Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
dostum çok sağol ya dlcleri kış indiriminde çekicem.şimdiki sorum şu. bazı elegeçirilen bölgelerdeki özerklik yüzdesi 75.huzursuzluğu azaltıp isyancıları susturmak için huzursuzluğu düşürüz yüzde 25 özerklik arttırıyorum.ama yüzde 75 olan bi kente özerklik tanırsam yüzde 25 daha %100 olucak.böyle bir durumda hangi etkiler görülür.bağımsızlık savaşı gibisinden bir isyanmı çıkar.

bir devleti tebaaya eklediğimde özgürlük arzusu yüksek oluyor.ve artıyor.bunu nasıl azaltabilirim?

birde beni eklermisin acaba? steam adım ayberk.resimde middle earth shadow of mordor dan celebrimbor un bide rangerın resmi var. gene bulamazsan bilgilerde ayberk korkmaz iznik/bursa olan (tabi eklemek istersen)
Özerklik konusunu geniş bir şekilde açıklamak gerekirse ; her %1 özerklik:
  • 28px-Local_manpower_modifier.png -%1 Yerel insan gücü 
  • 28px-Local_sailors_modifier.png -%1 Yerel denizci gücü 
  • 28px-Local_tax_modifier.png -%1 Yerel vergi geliri 
  • 28px-Local_production_efficiency.png -%1 Yerel üretim verimi
  • 28px-Local_trade_power.png -%5 Yerel ticari güç
  • 28px-Land_force_limit_modifier.png -%1 Bölgenin verdiği ordu limiti
  • 28px-Naval_force_limit_modifier.png -%1 Bölgenin verdiği donanma limiti 
  • 24px-Province_warscore_cost.png -%0.33 Anlaşma sırasında harcanılacak olan savaş skoru 
 gibi etkilere sebebiyet verir ayrıca %25 özerklik arttırdığın bir bölgede -10.00 isyan riski düşüşü meydana gelir. Bir bölgenin minumum %75 özerkliğe sahip olması demek o bölgenin territory yani eyalet olmadığı manasına gelir. Bölgeyi fazladan yönetim puanı harcayıp, eyalet yapıp minimum özerkliğini %0'a düşürebilirsin. Ancak bir bölgeyi eyalet yaparken dikkat edilmesi gerekilen şey bölgenin masrafının gelirinden az oldup olmadığıdır, masraf daha az ise o bölgeyi eyalet yapmak mantıklıdır. %100 özerklik demek yukarıdaki etkileri 100 ile çarpmak demektir ki bu da o bölgeden 0 gelir alman manasına gelir. 

 Vassal bağımsızlık isteği kısmına gelirsek diplomatik itibarını yükseltmek için; Influence veya Diplomatik idea gruplarını doldurabilir, diplomatik itibar veren danışman alabilirsin. Vassalın ile ilişkini geliştip diplomatik teknolojinin vassalından daima yüksek olduğuna dikkat edebilirsin. Son olarak vassalının senden güçsüz olmasına dikkat etmelisin.
(13-11-2016, 19:25)thedevils4 : [ -> ]dostum çok sağol ya dlcleri kış indiriminde çekicem.şimdiki sorum şu. bazı elegeçirilen bölgelerdeki özerklik yüzdesi 75.huzursuzluğu azaltıp isyancıları susturmak için huzursuzluğu düşürüz yüzde 25 özerklik arttırıyorum.ama yüzde 75 olan bi kente özerklik tanırsam yüzde 25 daha %100 olucak.böyle bir durumda hangi etkiler görülür.bağımsızlık savaşı gibisinden bir isyanmı çıkar.

bir devleti tebaaya eklediğimde özgürlük arzusu yüksek oluyor.ve artıyor.bunu nasıl azaltabilirim?

