09-01-2020, 23:20
EU4 - İmparatorluklarınız
|
10-01-2020, 20:26
11-01-2020, 18:24
Osmanlı'da 1m asker olması sonucu oyun son 50 yılda hayli kasma yaşadı. Avrupa'da ilk başta koalisyon yediğimden ancak 1800 de bitirebildim.
17-01-2020, 11:01
17-01-2020, 12:21
Colonial range yetse öyle yapmayacaktım da yetmeyince öyle oldu.
21-01-2020, 23:25
İsyanlar yüzünden bıkkınlık geçirdiğim ragequit attığım Karakoyunlu-Safevi İmparatorluğu.
22-01-2020, 05:48
Eflak güzel ülkeymiş.
25-01-2020, 22:14
25-01-2020, 22:27
@KorkusuzTürk
Böyle sıkıntılı durumlarda başlayan balkan devletlerinin genel stratejisi Osmanlının Arnavutluğa saldırmasıdır. Osmanlı saldırdığında Arnavutluk'a ittifak atın. Arnavutluk genelde ya Macaristanla ittifak oluyor yada güçlü bir ticaret ligine katılıyor. Birde üstünde Venedik garantisi olunca dağlar üstünde savaşırsanız ilk savaşı kazanabilirsiniz. Sonra gerisi geliyor.
28-01-2020, 18:43
(Son Düzenleme: 28-01-2020, 18:47, Düzenleyen: Barbarossa.)
Ardabil > Persia. Transoxıana, Saud, Wallachia vassal.
29-01-2020, 04:10
DEVLET-İ ALİYYE 1821
Bu oyuna bir kaç ay önce başlamıştım. 1600lerde sıkılıp ara verdim. 3-4 gün önce tekrar başladım. Oyun asıl 1750den sonra Revolution yapınca açıldı. O zamana kadar diplo puan yetmezliğinden muzdariptim. Sırf bu yüzden gemi savaşı olayına giremiyordum. İngiltereye bin bir hile hurdayla asker çıkardım. Hatta ben çıkardıktan bir gün sonra yetişti İngiliz Armadası. Yani bir günle İngiltere elime geçti. İngiltere'nin ve Portekiz'in kolonileri oyun sonuna kadar isyan etmedi. Bu çok yorucu oldu hakikaten. İngiltereyi pataklamak hiç dert değil ama o devasa Amerikalarda adam kovalamak doğru düzgün bir yerde yakalayıp çarpışmak sonra da istila etmek falan beni bezdirdi. Hatta bu oyunda tek gına gelen yer orasıydı diyebilirm. Bir başka can sıkıcı noktaysa eski müttom Mewar'ın nasıl olduğunu anlamadan hayvanlaşmasıydı. Dolayısıyla budaya budaya ancak bu hale getirebildim. Çok uğraştırdı bu koloniyle Mewar. Üçüncü can sıkıcı nokta Avrupa'nın tamamını fethetmeye çalıştığım için Kazan'la sadece bir kere savaşabilmem ve Rusya'nın doğusunu alıp Sibirya kolonilerimle birleştirememem. Normalde önceki her oyunumda ilk bitirmeyi tasarladığım devlet Rusya olurdu. Bu sefer Polonya-Litvanya ikilisi üzerinden yürüdüm. Oyuna 1700ler civarında too many territories corruption ını kapatan mod ekledim yoksa olacak gibi değildi. Şu haritada 50 state 150 territory var aşaiğı yukarı. Yani nasıl üstesinden gelmemizi bekliyorlarsa... Neyse ki bu olay da 1.30da kalkacakmış. Oyunun sonlarına doğru adm yetiştiremediğimden bir sürü Client State ve vassal aldım. Listesi -Kırım -Bosna -Katalunya -Kiev -Ulm Dükalık-ı Azamlığı -Pale Dükalık-i Azamlığı -İskoç Dükalık-ı Azamlığı -Hindustan Azam Emirliği -Şimali Firençe Dükalık-ı Azamlığı -Khmer -Lan Xang -Malacca Zevkli bir oyun oldu. Büyük ihtimalle önümüzdeki bir sene boyunca oynayamayacağım bu oyunu veya herhangi bir oyunu. O yüzden size zevkli oyunlar diliyorum. İnşallah bir sene sonra oyun daha da iyi bir hal almış olur ve ben gene bir Osmanlı oynarım. Yorumlarınızı esirgemeyin. Karşınızda resimler; Avrupa Ortadoğu Hindustan Hindiçin ve Avustralya Uzakdoğu Kuzey Amerika Güney Amerika Asker Tableau
08-02-2020, 13:51
16-02-2020, 12:32
Türk imparatorluğu ile Roma sınırlarına ulaşmak için oynadığım bir oyundu fakat bazı sebeplerden ötürü save dosyası silindi bende yapabildiğim kadarını atıyım dedim. Modun adı: Meiou and Taxes
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
16-02-2020, 13:36
güzel olmuş ellerine sağlık bu arada saveleri cloud save yüklerseniz saveler kolay kolay silinmez
|
|
Konuyu Okuyanlar: 35 Ziyaretçi