İleti Sayısı: 3,510
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
51
@ etzel muhteşem dörtlüsü dediğimiz idealar olan; Quality, Quantity, Economic, Religious 4lüsünü bitirdiğinde askeri kaliten üst seviye oluyor. Deneyebilirsin. Poliçelerden %10+5 moral ve 5 disiplin alabiliyorsun bu dörtlüden. Veya erken oyunda rahatlatması için defansif başlayadabilirsin. 15 moral erken dönemde iyi etki yapıyor. @ Alduin
Aşağıdaki 1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Aytaç nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Alduin
İleti Sayısı: 2,468
Imperium:
47
@ Alduin, 100 saati gectikten sonra ironman acmani tavsiye ederim. Sahsen ben 200 saat Osmanliyla oyunu basitce ogrendikten sonra ironman`a gecmistim.
Bu arada temel kural Osmanli`ya erken bulasmaman tercihen 19.teknolojiden sonra.Cunku yil gectikce Osmanli askerleri niteliklerini kaybeder. Ayrica Polonya`nin national idealarini fullersen cok guclu bir ordu elde edersin.
Aşağıdaki 1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Alduin
İleti Sayısı: 1,039
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
6
(12-09-2018, 23:17)Sezar : @Alduin, 100 saati gectikten sonra ironman acmani tavsiye ederim. Sahsen ben 200 saat Osmanliyla oyunu basitce ogrendikten sonra ironman`a gecmistim.
Bu arada temel kural Osmanli`ya erken bulasmaman tercihen 19.teknolojiden sonra.Cunku yil gectikce Osmanli askerleri niteliklerini kaybeder. Ayrica Polonya`nin national idealarini fullersen cok guclu bir ordu elde edersin.
Hocam şuan maalesef iron man moduyla polonyaya tekrar başladım artık oynayacağım bu sefer ama bundan sonra farklı devletlerle oynarken tavsiyenize uyarım.
Erken saldırma konusuda mantıklı zaten çok güçlü oluyor osmanlı o zamanlar.
(12-09-2018, 23:10)Aytaç : @etzel muhteşem dörtlüsü dediğimiz idealar olan; Quality, Quantity, Economic, Religious 4lüsünü bitirdiğinde askeri kaliten üst seviye oluyor. Deneyebilirsin. Poliçelerden %10+5 moral ve 5 disiplin alabiliyorsun bu dörtlüden. Veya erken oyunda rahatlatması için defansif başlayadabilirsin. 15 moral erken dönemde iyi etki yapıyor. @Alduin Hocam o idea 4'lüsünü oraya yazdınız ya süper oldu. Ben hep idealar konusunda kararsız birisiydim bu süper oldu işte.
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz.
•
İleti Sayısı: 2,839
Imperium:
47
12-09-2018, 23:42
(Son Düzenleme: 12-09-2018, 23:42, Düzenleyen: Aeschyli.)
Polonya için aristocratic idea daha iyi gider. Ve atlı sayın fazla olsun .
Aşağıdaki 1 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Alduin
İleti Sayısı: 2,799
Imperium:
18
@ Alduin Seni Tebrik Ediyorum Ben Bir Toprak Kaybettiğim Anda Sıkılıp Bırakıyorum Sen Baya Zayıflamışsın Ama Hala Oynuyorsun
Je freier Maerkte sind, desto freier sind die Menschen
Aşağıdaki 1 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Defterdar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Alduin
Imperium:
6
12-09-2018, 23:56
(Son Düzenleme: 13-09-2018, 00:03, Düzenleyen: Alduin.)
(12-09-2018, 23:44)Filsuk : @Alduin Seni Tebrik Ediyorum Ben Bir Toprak Kaybettiğim Anda Sıkılıp Bırakıyorum Sen Baya Zayıflamışsın Ama Hala Oynuyorsun
İlk baş 3-5 toprak kaybettiğimde bırakmadım commonwealthı kurdum sonra o kadar toprak kaybedince ne yazıkki bırakıp tekrardan başladım.
@ Aeschyli
Genellikle polonyada askeri teknoloji konusunda baya sıkıntı yaşıyordum, cavaly costlar baya ekonomiyi kötü etkileyebiliyordu o yöndende mantıklı bir idea.
