Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Nasıl olcam
Belirli bir süre sonra kendiliğinden ele geçiriyorlar, fortlarını kapat, askerlerini uzaklaştır.

Kabul etme seçeneği varsa bi dene yoksa, başkentini ele geçirdikten 1 sene sonra hükümet düşüyor onu bekleyeceksin.
Dediğin gibi oldu cumhuriyet oldum HRE imparatorluğum düştü ben de Almanya'yı kurdum :)
en az 30 tane core yapım aşamasında. O kadar çok toprak alırsan bu kadar isyancı gayet normal. Easy de falan oynamıyorsan koalisyon da muazzam olur.
Oyun başından beri yayılmacı oynadım ama bu en fazlasıydı. milliyetçilik CBsini kullanarak o kadar çok toprak aldım. En zorda oynuyorum ama hiç kkoalisyon yemedim
avrupada yayılmassan çok koaloisyon yemessin
Sırbistanla oynarken 1500e kadar favor kasıp Osmanlıyı tek yakaladım ve Lehistan - Litvanya ile Avusturyayı yanımda savaşa çağırdım. Bir anda İngiltere de savaşa dahil oldu ve getirdiği 40 binlik ordu yüzünden dengeler alt üst oldu. Savaşı da Osmanlının Allah derecesindeki ordu bonusları sayesinde kaybettik. Bunun Great Power mekaniğiyle alakalı olduğunu biliyorum peki önüne geçmemiz mümkün mü? Yoksa Great Powerların dahil oldukları savaşlara bunlar rastgele keyiflerine göre katılmaya devam mı edecekler? Kapatsam mı Rights of Man dlcsini sizce? Alakaya maydonoz İngilterenin kalkıp Balkanlara ordu getirmesi.
intervene war mekaniğini kullanmış İngiltere ai si.Muhtemelen Avusturya ve Polonya da gp olduğu için açtığın savaşta 2 gp 1 gp ye karşı savaşıyor.Bunu görüp rivali de karşıda olunca müdahale edebiliyor.Muhtemelen Avusturya ile İngiltere rivaldir.Rights of Man i kapatmak da bir çözüm ama illa bir şey kapatıcaksan Cossacks'ı kapat, favor olayı biter 1500 e kadar beklemezsin.
(07-07-2017, 13:01)thedevils4 : [ -> ]bbb için illa avrupada mı core olması gerek. iskandinavya üzerinden işlemiyor o iş.novgorodun bütün topraklarını alıyorum ancak yakında bi coreum olmadığı için core atayamıyorum. üstelik norveç topraklarını corelamak 3 4 yıl sürüyor.ve 1er 1er coreluyor. afrikadan toprak alıp corelasak olmazmı saymazmı big blue blob'a? aragon üzerindende ileriyorum balkanlara doğru ancak çok fazla ae yiyorum

(02-08-2017, 00:56)iberkay : [ -> ]intervene  war mekaniğini kullanmış İngiltere ai si.Muhtemelen Avusturya ve Polonya da gp olduğu için açtığın savaşta 2 gp 1 gp ye karşı savaşıyor.Bunu görüp rivali de karşıda olunca müdahale edebiliyor.Muhtemelen Avusturya ile İngiltere rivaldir.Rights of Man i kapatmak da bir çözüm ama illa bir şey kapatıcaksan Cossacks'ı kapat, favor olayı biter 1500 e kadar beklemezsin.

Gp için ROM, Favor için Cossacks, Ticaret Birliği için de Mare Nostrum kapattım, 1480 olmadan Sırbistan ile Balkanların yarısını ele geçirdik. Bir de Eflak deneyeceğim bu şekilde, Favor bekleyeceğim diye fıtık oluyordum, toprak vermeyi de istemiyorum çünkü potansiyel düşmanlarıma da mecburiyetten toprak verip ellerini güçlediriyordum. Büyük ülkeler için bu dlcler hadi neyse ama küçük ülkeler için oyunu müthiş zor bir hale getiriyor.
Bu papalık sistemi nedir ? Size neler katar?
(02-08-2017, 09:32)HeroicMovement : [ -> ]Bu papalık sistemi nedir ? Size neler katar?

Papalık, İtalya'da ki Roma şehrinin başını çektiği Katolikler'deki manevi bir otorite. Sana senin 10'dan fazla gelişmişliğin olan bir toprağın üzerinde bir "kardinal" veriyor. Bu kardinaller senin Papal Influence'ini daha hızlı arttırıyor. Bir devletin en fazla 7 kardinali olabiliyor. Eğer kardinal barındıran bir province'ı ele geçirirsen kardinal senin oluyor. 

Papal Influence'ını istersen Papalığın seçimlerini manipüle etmek için kullanıyorsun, eğer senin kardinalin Papa olursa sana fazladan bir diplomat, yıllık +1 prestij, %10 istikrar yükseltme masrafı, 2 fazladan danışman ve danışmanlarının masrafının %20 eksilmesi, fazladan tutabileceğin bir komutan, teknoloji geliştirmelerinde %5 indirim ve -%20 agresif genişleme veriyor.

