Evrim mi Yaratılış mı?
Konu evrim ve yaratılış.

Evrim CANLI OLUŞUMUNU incelemez. Eğer canlı evrimleşmesi hakkında sorunuz varsa cevaplayabilirim ama evrim canlı oluşumunu incelemez.
Ara
Cevapla
Tamam evrimin canlı oluşumunu incelemediğinin farkındayım. Fakat bahsedilen teoriyi bir ev gibi düşünün ve bu evin 1. 2. 3. katı yapılmış ama temeli sağlam değil-çürük. Temeli sağlam olmayan bir şeyin üstüne ne kadar daha kat çıkabilirsiniz ?
[+] 1 üye Kirpi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Temeli sağlam olmayan nedir? Canlının nasıl oluştuğu mu? Canlılık oluşumu evrimş zerre kadar ilgilendşrmez(yapı taşları vs şeyler hariç sadece oluşumu kesinlikle ilgilendirmez) bu yüzden çürük değil. Her zaman daha iyisiyle düzeltildi o bina. O bina şuanda sağlam temeller üzerine kurulu.
Ara
Cevapla
Neden soruya cevap vermiyorsunuz şu ana kadar sorulan sorulara tam anlamıyla bir cevap vermediniz bu mu sizin bilim anlayışınız kendi bildiklerini sürekli tekrarlayıp sorulan soruları görmezden gelmek mi dir sizin bilim birbirinizle bağlantılı değil miydi ve sizze bir soru yöneltiliyor madem bu kadr kesin (!) bilgiler var elinizde o zaman sizi cevap vermekten alıkoyan sebep nedir
Ara
Cevapla
Soruyu tekrar edip ben denize sormayı lütuf ederseniz sevineceğim.
Ara
Cevapla
Canlı varlıkların oluşumu sonuçta insanın oluşumunu etkileyen hatta ışık tutan bir durumdur. Bu işin temelini oluşturur. Evrimin belirli bir konuda spesifik teoriler üzerinden fikir üretmesi bu işin bilimsel dayanağı değildir. Elle tutulur bir veri sunamadınız henüz . Bu binanın temeli ilk olandır onun oluşumudur. Evrimin daha spesifik bir konuyla ilgilenmesi bu durumu göz ardı edebileceği anlamına gelemez. Sonuçta evrim dediğiniz olay bu bilgiler dahilinde ortaya atıldı. Sonuç olarak hepsi birbirine bağlantılı fakat bağlantının ilk noktası bilinmiyor bu da temelin sağlam olmadığı anlamına geliyor.
[+] 2 üye Kirpi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Mac millian arkadaşım bunun sebebi üşenmem, çünkü evrim mekanizması her şeyden önce alt yapı istiyor ve sana şurada uzun bir yazı yazsam biliyorum ki asıl noktaları kaçıracaksın, ve sorduğun soruların açıklamaları da bir o yazı kadar uzun olacak. O yüzden şuan için sadece tavsiye veriyorum gerçekten merak ediyorsan ve bu bilgiden korkmuyorsan araştır. Henüz önündeki dini dogmayı kaldırarak bakabileceğini düşünmüyorum, hepimiz müslüman yetiştik anlıyorum nasıl bir kafada olduğunu. Gerçekten dinine inanıyorsan bu kadar tepkili olmana gerek yok zaten.
[+] 2 üye human nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Kardeşim bak olayı anlatıyorum bir daha da yazmayacağım. İşin temeli canlı oluşumu değil bakterilerden türememiz. Evrim bunların değişimine bakar. Evrim canlının yapı taşına bakar ki bu da canlı oluşumuna gerek olmasına hiç ihtiyacı yok. Olsa bile biz bu yapıtalkarının başlangıcının süpernovalardan geldiğini mitokondrinin farklı bir bakteri olduğunu atp ve bunun gibi şeylerin nasıl üretildiğini biliyoruz. Somut kanıt dediğin olayları ben buraya telefon halimle atamam ama açıp bakarsan daha 2015 yazında yanlış hatırlamıyorsam yeni insan türü keşfedildi. Maymunlarla yüzde 96 gen bağımız var. Ellerimiz ayaklarımızla benzer ki bu da primatlardan geçen özellik. El bileklerimizde körelmiş ve bazılarında hala bulunan kas mevcut. Apandis, 20lik dişler primatlardan kalan özellik körelmeye başladığı için yamuk çıkıyor bazı insanlarda...

