İleti Sayısı: 513
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
Makedonya oyunum. Oyun earlyde baya zorlayıcı fakat daha sonra işler rahatlamaya başlıyor, tabii tam rahat oldu dediğim sırada önemli savaş ilanları aldım. Roma ile savaşın başlamasıyla 3 tam ordu İtalya'yı çok kolay bir şekilde istila etti.
İleti Sayısı: 4,788
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
61
•
İleti Sayısı: 109
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
1
22-04-2019, 15:31
(Son Düzenleme: 22-04-2019, 15:32, Düzenleyen: Jazel.)
Oyunda Saba ile oynarken neredeyse tüm Arap yarım adasını aldım. Anadolu'da herkes dostum. Yukarıda ise Baktria ve Massagetler hariç herkes dostum. Batıda ise Makedonya dışında her şey yolunda, dostum. Bu fotoğraf çok şey anlatır diye düşünüyorum:
Fakat asıl soru şu ki her şey yolunda giderken nasıl Makedonya işe düşman oldum? Arkadaşlar ben doğu da savaş devam ederken, bir tane 20/20'lik neredeyse tüm askerleri ultra tecrübeli bir birliğimi Batıya gönderdim. Buradaki amacım Getler'den sonra birkaç devleti daha satraplığa almaktı. Ordumu Filibe yakınlarına kadar getirdim. Orada bir devleti 20/20 ordusunu paramparça ettim. Fakat o sıralarda Makedonya Atina'ya saldırdı. Atina'ya saldırmasının sebebi -genişlemekte olan topraklarını- daha da genişletmek istemesiydi. Bu arada müttefiki olduğum Atina'nın tarafına geçtim. Daha sonra oyunda 1 tur yaptım ve Makedonya ile antlaşma imzalamak istedim, çünkü Makedonya'yı içten yıkacaktım. Makedonya'nın ser-sefil olduğu fotoğrafı şöyle paylaşmak isterim:
Bu antlaşma sadece bir ordumun ve sayısız müttefikim karşısında Makedonya'nın ne kadar karşımda diz çöktüğünü gösteriyordu. Ben bu antlaşmayı yaptıktan sonra Bitinya'ya para vererek saldırmazlık antlaşmasını bozdurttum Makedonya ile. Bunun üzerine Bitinya Odessa'ya küçük bir ordu çıkarttı, ve Makedonlar 7 gibi bir orduyla Filibe'nin altında ilerliyordu. Her şey burada başlıyor. Ne mi oldu? Makedonya'yı pusuya düşürdüm. Bu oyunda hiç bir şey, yaptığım bu ihanet kadar zevk vermedi bana... O kadar büyük oklar attık ki, tıpkı Persler gibiydik; güneşi örttük!
Ardından Bitinya Odessa'yı işgal etti, ben de Filibeyi. Makedonya ortada kaldı.
Aşağıdaki 1 üye Jazel nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Jazel nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Aytaç
Imperium:
61
Ekran görüntülerinde gezerken çok güzel bir fotoğraf gördüm. Hem çözünürlüğü hem de zamanlaması gerçekten harika olmuş.
Imperium:
61
Bunlar hep Avrupa'nın oyunu. Avrupa virüsü yüzünden ülkemizde veba baş gösterdi. Karantina felan olmayacak eli silah tutan herkes savaşa.
Aşağıdaki 1 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Elefsar
Imperium:
61
Roma ordusunun Kartaca'yı işgalinden görüntüler
Aşağıdaki 1 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Elefsar
Imperium:
61
• Consul of Time
Imperium:
61
Imperium:
61
22-04-2020, 18:19
(Son Düzenleme: 22-04-2020, 18:20, Düzenleyen: Gurt.)
Bugün yaptığım savaşlardan beğendiğim ekran görüntüleri.
Aşağıdaki 2 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Rzenma, Vickz
Imperium:
61
• Vickz
Imperium:
61
Aşağıdaki 2 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi:2 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Dothor_, Vickz
İleti Sayısı: 727
Imperium:
7
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "
Imperium:
7
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "
İleti Sayısı: 2,840
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Yıllar öncesinde aldığım bir ekran görüntüsüydü.
Imperium:
7
•
Imperium:
7
Imperium:
61
• Elefsar
İleti Sayısı: 390
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Media Atropatene vs Seleucid
(Divide et Impera)
Imperium:
0
Imperium:
0
Doğuda Parthava/Pahlava Susa ve Partlarla savaşa girince elinde sadece Hekotompylos kaldı. Direkt saldırıp vassal yaptık.
Batıda Kartli Ermeni savaşını fırsat bilip ilerledik. Kartli, Kolchis ve Bosporanlarla da savaşta olduğu için çok zayıfladı. Armaviri alıp onları bitirdik.
Tuşpa'yı Ermenilerden alıp batı ve kuzeye ilerledik. Amacımız Trabzondan Pontus Denizi'ne inmekti ama doğuda vasalımız Parthava Hindulara yenildi, devamında sınır şehrimiz Reyy düştü. Böylelikle tüm gücümüzle doğuya yönelmek zorunda kaldık.
Para verip Selevkos ve Baktriyayı da Hindu Mauryalıların üstüne saldık. Reyy'i kurtardık. B,irinci Med Hindu Savaşı'ndaki ilk zaferimiz.
|