Ayrıca bunların yanında 1650 yılından önce sevmediğin bir Katolik devletin liderini aforoz edebiliyorsun (excommunicate). Aforoz edersen şu etkiler geliyor o ülkeye:


  • 28px-Prestige.png −2 Yearly prestige
  • 28px-Papal_influence.png −10 Yearly papal influence
  • 28px-Devotion.png −5 Yearly devotion
  • 28px-Tolerance_own.png −3 Tolerance of the True Faith
  • Icon_diplomacy_relations.png -50 Relation with Catholic nations
  • Icon_diplomacy_relations.png -200 Relation with Catholic theocracies
Curia Contoller'ken Hristiyan olmayan bir devlete karşı yine 1650'den önce Haçlı Seferi ilan edebiliyorsun, Haçlı Seferi ilan ettiğin ülkeye karşı savaşanlara şu bonuslar geliyor:
.
  • 28px-National_manpower_modifier.png +30% National manpower modifier
  • 28px-National_tax_modifier.png +10% National tax modifier
  • 28px-Morale_of_armies.png +10% Morale of armies
  • 28px-Prestige.png +1 Yearly prestige
  • 28px-Papal_influence.png +1 Yearly papal influence
  • 28px-Devotion.png +0.25 Yearly devotion
Eğer Papalığı yönetmekte amacın yoksa, o artıları istemiyorsan Papal Influence'ini papalık sekmesinden 20 yıllığına %15 fazla vergi geliri, yıllık +1 meşruluk (legitimacy), yıllık -1 faiz ve -0.1 enflasyon, 20 yıl boyunca +1 diplomatic reputation, 20 yıl boyunca yıllık +1 prestij, tek seferlik +1 istikrar, 20 yıllık +%15 manpower yenilenmesi veya tek seferlik +1 merkantalizm gibi şeyler için harcayabiliyorsun. İstikrarı yükseltmek için olan hariç hepsi 50 Papal Influence götürüyor, istikrar için olan 100.

Papalık sistemi oyununda Papalık Tanrının Krallığını veya Bizans Pentarchy'i kurana kadar devam eder.
koloni devletlerimin de yayılması için ne yapmalıyım?
10lar kendi yayılırlar zaten
Sırbistan ile dinimi katolik yapıp HRE'ye katılmak istiyorum. Katolik olup Avusturya ile iyi ilişkiler içinde olmam yetiyor mu? Ekstradan ne yapmam gerekiyor HRE'ye girmek için?
HRE'ye ekleyebileceğin bir toprağın olması lazım yani HRE sınırlarına komşu - ve çok geniş bir devlet olmaman lazım.
Venedik'e saldırıp Istria'yı al. Eğer çok büyüksün falan derse Bosna'yı vasal yap ona toprak ver.
(03-08-2017, 02:57)Zebercet : [ -> ]Sırbistan ile dinimi katolik yapıp HRE'ye katılmak istiyorum. Katolik olup Avusturya ile iyi ilişkiler içinde olmam yetiyor mu? Ekstradan ne yapmam gerekiyor HRE'ye girmek için?

(03-08-2017, 03:28)Lothebork : [ -> ]Venedik'e saldırıp Istria'yı al. Eğer çok büyüksün falan derse Bosna'yı vasal yap ona toprak ver.

Alman devletleri için formül:

Alıntı:100 + rounddown(0.5 x development of the country) + rounddown(0.5 x development of the subject 1) + rounddown(0.5 x development of the subject 2)…

Vassala toprak vermen hiç bir şeyi değiştirmiyor. Vassalların ve kendinin toprakları toplamı 200 devi geçmemeli. İmparatorla gereken ilişkin ülke+vassalların dev puanı toplamının yarısına 100 ekleyerek bulunuyor.
Tabi bu yalnızca Germanic kültür grubu içindeysen böyle, değilsen yarısı değil tamamı etki ediyor yani vassalların ve senin puanın 100'ü geçmemeli ki 100 olduğunda imparatorla 200 ilişki gerekecek.
Ben genelde oyun başı Arnavutluğu annexleyip Bosnayı vassal alıyor, daha sonra Venediğin iki balkan toprağını alıp beklemeye başlıyordum. Development bu durumda tahminimce 200ü geçmiyordur diye düşünüyorum ama tekrar bir bakmak lazım tabii. Bu bahsettiğim şartlar nasıl sizce peki? Venedikten Istrayı alınca Avusturya oralarla ilgilendiği için geçenki oyunumda ittifak bozmuştu o yüzden oralara çıkmasam olmaz mı? Avusturya ile aramda Macar şehirleri olacak bu bahsettiğim senaryoda o durumda girebilir miyim yoksa Avusturya sınırı şart mı?
Yanlış anlamadıysam development'in 100'ü geçmemesi lazım, 200'ü değil , major kültürün Cermen olmaması durumunda.
İmparatorluktan herhangi bir şehre sınır olman şart.

Alman kültüründe değilsen 100 development limitin var ve 100 development olduğunda da imparatorla 200 ilişkin olması gerekiyor.