Yeterince açıklayıcı olnamışsa son bir cevap daha verebilirim.
Ara
Cevapla
Tepkili olduğumu nereden çıkarttınız :) bu arada benim nasıl bir kafada olduğumu siz bilemezsiniz ben inandığımdan korkmam ondan dolayı da zaten bir çok şeyi de araştırmış bulunmaktayım şahıslar ve dinler üzerine yönelmek yerine soruları cevaplarsak daha iyi tartışma ve ilerleme kaydedilebilir
Ara
Cevapla
Açıkladım zaten yorumun yok mu?
Ara
Cevapla
Gergin olmanıza gerek yok bence sakin olalım ilk öncelikle.

Her şeyin bir yerlerden geldiği söyleniyor fakat işin temeline inilince bu gelinen yer ve oluşumu bilinmiyor. Ben mi bir yeri kaçıyorum yoksa ? Neyse bu konu uzar gider sizi sinirlendirmek ve kırmak istemedim düşüncemi belirttim ve sanırım birbirimizi anlamıyoruz bu sebepten ötürü uzlaşamayacağız. :))
Ara
Cevapla
Kusura bakma ofansif geldiyse, bu konuda yardımcı olmak istiyorum. Tecrübelerime dayanarak da sorduğunuz sorular yanlış sorular ve bilgisizlikten kaynaklanan sorular, bu sebeple de ilk önce merak edip araştırmanız verimli bir tartışma ortamı yaratabilir. Bilgisizliği hakaret olarak algılamayın, bir konuda bilgisiz olmak doğal ancak bunun üzerine sorular sormak sadece zaman kaybı diyorum. Uykum geldi, sabah bakarım yanıt olursa iyi forumlar.
Ara
Cevapla
Kısa bir şey yazayımda tatlıca bitirelim.

Bu gelinen yerler evet tam olarak bilinmiyor.canlı oluşumunda abiyogenezi evren oluşumunda kuantum dalgalanmasını savunurum ama kanıtlı mı bazı şeyleri kanıtlı olsada hataları var o yğzden tam emin olamıyoruz. Lakin bu bilinmemezlik durumu bilimi bilim yapandır. Her şey bilinseydi bilim bilim olmazdı tanrı olurdu. Bu yüzden bilimde bilmemek ayıp değildir ya da yanlış bir şey değildir bilhakis bunu öğrenmemeye çalışmak yahut bilimi nu durumundan suçlamak bilimde yapılacak hatalardan belkide en büyüklerinden biridir. Konuyu tatlı bir şekilde sonlandıralım... Esenlik dilerim. Lakin eğer ki bir sorunuz olursa evrim yahut evren ile ilgili herhangi bir şey seve seve cevap vereceğimi de bilesiniz.
Ara
Cevapla
Yorumum var hala sorulara cevap (ilk evrimleşen canlı nasıl oluştu) vermedininiz başlangıç yok ama gelişme süreci var bir karanlık nokta var oradan çığır atlıyoruz sanki

Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler eğer sorum olursa sizinle paylaşırım iyi uykular
Ara
Cevapla
Hulkspider gözlerimi yaşarttın. Helal olsun.

Teori ile ilgili bir diyalog geçmiş.
Evrim bir yasadır, kanundur. Bu kanunun nasıl olduğunu açıklayan bilgiler bütününe ise Evrim Teorisi denir. 
Canlılar sürekli olarak evrilmeye devam ediyor.
Ara
Cevapla
Kısaca ona da değineyim(cevap verme aşkı ne yaparsınız).

İlk canlı oluşumu çekiştli tezler ortaya atıldı. Uzaydan hücre bırakılması, abiyogenez bildiğiniz gibi evrimsel yaratılış ya da tem tersi olaylar var ve daha belki de niceleri. Ben abiyogenezi kısaca açıklayayım.

