayanıklılığı sağlamak, ordu KALİTESİNİ yükseltmek, ticaret ve savaş filolarımızı düzenli hale getirmektir. Kısaca İmparatorluğu modern toplumun ve sistemin hüküm sürdüğü bir organizasyona dönüştürmektir.
Hesaplamalarımız gösteriyor ki 1900 yılında İmparatorluk nüfusu 80 milyona ulaşacaktır. Ayrıca milli gelirimiz yeni yapacağımız yatırımlar, kolonileşme ve ordu masrafları sayesinde yükselecektir. İmparator'un verdiği söze uyması için 1900 yılında kişi başı gelirimizin en az 30£ olması gerekmektedir. Çok çalışacağız ve bunu da başaracağız.
Gott erhalte Franz den Kaiser!

Austria-Hungaria_transparency.png
[+] 4 üye Neym nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#68
1200px-Flag_of_the_Japanese_Emperor.svg.png

Japon İmparatorluğu
İmparatorluk geçtiğimiz 15 sene içerisinde hızlı bir atılım yaparak Tayvan, Filipinler, Alaska topraklarını almış, Çin devletiyle giriştiği büyük muharebeler sonucunda parlak ve kesin zafer alarak Kore devletini kendi himayesine katmıştır. İç savaşımız sırasında bize askeri destek yollayan ve modernleşmemizde büyük katkısı olan Amerika Birleşik Devletlerindeki iç savaşa en elit ve modern birliklerimiz gönderilmiş ve ordumuzun zaferleri dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku salmıştır. 
Okuma yazma oranı sadece 18 senede %42'den %81'e yükseltilmiştir. Pek çok alanda yatırımlar yapılarak modern gemi inşaalarına başlanmış, büyük bir endüstri atılımı gerçekleştirilmiş. Ülkemiz artık çalışkan halkımızın işçi olmak için can attığı, bacalarından duman yükselen fabrikaların, buharlı gemilerin ve yol, köprü, limanların sıklıkla görüldüğü Doğu'nun yükselen gücü ve merkezi olmuştur




Doğan güneşin ülkesinden tüm dost ülkelere selamlar
omnia fui et nihil expedit
[+] 3 üye Mabella nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#69
Görsel

Republiek der Nederlanden

Eendracht maakt macht

Devletimiz için hem olumlu hem de olumsuz çok sayıda gelişme yaşandı. Antik çağlardan kalan ve hürriyet gibi mefhumların yükselişiyle işlevselliğini kaybetmeye başlayan çürümüş monarşi kaldırıldı. Hanedan üyeleri İsviçre'ye sürgün edildi (hayır, giyotin filan yok) ve kraliyet bayrakları indirilip yerlerine cumhuriyet bayrakları çekildi. Bu devrim kanlıydı, kraliyet ordusunun tamamı devrimciler tarafından öldürüldü veya esir alındı. Nihayetinde sosyalist bir hükûmet kuruldu ve devletin yönetim biçimi değiştirilemez bir şekilde cumhuriyet olarak belirlendi. Daha ilk seçimde, meşruti monarşi döneminde başta olan liberal parti yeniden iktidara geldi. Halkı her türlü özgürlüğü savunan bu ülkede sosyalizm gibi bir rejim fazla dayanamadı.

Ülkede bunlar olup biterken dış politikada da değişkenlik hâkimdi. Maalesef değişen iktidarlar aynı zamanda değişken bir dış politika demekti. Bu sebeple dış politikada istikrar sağlanamadı. Gerçekleşen devrim, ülkemizin diğer ülkelerin nazarındaki prestijini kötü etkiledi. Prestijimizi geri kazanmak için ufak ülkelere aşağılama savaşı açmak istedik. Ne var ki bu hareketlerimiz Almanya ve Avusturya tarafından hoş karşılanmamış, kendileri Alsas için on binlerce askerlerini toprağa verdikleri bir savaştan çıktıktan hemen sonra ne hikmetse bizi kötü şöhretli olarak gördüler. Başkalarını savaş çığırtkanı ilan etmeyi kendine uğraş edinmiş bu iki devlet bize savaş açtı. Amsterdam'a kadar geldiler ama bizi en zayıf anımızda yakaladıkları için teslim olmak zorunda kaldık. Eskiden potansiyel müttefik olarak gördüğümüz bu devletleri karşımızda görünce İngiltere ile olan bağımız daha da kuvvetlendi. Bu iki fırsatçı devletten elçilerimizi derhâl çektik. Olası bir savaşta tarafımız bellidir.