birde beni eklermisin acaba? steam adım ayberk.resimde middle earth shadow of mordor dan celebrimbor un bide rangerın resmi var. gene bulamazsan bilgilerde ayberk korkmaz iznik/bursa olan (tabi eklemek istersen)
%100 olursa o bölge bağımsızlık kazanmaz rahat ol.Sadece bölgenin sana getirdiği her türlü gelir(vergi insangücü vs.) sıfırlanır.Redtay açıklayıcı olarak nelerin gittiğini anlatmış.
Vassal ile ilişki geliştirirsen birkaç yıl içinde -200 den 0 bandına indirirsin daha sonra birlikte savaştıkça falan bu değer yavaş yavaş +200 lere kadar gelir ve bağımsızlık isteği sıfıra doğru yaklaşır.
Yalnız vassal yaptığın ülke büyük bir ülkeyse (örneğin ben Fransa iken Rusya PU düştü) Ne yaparsan yap bir zaman sonra sana baş kaldıracaklar.Hele birde annex falan yapmaya kalkarsan senin bütün rival lerin ile bir olup senin tepene binerler :D
Şu soruyu tekrar sorayım: DLC'siz şekilde İsveç ile nasıl bağımsız olunur ? (Danimarka-Polonya İttifakı da var :()
Yardım ve bilgileriniz için teşekkürler.
DLC'siz o iş zor görünse de imkansız değil. Sadece doğru şekilde hazırlanıp doğru anı kollaman lazım. Birkaç kere baştan başlayıp Danimarka'nın Polonya ile yakınlaşmadığı senaryolar oluşmasını bekleyebilirsin. Ben çoğu mpde yine DLC'nin getirdiği özelliklerden yararlanmayıp Danimarka ile 1v1 yapıyordum ancak Danimarka genelde Polonya yerine Litvanya ile müttefik oluyordu sadece Litvanya'nın PU'ya düşmesini beklemek gerekiyordu.

Danimarka'yı yenilgiye uğratmak için ondan güçlü bir donanmaya sahip olman şart, ilk olarak Skane'i ele geçirip sonra herhangi bir Danimarka ordusunun geçemeyeceğinden emin olup Norveç'in işini bitirmen gerekiyor. İlk savaşta bağımsızlık dışında çok bir şey almana da gerek yok, bağımsızlığı alabildiğin an diğer core topraklar için uğraşmadan çıkabilirsin eğer işler halen dengede gidiyorsa.
Danimarka'ya zayıf anında savaş açarak, başka yolu yok.
Altın orda gibi ülkeler çok güçlü bunun sebebi nedir bende croks var
Yıl 1715 olmasına rağmen hâla amerika tam anlamıyla açılmadı sebebi nedir ? açıklarsanız memnun kalacağım.MoYgE1.jpg
@kralılgaz Diğer teknoloji grupları gibi fazla süvari bulundurmaktan dezavantaj almıyorlar ve açık arazilerde süvarileri %25 daha fazla şok hasarı veriyor.


@KTL™ Sherlock Enstitüleri benimsemediğinden olabilir. Buradan enstitüler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsin.
yani cossak dlcsi yanıl yazılıyosa göçebelerde fazla süvari bulundurmak iyimi diyorsun
Tam olarak söylemek istediğini anlamadım ama evet göçebelerde ne kadar fazla süvari yaparsan o kadar iyi. Tabii ağaçlık ve dağlık arazilerden kaçınırsan aksi takdirde o arazilerde %25 daha az (açık arazilere göre %50) şok hasarı verirsin.
şu göçebelere avantaj sağlayan dlc neydi?
Cossacks
saol
(16-11-2016, 19:01)Redtay : [ -> ]@KTL™ Sherlock Enstitüleri benimsemediğinden olabilir. Buradan enstitüler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsin.

Hayır tüm enstitüleri tamamladım ve o Amerika'nın gözüken kısmıda kastilyadan savaş ile aldığım koloni toprakları sonrasında gözükmeye başladı yoksa hiç gözükmeyecekti. Daha iyi bir cevap bekliyorum.
African power başarımına uğraşıyorum fakat başlangıç olarak Explorer ideayla başlayıp ivory coasta yoğunlaştım. Koloni Enstitüsünü ben başlattım kongo bölgesini birleştirdim yıl 1501 şuan acaba Expansionlamı başlamalıydım daha önce Kongo oynamamıştım , en iyi gidişat nedir?
@KTL™ Sherlock O zaman bug olma ihtimali yüksek.
Avusturya olarak oynuyorum ama hiç kimse yardıma çağırmıyor beni.
Mesela bir brandenburg olarak oynarken kime saldırmaya kalksam imparator koruyacaktır diyordu.
Üyeler neden yardım istemiyor benden? Free city bile ai tarafından yutuldu.
Ekonominin de belini düzeltemedim aus'la  :sob:
Limit'i yüksek olsa da belli bir sayıdan sonra ordu Avusturya'da sıkıntı, özellikle başlangıç sayısı sıkıntı.

O desteksizlik benim de canımı sıkıyor.  :confused: