Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
(29-09-2018, 19:04)Voidian : [ -> ]
(29-09-2018, 18:53)chaos10ur : [ -> ]Arkadaslar timur ile Yuan basarımını yapıyorum da , sizlere bir sorum olacaktı. Cin imparatoru ol savasını acamıyorum Minge neden ? yani cinin %60 ını fethettim fakat hala oyle bi hakkım yok.

Timurda kültürden dolayı decision gözüküyor ama o başarım için hiç uygun bir ülke değil. Oirat veya Mongolia(çift başarım yapabilirsin) ile yapmanı öneririm.

evet ugrasmaktansa silmeyi tercih ettim. Oirat veya mogollarla ekonomisi baya dert oluyor ondan bunu deneyim demistim. Bir manchu gibi degiller ya da ben bi turlu duzeltemedim ekonomisini. 2 kere Yuan kurdum ama cok erken kurdugumdan ( Bilmiyordum Cin imparatorlugunun bugunu ) patladım. Bug derken ne yaparsanız yapın mandateyi + ya ceviremiyorsunuz.
7-8 borca kadar dert edilecek bi durum olmuyor. Ming'i yendikçe o borçları kapatıyorsunuz ve eğer Ming patlamamışsa %10 ws ile aldığımız war subsidies çok güzel rakamlarda oluyor. Yuan formlamak çok uzun bir süreç sınır ülkelerin çoğunu tributary yapmadıkça formlamamak gerek. Ne kadar müthiş ideaları olsa da Çin İmparatoru olmak gerektiğinden oynaması da zevkli bir ülke değil, başarımı yapınca savei kapatmak en iyisi.

(29-09-2018, 19:46)Voidian : [ -> ]7-8 borca kadar dert edilecek bi durum olmuyor. Ming'i yendikçe o borçları kapatıyorsunuz ve eğer Ming patlamamışsa %10 ws ile aldığımız war subsidies çok güzel rakamlarda oluyor. Yuan formlamak çok uzun bir süreç sınır ülkelerin çoğunu tributary yapmadıkça formlamamak gerek. Ne kadar müthiş ideaları olsa da Çin İmparatoru olmak gerektiğinden oynaması da zevkli bir ülke değil, başarımı yapınca savei kapatmak en iyisi.


aynen oyle yapcam sırf basarım icin yoksa cin imparatorlugu minge ozgu bisey.
Yeni yamayla hindistandaki ülke bayrakları mı değişti benim oyunda mi sorun var.Dosyalari dogrulatmayi denedim olmadı.Nasıl düzeltcem bu sorunu
Rg3njF.png
Custom lobisine geçmiş olsun.Female advisor seçeneği kaldırılmış galiba

Belgelerimden Paradox Interactive/EU4/gfc/Flags klasörünü sil düzelir büyük ihtimal benim de başıma gelmişti bir kere
(06-10-2018, 12:52)glorfindel : [ -> ]
Belgelerimden Paradox Interactive/EU4/gfc/Flags klasörünü sil düzelir büyük ihtimal benim de başıma gelmişti bir kere

Cok saol hocam düzeldi sorun.
Arkadaşlar oyuna başlayalı 5-6 gün oluyo ve şu an bu kadar ilerleyebildim öğrendiğim kadarıyla circassia ve eflakı vasal olarak aldım bir de akkoyunluları akkoyunlular 1489 da ilhak olacak bana geçicek neler yapmamı tavsiye edersiniz?

j6mDlj.png
Biraz fazla kale yapmış olabilirsin.
(06-10-2018, 17:09)Duman : [ -> ]Biraz fazla kale yapmış olabilirsin.

Haklsınız bilmediğim için mantıken zor kuşatılıyım diye para biriktirip her yere kale yaptım bi baktım ekonomi çökmüş kale giderleri yüzünden en sonunda hepsini kapatmak zorunda kaldım boşa gitti paralar.
Osmanlıyla genellikle kuşatılan değil kuşatan tarafta olman gerek oynarken, bu tabi hiç kale gerekmediği anlamına da gelmiyor.

Görev ağacındaki görevleri takip edebilirsin, bu bölümdeki haftanın ülkesi etkinliğinin Osmanlı konusunu inceleyebilirsin diğer oyuncuların taktikleri için.
Ekonomide canlanmak için Memlüğe ilerlemen gerekiyor acil bir şekilde fakat unutma bir savaşla Memlüğü tamamen bitiremezsin. En az üç dört savaş yaparak tamamen bitirebilirsin, dediğim gibi Memlüğün canına oku. Kara koyunlu vs. doğuyu tamamen eline geçirmeye bak. Avrupadan da uzak kalma, sürekli doğru anları kollayarak ara ara saldırılar yap. Fransa veya Bohemya uygun müttefik olabilir senin için.