Ekonomik olarak da pek iyi gittiğimizi söyleyemeyiz. Ne yazık ki eskinin müreffeh Hollanda'sı artık yok. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı hedeflerken üretim alanında diğer ülkelerden geri kaldık. Belki aldığımız yaraları tamamen iyileştiremeyebiliriz ancak bu yaraları sarıp yolumuza emin adımlarla devam etmeyi umuyoruz. Müttefikimiz İngiltere'nin de yardımlarıyla ülkemiz küllerinden doğacak. Yaşasın hürriyet! Yaşasın refah! Yaşasın Hollanda Cumhuriyeti!
IbnE9P2.gif
[+] 3 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#70
640px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg.png
Büyük Britanya
1880´e girmeden önce yaşanan hadiseler gerek Avrupa´yı gerekse Amerika´yı derinden etkilemiştir. Zira Avrupa´da 1872-1874 yılları arası yaşanan Alsas-Lorraine savaşı 1 milyon zayiatla bitmiştir. Aynı zamanda Amerika´da 1870-1872 yılları arası yaşanan iç savaş ise anca 600 bin kişinin ölümünden sonra kontrol altına alınabilmiştir. Bu hadiseleri takip eden küçük ama ülkeler için büyük sıkıntılar genel olarak Dünya güçlerini öyle ya da böyle etkilemiştir. Biz ise bu olaylardan nispeten daha az etkilenmiş olup durumu değerlendiriyorduk. Amacımız Avrupa´da yaşanan iç hadiselerden elimizi yavaşça çekmek. Fakat bunu yaparken dengelerin bozulmasını istemiyoruz. Bu yüzden bu izolasyonun yavaşça gerçekleşeceğini tarafların anlamasında zaruret vardır.
Tabi ki Avrupa´da sadece kötü şeylerde yaşanmadı. Aynı zamanda Avrupa güçleri tarafından düzenlenen Kahire konferansında tüm taraflarla konuşma fırsatımız oldu ve Afrika´nın akıbetini değerlendirme fırsatımız oldu.
Afrikakonferenz.jpg
Konferansın illüstrasyonu.
Bu konferansta aldığımız kararları tüm dünya devletleriyle paylaşmak isteriz.
Anlaşmanın detayları sırasıyla şöyledir:
  • Batı Afrika´da bulunan kabileler İngiltere ve Fransa arasında, etkilerine göre paylaşılmıştır.Buna göre Gine, Mali, Fildişi Sahili, Senegal, Moritanya ve Doğu Gambiya Fransa´ya, Gana, Togo-Volta, Dahomey, Nijerya, Vaday ve Kuzey Kamerun İngiltere´ye bırakılmıştır.
  • Merkez Afrika´da Gabon ve Kamerun bölgesi Almanlara bırakılmış, Merkez Kongo Fransa´ya, Doğu Angola İngilizlere, Güney Angola Netherlands´e bırakılmıştır. Merkez Afrika´da bulunan diğer bölgeler İngiliz hakimiyetine geçmiştir.
  • Güney Afrika uzun zamandır İngiliz hakimiyetinde olduğu için Güney Afrika İngilizlere bırakılmıştır. Güney Afrika´da yaşayan Boerler(Burlar) İngiliz hükümeti ile anlaşmalı şekilde özgürlüklerine devam edebilcektir. Buna göre Transvaal ve Orange devletleri İngiliz hakimiyetini kabullenecektir. Aksi halde İngiltere bu devletleri yok etme iznine sahiptir.
  • Doğu Afrika´da bulunan Etiyopya, Rift Vadisi ve Uganda Avusturya kontrolüne geçmiştir.
  • Somali bölgesi İngiliz hakimiyetine geçmiştir. Cibuti İngilizlere devreldimiştir. Tanzanya, Ruanda ve Burundi bölgesi Almanlar´a verilmiştir. Geri kalan bölgeler daha önceden kimin hakimiyetindeyse onda kalacaktır(Mozambik ve Malavi).
  • Anlaşma harici devletler Afrika´ya gelirse koalisyon devletleri birlikte tepki gösterecektir.

Konferansa katılan ülkeler sırasılya; Hollanda, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Osmanlı ve İsveç´tir(gözlemci ülke).

Anlaşmaya göre Afrika sınırları şu şekilde planlanmıştır:

"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
[+] 4 üye Menars nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#71
Image_Germania_%28painting%29.jpg
Deutsches Kaiserreich
1860 senesinde tüm Alman ulusları toplanmış, bütün prenslikler birleşmiş, Fransa ile masaya oturulup Madagaskardan feragât edilerek Elsass-Lothringen'deki
Alman ulusu Alman ulusal birliğine katılmıştır. Zollverein gümrük birliği lağvedilmiş, lağvedilen gümrük birliği yerine Avusturya-Macaristan devleti ile
Ticari İşbirliği ve Gümrük birliği antlaşmaları imzalanmış ek olarak dış tehditlere karşı ortak savunma konusunda anlaşmaya varılmıştır.
Wernerprokla.jpg
(Otto von Bismarck, Wilhelm'i Kaiser ilan ederek Alman Reich'ını ilan ediyor.)
*
Reich'ın ilan edilmesinden sonra, Sanayileşme konusunda büyük adımlar atıldı. İmparatorluk 20 yıllık hızlı ekonomik büyüme döneminin sonuna doğru kurulmuş, Alman devletleri çelik üretiminde ve demiryolu yapımında Fransa'yı geride bırakmıştı. 1850'de Kuzey Alman Konfederasyonu'nun kurulması ekonomik büyümenin önündeki engelleri yok etti. Tefecilik yasaları ve iç göç sınırlamaları kaldırıldı. Bismarck ve müttefiki Ulusal Liberaller'in girişimiyle altına dayalı tek bir para kabul edildi. İmparatorluk bankası kuruldu. Çok ortaklıklı şirketlerin oluşmasını önleyen katı kuralları bir yana bırakıldı. Sonuçta 1865-72 arasında toplam 1,4 milyar pound sermayeyle 857 yeni şirket kuruldu, bu sayılar önceki 20 yılın toplamının üzerindeydi. 1865-75 arasında demiryolu ağı iki katına çıktı. On binlerce Alman ilk kez hisse senedi almaya başladı.
*
Dünyayı etkisine alan Sosyalizm Rüzgarları etkisini en güçlü şekilde Reich'da hissettirdi. Reformlar yapılmasına rağmen Sosyal bir hükümet talep eden isyancılar
ve yanlarında ayaklanan komünist devrimciler Reich'ı iç husularda ve dış meselelerde zayıf duruma düşürdü.
1870'den itibaren bütçe tasarısında Ordunun payının düşürülmesi üzerine 1872 Fransız Harbi parlak verdi. Savaş boyunca İngiliz-Fransız Ablukasına alınan Alman limanları ve alım gücünün düşmesiyle Alman savaş yorgunluğunun artması üzerine Almanya harbi bitirme kararı aldı.
Yaklaşık 2 yıl süren savaş 29 Ocak 1874'de ateşkes antlaşmasının imzalanmasıyla sona erdi. Alsas topraklarında uzun süren muharebelerde Sadece Metz'de Alman zaferi söz konusu olurken diğer 2 muharebe bölgesi sonuçlanamadan savaş bitti. Savaş boyunca Fransız tarafı 477 bin kayıp verirken. Reich ve Avusturya-Macaristan 518 bin kayıp verdi. Almanya'yı tiranlıkla suçlayan Fransa, Alsas toprağını ele geçirdiği andan itibaren Elsass-Lothringen'da asimilasyon işlemlerine başladı.
*