Yalnız atlara önem veririm lakin belirli bir sayıdan sonra eksi veriyor özellikle piyadeleri aştığında.
•
İleti Sayısı: 1,433
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
8
Sıkıcı harita boyamacalar vol. 23452;
Mavi benim
İleti Sayısı: 110
Imperium:
0
Dharma gelmeden önce oyunun son hali. Papa ve naples yok edildi. Papa'da sadece Roma duruyordu. Balear adasını ve corsicayı da ele geçirmiştim, Gece geç bir vakitte görüntü aldığım için unuttum o tarafları göstermeyi.
İleti Sayısı: 3,510
Imperium:
51
İleti Sayısı: 27
Imperium:
0
[img=1148x1050] [/img]Roma İmparatorluğu için yola çıktım. Administrative,İnfluence ve Quality fikirlerini aldım.Keşif fikirleri alıp almamak konusunda kararsızım.Oyunun başında Ak Koyunludan Suriyeyi çıkartıp, Memlüklerin 9 toprağını verdim.Kırım'ı march olarak alıp vasala çevirdim sonra da annexledim. Bu arada 86 yılda bu kadar genişleyen Timur ilk defa görüyorum.[img=1148x1050] [/img]
İleti Sayısı: 5
Imperium:
0
İleti Sayısı: 524
Imperium:
0
15-09-2018, 06:56
(Son Düzenleme: 15-09-2018, 06:56, Düzenleyen: BeRDuSH.)
Uzun bir süre cumhuriyet olarak devam ettim baktım olmayacak monarşiye geçip osmanlının işini bitirdim.Başarım için tekrar cumhuriyete geçmem uzun sürdü :/ Osmanlıyı bir savaş yendikten sonra kendileri Rev oldu :D
İleti Sayısı: 110
Imperium:
0
15-09-2018, 19:03
(Son Düzenleme: 15-09-2018, 19:04, Düzenleyen: KorkusuzTürk.)
Oynamaktan çok sıkıldım. İlk başlarda orduları kontrol etmek kolay da fazlalaşınca tadı kaçıyor. Yönlendiremiyorsun doğru düzgün. Ai'de habire kaçıyor gelmiyor ki.
Sirhind-Delhi-Hindustan
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
Imperium:
6
(15-09-2018, 19:03)KorkusuzTürk : Oynamaktan çok sıkıldım. İlk başlarda orduları kontrol etmek kolay da fazlalaşınca tadı kaçıyor. Yönlendiremiyorsun doğru düzgün. Ai'de habire kaçıyor gelmiyor ki.
Sirhind-Delhi-Hindustan
Khorosandan ajama gir osmanlıya dal hiç minglerle falan uğraşma mingin oralar felç coğrafya :D
İran taraflarında orduyu daha iyi kontrol edersin hem.
Aşağıdaki 1 üye Alduin nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Alduin nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• KorkusuzTürk
İleti Sayısı: 261
Imperium:
1
LA FRANCE 1545
İlk başlarda biraz hatta birazdan da fazla zorlandım. Üstelik bir kaç yıl önce, bir koalisyon yedim ki anlatması güç. Ama yendim ve üstüne İspanya'dan toprak bile aldım 3-5 tane. Son durum bu. Fazla ae almamak için fazla kasmadım. Fena değil bence.
AVRUPA
AMERİKA
AFRİKA
İleti Sayısı: 2,134
Imperium:
1
Ben bu oyunu çok toprak almak üzerine veya dünya fethi gibi amaçlarla oynayınca sıkılıyorum. Ya tarihsel gidiyorum yada role play ağırlıklı oynuyorum.
Aşağıdaki 1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Semavi7 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Carpathia
İleti Sayısı: 981
Imperium:
2
(18-09-2018, 10:03)Semavi7 : Ben bu oyunu çok toprak almak üzerine veya dünya fethi gibi amaçlarla oynayınca sıkılıyorum. Ya tarihsel gidiyorum yada role play ağırlıklı oynuyorum.
Bende aynı şekil oynuyorum.
•
İleti Sayısı: 353
Imperium:
2
Genelde ticarat odaklı gidip pis işlerimi koloni, vasal ve Marchlara yaptırıyorum parasal anlamda uçtuğum için gerisi çok kolay oluyor.
Noro lim, noro lim , Asfaloth!
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
|