Bu arada Moskova tehdidini de sakın es geçme, savaştığı ülkelere ''ekonomini düzelttiğinde'' hediyeler vs. göndererek Rusları zor durumda bırakmaya çalış. Hatta sürekli savaştığı ülkelerden birini seçerek aranı 100 ilişkiye kadar yükselt, Moskova onunla savaştakyen ruslara ''barışa zorla'' seçeniğini kullan, büyük ihtimal reddedecektir sen de otomatik savaşa girmiş olursun. Moskova Knezliği Rusya olduğunda bir anda gelişiyor ve Osmanlı'nın tepesine biniyor, sürekli yaşadığım bir şey. Dikkatli ol.
(06-10-2018, 18:37)Vickz : [ -> ]Ekonomide canlanmak için Memlüğe ilerlemen gerekiyor acil bir şekilde fakat unutma bir savaşla Memlüğü tamamen bitiremezsin. En az üç dört savaş yaparak tamamen bitirebilirsin, dediğim gibi Memlüğün canına oku. Kara koyunlu vs. doğuyu tamamen eline geçirmeye bak. Avrupadan da uzak kalma, sürekli doğru anları kollayarak ara ara saldırılar yap. Fransa veya Bohemya uygun müttefik olabilir senin için.

Bu arada Moskova tehdidini de sakın es geçme, savaştığı ülkelere ''ekonomini düzelttiğinde'' hediyeler vs. göndererek Rusları zor durumda bırakmaya çalış. Hatta sürekli savaştığı ülkelerden birini seçerek aranı 100 ilişkiye kadar yükselt, Moskova onunla  savaştakyen ruslara ''barışa zorla''  seçeniğini kullan, büyük ihtimal reddedecektir sen de otomatik savaşa girmiş olursun. Moskova Knezliği Rusya olduğunda bir anda gelişiyor ve Osmanlı'nın tepesine biniyor, sürekli yaşadığım bir şey. Dikkatli ol.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağım ve dikkate alacağım. Bir de bir şey soracağım şimdi Memlüke savaş açınca %100 yapıp alabildiğim kadar yer mi almalıyım yoksa birazını kuşatıp alabilidiğim yerleri mi almalıyım?
Ufak devletleri vassal yapıp ele geçirmek Osmanlı için vakit kaybı bir yöntem. Vassal alacaksan bir süre besledikten son diplomatik ilhak yapman gerek. Örneğin Suriye'yi serbest bıraktırıp Arap Yarım Adası ile besleyebilirsin.
(06-10-2018, 18:49)Ayro : [ -> ]Ufak devletleri vassal yapıp ele geçirmek Osmanlı için vakit kaybı bir yöntem. Vassal alacaksan bir süre besledikten son diplomatik ilhak yapman gerek. Örneğin Suriye'yi serbest bıraktırıp Arap Yarım Adası ile besleyebilirsin.

Yeni başladığım için serbest bırakmayı bilmiyorum internette de göremedim.
Memlüklerle savaşmadan önce Ak Koyunludan Suriyeyi vassal olarak serbest bıraktır ve Suriye'ye sınırın olacak şekilde toprak al. Sonra hızlıca ally at ve ilişki 190 olunca diplo vassal al. Memlükle savaşıp kazandıktan sonra Memlük'ten Suriye corelarını geri al. Böylece hem daha az warscorea daha çok toprak hem de daha az ae almış olursun. Eğer başka devletlerden güzel coreları olan başka ülkeler bulursun onları da vassal alıp bu şekilde besleyebilirsin. Memlük savaşlarında her zaman 100 ws al. Savaş bittikten ve aldığın toprakları coreladıktan sonra allyı veya koruması altında olan bir devlet bulursan ona savaş açıp memlükle white peace at ki truce 5 yıla düşsün, yoksa memlüğü ele geçirmek çok uzun sürer.

(06-10-2018, 19:00)Voidian : [ -> ]Memlüklerle savaşmadan önce Ak Koyunludan Suriyeyi vassal olarak serbest bıraktır ve Suriye'ye sınırın olacak şekilde toprak al. Sonra hızlıca ally at ve ilişki 190 olunca diplo vassal al. Memlükle savaşıp kazandıktan sonra Memlük'ten Suriye corelarını geri al. Böylece hem daha  az warscorea daha çok toprak hem de daha az ae almış olursun. Eğer başka devletlerden güzel coreları olan başka ülkeler bulursun onları da vassal alıp bu şekilde besleyebilirsin. Memlük savaşlarında her zaman 100 ws al. Savaş bittikten ve aldığın toprakları coreladıktan sonra allyı veya koruması altında olan bir devlet bulursan ona savaş açıp memlükle white peace at ki truce 5 yıla düşsün, yoksa memlüğü ele geçirmek çok uzun sürer.


Yalnız akkoyunlular vasalımdı ilhak etmeyi başlatmıştım az önce kendi topraklarıma kattım olmayacak mı?
Olur, kendi topraklarından da vassal bırakabilirsin.
(06-10-2018, 19:24)Voidian : [ -> ]Olur, kendi topraklarından da vassal bırakabilirsin.

Haa tamam vasal oluşturma kısmından oluşturabiliyorum oradan claim hakkım olacak ve memlüke savaş yapıp toprakları suriyeye vericem demi? aşırı büyüme eksisi yemeden ilhak edip alıcam galiba
(06-10-2018, 18:49)Ayro : [ -> ]Ufak devletleri vassal yapıp ele geçirmek Osmanlı için vakit kaybı bir yöntem. Vassal alacaksan bir süre besledikten son diplomatik ilhak yapman gerek. Örneğin Suriye'yi serbest bıraktırıp Arap Yarım Adası ile besleyebilirsin.

Yok Artık!Arabistanı ver sen vassalına gör bakalım liberty desire(Bağımsızlık isteği)'ını.