Reich'ın çılgınca büyümesi 1872'te ki Fransa harbi ile sona erdi. Tarım ve sanayi fiyatları düştü; net millî hasılanın düşüşü altı yıl durdurulamadı. Yeni kurulan çok ortaklı şirketlerin yaklaşık yüzde 20'si iflas etti. Borç içindeki Junker'lar Alman pazarına dolan Amerikan ve Rus tahıl fazlasının rekabetiyle karşılaştı. Kırsal Prusya nüfus kaybetti.; 1860'larda 600 bini bulan Kuzey ve Güney Amerika'ya göç edenlerin sayısı 1870'lerde bunun iki katını aştı. Gene de 1870-80 arası sürekli bir bunalım dönemi olmadı. 1880'lerde tarımda değilse bile, sanayide önemli canlanmalar görüldü ve Britanya yeni rakibinin gücünü tanımaya başladı.
*
Bunalım koşulları Alman liderleri 20 yıllık serbest ticaret uygulamasından denetimli ekonomiye dönmeye yöneltti. Yeni döneme damgasını vuran yoğunlaşma oldu. Almanya büyük sanayi, büyük tarım, büyük bankacılık ve büyük yönetim ülkesi hâline geldi. Devlet korumasındaki kartel anlaşmalarıyla pazar bölüşüldü; mamul mallarda standartlaşmaya gidildi; sabit fiyat uygulamasına geçildi. Kartelleşme çelik, kömür, cam, çimento, potas ve kimya sanayilerinde hızla yayıldı. 1870-80 arasında toplam işyeri sayısı yüzde 4,6 ama 10000'den fazla işçi çalıştıran işyeri sayısı yüzde 90 arttı. 1878-79'da muhafazakâr partilerle birleşip Ulusal Liberaller'e sırt çeviren Bismarck ayrıca sanayi ve tarımın gümrük duvarlarıyla korunmasını öngören bir ekonomi politikasını benimsedi. Tarım ürünlerinde gümrük iki kez yükseltildi ve toprak sahibi Junker'lere sübvansiyon sağlandı. Böylece toprak sahipleri, büyük sanayi, ordu ve sivil bürokrasinin üst kademeleri arasında sosyal demokrasiyi ve siyasal özgürleşmeyi önlemeye, ayrıca piyasadaki dalgalanmalardan korunmaya yönelik bir ittifak oluştu.
*
Savaşın ve ekonomik bunalımın izleri hala devam etse de, bu etkileri 0!a indirmeye ve tekrar büyümeye odaklandık.
1865 senesine nüfusumuz 40 milyon
GDP 9,5 K
Kişi başı GDP 23,62
Dünya'daki payımız 12,11%
*
1880 senesinden nüfusumuz 61,6 milyon
GDP 15,9 K
Kişi başı GDP 25,78
Dünya'daki payımız 11,8%
*
Japonya, Kanada, Avusturya-Macaristan, İngiltere ve İtalya'nın hızlı ekonomik patlama ile büyüyüşleri göze çarparken
Rusya, Fransa, Almanya, ABD, Hollanda, İsveç ve Brezilya stagnant bir şekilde büyüdüğü gözlemleniyor.
Osmanlı, Çin, İspanya ve Portekiz ise küçülenler veya büyüyemeyenler kümesinde.
İspanya ve Poretekiz'in tarumar edildiğini var sayarsak. Çinin de medeni olmayışını ne büyük nüfusunu göz önüne alırsak.
Son 15 yılın ekonomik olarak kaybeden devleti maalesef Osmanlı dostlarımız olarak gözüküyor.
*
Reich hükümeti Bismarck'ın realpolitik siyaseti çerçevesinde birkaç yıl önce savaştığı Fransız-İngilizlerle masaya oturup Reich'ın, dostlarının ve Avrupa medeniyetinin çıkarı için Afrikanın taksimi için Kahire Konferansına iştirak etmiştir ve aldığı sonuçtan çok memnundur. İngiliz, Fransız ve Avusturya-Macaristan hükümetlerine itidal gösterip yüzyılın anlaşması konusunda mutabık kaldığı için tekrar teşekkürlerimizi iletiriz.
Kahire konferansı dahilinde bulunan ancak konusu Afrika olmadığı için maddelere eklenmeyen bir antlaşmamız daha vardır.