Abiyogenez: Cansız maddelerden canlı oluşumudur yani dünya oluşum sürecinde karışım kargaşa içindeydi. Kayaçlarda oluşan yağ tanecikleri(ki bazı bitki türleri bile kendi kendilerine yan yana gelip suda bir dairesel bütün oşuşturabiliyorlar) ilk zarı oluşturuyor. Ayrıca dna dan daha önce rna ve ondan daha önce de tna dna nın atası olarak kabul edilebiliyor. Dna ve rna yanılmıyorsam 5 karbonlu idi ama tna 4 karbonlu olunca bunun oluşumu doğa da daha kolay oluşuyor. Böylece ilk canlı meydana getiriliyor(daha ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz) ayrıca dediğim gibi mitokondri aslında farklı bir hücre. Bu hücre başka bir hücre ile birleşerek mitokondriye kadar uzanan sürece başlıyorlar. Umarım anlatabilmişimdir. Ama siz iyice araştırın lütfen. Okumakta isterseniz insan tarihi olarak saphiens kitabını okuyabilirsiniz. Miley  Miller-Urey deneyine de bakarsanız ilk canlı oluşumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
[+] 1 üye HulkSpider03 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Ben hic evrim teorisi icin kafa kesen, insan katleden birni gormedim, ama dinler icin kafa keseni cok gordum.
[+] 1 üye gardyans nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
(08-02-2017, 01:26)human : Kusura bakma ofansif geldiyse, bu konuda yardımcı olmak istiyorum. Tecrübelerime dayanarak da sorduğunuz sorular yanlış sorular ve bilgisizlikten kaynaklanan sorular, bu sebeple de ilk önce merak edip araştırmanız verimli bir tartışma ortamı yaratabilir. Bilgisizliği hakaret olarak algılamayın, bir konuda bilgisiz olmak doğal ancak bunun üzerine sorular sormak sadece zaman kaybı diyorum. Uykum geldi, sabah bakarım yanıt olursa iyi forumlar.

Ben önce düşüncelerinizi kısaca bildiğiniz yoldan öğrenmek istedim. 

Madem bilgi yetersizliği düşünüyorsunuz ben o zaman bir kaç soru ile zorlayayım sizi. 

1) Evrim teorisine göre canlılar tek bir ortak atadan gelmektedir ve zamanla ufak tefek değişimler ile farklılaştığı öne sürülmektedir. Yani bu teoriye göre canlılar başta birbirine çok benzeyen yapılara sahipti ve zamanla canlılar kendi aralarında bağımlı-bağımsız olarak çeşitlendiler mi ? 

2)
30.jpg
Tanzanya'da bulunan 3.6 milyon yıllık insan ayak izleri Turkana çocuğu teorilerini çürütmüyor mu ?? 

3) Günümüzde ki bilim anlayışı bilimin, doğada asla maddesel etkenler ile açıklanamayacak bir düzende olduğunu ve tüm maddeye hakim bir yaratıcı tarafından var edilen bir tasarım olduğunu ortaya sürmesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

4) Tanrı parçacığı olarak bilinen maddenin CERN deneylerinden sonra iyice duyulmasından sonra Stephen Hawking vb. bilim insanlarının bu parçacıkla alakalı söylediği evren-canlı ikileminin bağımsız olarak varlık sürdürdüğünün aksine hepsinin bu parçadan çıkabileceği hatta yok edebileceği yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sonuç olarak materyalizm yönü ağır basan bir teoriden söz ediyoruz fakat son yıllarda bilimin materyalizmi çürütüp belirsiz bir parçacığın insanın en küçük yapı taşında bile bulunduğunu söylediğini göz önünde bulundurursak , evrim teorisinin kanıtlanabilir hangi yanı kalıyor ? En temel ilkesi çökertilen bir teorinin sürekliliği ne kadardır ?
[+] 2 üye Kirpi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
Humana sorulmuş ama ben kısaca yazayım

1)kesinlikle hatta doğru dediniz bağımlı ve bağımsız. Kurtların köpeklere evrilmesi yapay yani bize bağımlı şekilde oldu. Kahverengi kutup ayılarından beyaz kutup ayı mutasyonu da tamamiyle bağımsız

2)Buna bir dayanak getirmenizi rica edeceğim. Ayrıca 3.6 milyar yıl öncede insan vardı 1.8 milyon yıl önceki çpcukla alakası nedir?