İngiliz hükümeti ile Togo-Volta'daki taleplerimiz hususunda görüşürken buralardan feragât ettik. Karşılığında ise Alman varlığının Okyanusya kıtasında oluşturulması için anlaştık. Anlaşmaya göre Alman Yeni Ginesi kurulmasında İngilizler bizi tanıyacak ve Askeri-Siyasi yardımlarda bulunacaktır.
(İşaretlenmiş Kısımlar)
*
Reich hükümeti Bismarck'ın realpolitik siyaseti çerçevesinde 3 İmparator ligi antlaşmasını imzalamış, Rusya İmparatorluğu, Alman Reich'ı, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu arasında Ticari anlamda ve Askeri olarak dış tehditlere karşı ortak savunma antlaşması imzalanmıştır.
*
Henüz tahtı istilaya alınamayan veyahut bazı esbab icaatıyla zapt ve teshiri vakti ahara taalluk olan aksamın dahi matmahı nazırı olduğu Devletin dairei nüfuzuna girerek, ol devletin mahsulatına sınaiye ve ziraiyesi için mahreç teşkil ve bu suretle tezayüdü servet ve samanına hizmet eylemektedir. Ancak Avrupa devletleri ve bilhassa düveli muazzama arasında bu veçhile bir rekabet ve müsabaka kapıları açılmış olup bu müsabaka zuhuru muhtemel olan münazaanın Avrupa'ca bir muharebe zuhuruna bais olabileceğinden devletler akıbeti gayetle vahim olması melhuz olan bu gibi münazaata meydan bırakmamak için her bir devletin dairei nüfuzu tayin edilerek bu tayin ve tahsis maksadıyla arada sırada iki veyahut müteaddit devletler arasında birtakım itilaf ve tesviyeler hâsıl edilmektedir.
Almanya Devleti ol vakte kadar memaliki mezkûrenin işlerine hiçbir suretle müdahale etmeyip oralarda bir güna hukuk ve menafide bulunmadığı halde, muahheren birtakım müddeiat dermeyanı ile işe girişmeye kıyam eyledi.
*
*
*
*
*
*
Reich olarak Tüm Cihan devletlerini saygıyla selamlıyoruz. Bizimle müzakere etmek isteyen her devlete kapımız açıktır.
Son olarak özellikle belirtmek isteriz ki Güneşin doğduğu topraklar Japonya ve üzerinde güneş batmayan imparatorluk Büyük Britanya ile ilişkilerimizi geliştirmek isteriz.
[+] 6 üye Wayfear nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#72
İmparatorumuzun, ülkemizi Afrika konferansına gözlemci olarak dahi davet edilmemesini hakaret olarak kabul ettiğini bildiririz. Dünyanın en güçlü devletlerinden olan ve sömürge ihtiyacı gayet açık olan imparatorluğumuzun yok sayılmaya çalışılması cevapsız kalmayacaktır.
omnia fui et nihil expedit
Ara
Cevapla
#73
Birleşik Devletler Konferansa katılmasına ve Avusturya'nın desteğine sahip olmasına rağmen Britanya tarafından tek taraflı olarak dışlanmıştır.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Cevapla
#74
İsveç kereste ve kağıt endüstrisi için önem arzeden Gabon ve Ekvatoral Gine eyaletlerinin özel isteklerimize rağmen bize verilmemiş olması ve konferansdaki isteklerimizin gözardı edilmesi bizi derinden üzmüştür. İngitere ile dostane ilişkilerimizi tekrar gözden geçireceğiz.
[+] 2 üye Littleİskender nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#75
civil-war-1.jpg