3)Günümüz bilimi bunu savunmuyor nereden çıkardınız. Neil degrasse tyson cosmosu çekti şu 5 içerisinde tekrardan. Morgan Freemanın çektiği bilimsel belgeselde de hala öyle bir tanrı kavramı yok yani. Tamam kabul edenler var tanrıyı ama indirgenemez karmaşıklığa bağlıyorki böyle bir şey yoktur. Gözü örnek verir bazen indirgenemez karmaşıklık için ama richard dawkinsin yputube de gözün evrimini anlattığı videoyu bulabilirsiniz. Sadece steven ismi idi sanırsam kaç yüz tane bilim adamı evrimi kabul ediyor. Hatta buraya atmıştım evrimi kabul etmeyen sanırsam amerikalı bilim adamlarının o kabül etmeyenlerin içinde biyolog sayısının azınlıg olduğunu... Yani buna da bir dayanak getirmenizi rica ediyorum.
Ara
Cevapla
1)Peki , ilk birbirinden çok farklı yapılar kambriyen devrinde ortaya çıkmıyor mu ? Kambriyen devrinden önce tek hücreli ve basit çok hücreli dışında başka canlı izine rastlanmıyor varsa atın lütfen. Yani bahsedildiği gibi bu süreçte kompleks canlılar bu devirde bir anda beliriyor evrim teorisinde bahsedilen gibi değil.

''Bugün görmekte olduğumuz oldukça kompleks hayvan formları aniden ortaya çıkmışlardır. Bu an, Kambriyen devrin tam başına rastlar ki, denizlerin ve yeryüzünün ilk kompleks yaratıklarla dolması bu evrimsel patlamayla başlamıştır. Günümüzde dünyanın her yanına yayılmış olan omurgasız takımları erken Kambriyen devirde zaten vardır ve yine bugün olduğu gibi birbirlerinden çok farklıdırlar.'' 1 ,

'' Darwinist teori, canlılığın bir tür "giderek genişleyen bir farklılık üçgeni" içinde geliştiğini öngörür. Buna göre canlılık, ilk canlı organizmadan ya da ilk havyan türünden başlayarak, giderek farklılaşmış ve biyolojik sınıflandırmanın daha yüksek kategorilerini oluşturmuş olmalıdır. Ama hayvan fosilleri bizlere bu üçgenin gerçekte başaşağı durduğunu göstermektedir: Filumlar henüz ilk anda hep birlikte vardır, sonra giderek sayıları azalır'' 2

2) Evrim teorisine göre oluşan insan evrimini yalanlamaktadır. 3,6 Milyon yıl önceki bulunan ayak izleri , Etiyopya da bulunan 2.3 milyonluk insan çenesi ve 1.6 Milyon önceki bulunan Turkana Çocuğu iskeleti arasında günümüzde insanlar arasında olan kadar bir fark söz konusuydu. Ayrıca İspanya'da bulunan 800 bin yıllık 11 yaşında ki bir çocuğa ait fosil ile de modern insanın ön görülende de önce var olduğunu insanın evrimleşmesi teorisini komple çürüttüğü ortaya çıkmıştır. 3,4,5,6

3)https://blogs.scientificamerican.com/cro...nly-false/

1)Richard Monestarsky, "Mysteries of the Orient", Discover, Nisan 1993, s. 40
2)Phillip E. Johnson, "Darwinism's Rules of Reasoning", Darwinism: Science or Philosophy, Foundation for Thought and Ethics, 1994, s. 12
3)D. Johanson, Blake Edgar, From Lucy to Language, s.169
4)D. Johanson, Blake Edgar, From Lucy to Language, s.173
5)Boyce Rensberger, The Washington Post, 19 Kasım 1984
6)"Is This The Face of Our Past", Discover, Aralık 1997, s. 97-100
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 9 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.