Kanada destekli Sosyalist hainlerin isyanını fırsat bilen Güneyli Irkçılar ülkemizi derin bir iç savaşın içine düşürmüştü. Dost ve Müttefiklerimiz olan Meksika İmparatorluğu ve Japonya ile birlikte bir olarak iri olarak diri olarak bu ırkçıları kestik. Günün sonunda 600 bin insanımızı kaybetmiş bulunduk. Ama Britanya ve kuklaları merak etmesinler eskisinden daha güçlüyüz artık.

Karayip'in medenileşmemiş milletleri de Birleşik Devletlere katılmıştır.

assad.PNG?width=1351&height=670
俺たち 自由 に なれる の か ?
[+] 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#76
Öncelikle Afrika´da bulunan toprakları ben vermedim. Büyük Avrupa güçleri ile bir arada karar verdiğimiz bir şeydi. Gabon, Gine veya başka bir yer için hakkınızı arıyorsanız veya birini suçlamak istiyorsanız. Kendinizi suçlayabilirsiniz. Zira Afrika´nın Avrupa´ya ait olduğunu daha önce Avrupa devletleri olarak ilan ettik ve bunun için konferans yapılacağını duyurduk. Kısacası Afrika haritası Avrupa´nın iradesinin bir göstergesidir. Buna saygı duymayan karşısında Avrupa´yı bulur. İngiltere´yi değil.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir" 
Victor Hugo
Ara
Cevapla
#77
Amerika Amerikalılarındır diyorum ve Kıtada toprak sahibi olmayan Avrupalı güçler olarak. İngiltere gibi sömürgeci güçlerin kıtamıza el sürmesi kabul edilemez. 4 Ülke Koalisyonu kurulmasını öneriyorum @sweyn @Selene @Mabella ve @Onur34 .
Bu ülkelerden Kanada özgür olursa bize katılmalıdır dost olarak. Üye ülkeler kendi aralarında savaşamaz ve dış güçlere karşı birlik olurlar.
俺たち 自由 に なれる の か ?
[+] 2 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#78
(04-01-2021, 19:08)cemal : Amerika Amerikalılarındır diyorum ve Kıtada toprak sahibi olmayan Avrupalı güçler olarak. İngiltere gibi sömürgeci güçlerin kıtamıza el sürmesi kabul edilemez. 4 Ülke Koalisyonu kurulmasını öneriyorum @sweyn @Selene @Mabella ve @Onur34 .
Bu ülkelerden Kanada özgür olursa bize katılmalıdır dost olarak. Üye ülkeler kendi aralarında savaşamaz ve dış güçlere karşı birlik olurlar.

Aynı şekilde Asya, Asyalılarındır diyoruz ve topragı olan her avrupalı devleti barış içinde çekilmeye davet ediyoruz.
omnia fui et nihil expedit
[+] 2 üye Mabella nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#79
(04-01-2021, 19:13)Mabella :
(04-01-2021, 19:08)cemal : Amerika Amerikalılarındır diyorum ve Kıtada toprak sahibi olmayan Avrupalı güçler olarak. İngiltere gibi sömürgeci güçlerin kıtamıza el sürmesi kabul edilemez. 4 Ülke Koalisyonu kurulmasını öneriyorum @sweyn @Selene @Mabella ve @Onur34 .
Bu ülkelerden Kanada özgür olursa bize katılmalıdır dost olarak. Üye ülkeler kendi aralarında savaşamaz ve dış güçlere karşı birlik olurlar.

Aynı şekilde Asya, Asyalılarındır diyoruz ve topragı olan her avrupalı devleti barış içinde çekilmeye davet ediyoruz.
Aynı şekilde Afrika Osmanlılarındır diyoruz.
[+] 1 üye Yasin Ahmet nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#80
(04-01-2021, 19:18)Yasin Ahmet :
(04-01-2021, 19:13)Mabella :
(04-01-2021, 19:08)cemal : Amerika Amerikalılarındır diyorum ve Kıtada toprak sahibi olmayan Avrupalı güçler olarak. İngiltere gibi sömürgeci güçlerin kıtamıza el sürmesi kabul edilemez. 4 Ülke Koalisyonu kurulmasını öneriyorum @sweyn @Selene @Mabella ve @Onur34 .
Bu ülkelerden Kanada özgür olursa bize katılmalıdır dost olarak. Üye ülkeler kendi aralarında savaşamaz ve dış güçlere karşı birlik olurlar.

Aynı şekilde Asya, Asyalılarındır diyoruz ve topragı olan her avrupalı devleti barış içinde çekilmeye davet ediyoruz.
Aynı şekilde Afrika Osmanlılarındır diyoruz.
Bizde aynı şekilde İskandinavya İskandinavyalılarındır diyoruz.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.