Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Manpowerın sıfır yerinde olsam quantity alır geçerdim.
(29-11-2023, 18:26)Sezar : [ -> ]Manpowerın sıfır yerinde olsam quantity alır geçerdim.

atma o zehirli oku
Japonya ile colonialism enstitüsünü trigerlamak için Amerika'ya koloni mi atmalıyız koloni devleti mi kurmalıyız
evet amerikaya koloni atmalısın


Kolonicilik enstitüsü için gereken tek şey Amerika'yı keşfetmiş olmak, koloni yapmak gerekmiyor.
Oyunda osmanlıyı çöküşten kurtaramıyorum. 1650li yıllara geldim. hangi estateleri alacağım. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
(11-12-2023, 14:19)alptugacet : [ -> ]Oyunda osmanlıyı çöküşten kurtaramıyorum. 1650li yıllara geldim. hangi estateleri alacağım. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.


1650 li yıllar mutlakiyet çağıdır . çöküşü durdurmak veya görev ağacından çöküşten kurtulmak isteniyor ise estatelerin ayrıcalıklarını azaltmalı ve görev ağacını takip ederek çöküş mekaniği görevlerini tamamlaman gerekiyor. tavsiyem eyalet çöküşüne öncelik vermendir. zira eyaletlerden gelen para ve manpower gücü çok önemli.. ilerlemeyi durdurmak istiyorsan mutlakiyeti artıracak önlemler almalı ve estatelerin ayrıcalıklarını kaldırmalı , kralın topraklarını fullemelisin. https://forum.strategyturk.com/konu-eu4-...niz?page=3 şu başlığın son sayfasında disasterler ile ilgili izlenimlerim mevcut idi. oradan faydalanabilirsin. göev ağacındaki şartları yerine getirdiğin müddetçe bazı disasterleri de başlamadan dıurdurman ve görev ağacında ilerlemen mümkün.. istisna yeniçeri isyanlarıdır. bu arada bu iletileri yazdıktan sonra 2 -3 kez daha versiyon değişti.. bazı değerlemeler değişmiş olabilir ama genel haliyle aynı yol yöntem geçerlidir.
Selamlar, exented timeline ile oynuyorum, random new world aktif değil hiçbir şekilde açılmıyor girilmiyor. Sebep ne olabilir. Bir ayarı mı değiştirdim ?
Mod, Random New World'ü 1.29 versiyonundan beri desteklemiyor çünkü çökmesine sebep oluyor. Eski versiyonlarını deneyebilirsiniz.
(15-12-2023, 10:16)PCOyun : [ -> ]Mod, Random New World'ü 1.29 versiyonundan beri desteklemiyor çünkü çökmesine sebep oluyor. Eski versiyonlarını deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgi için belki ilerde düzeltirler.
Selamlar, bu oyunu Epic Games'ten edindim fakat oynayabileceğim gibi değil yazılar ve simgeler oldukça küçük benim için. Ayarları kurcaladım font boyutu ayarı gibi bir şey göremedim. Oynayanlar mercek ile mi oynuyor nasıl oynuyor benim gözlerim ağrıdı okuyacağım diye bunun için bir çözüm var mı?
Oyun 1080p üzeri çözünürlüklerde sıkıntılı. Değişik modlar ve ayarlar ile uğraşmak gerekiyor olması lazım fakat bunu Epic Games'ten nasıl yapabileceğiniz hakkında fikrim yok. Belki yardımcı olabilir.
1080p oynuyorum zaten dostum yine çok küçük adeta mercimek ayıklıyor gibiyim.
1080P'de herhangi bir görsel mod etkisi dışında böyle bir sorun olmaması lazım. Ekran görüntüsü paylaşırsanız sorunu daha iyi değerlendirebiliriz.
Ardabil-> Persia oyunu oynuyorum sizce Zoroastrian mı yoksa Şia yolundan gitmek daha zevkli olur?
Bence ikisi de pratikte sıkıcı, ikisi de ülkeyi kurduğun an Muhgal sendromuna giriyor. Yani pratikte oyunu bitirmiş oluyorsun, ekonomi oturmuş, askeriyede dünya liderisin, sıkıcı coğrafyalarda truce bittikçe savaş aç genişle.

Şia'yı eğlenceli yapma ihtimali olan Persian Influence sıkıntılı bir mekanik. Şia seçersen de onu kullanmadan oynayacaksın yani. Bu da Şia'yı özel yapan tek mekaniğin de pratikte oyunda olmadığı anlamına geliyor. Zoroastrian'ın çok ufak tefek özel şeyleri olduğu için az biraz daha önde. Bonuslar olarak Zoroastrian katbekat ilerde zaten o ayrı bir konu.
(19-12-2023, 21:06)Voidian : [ -> ]1080P'de herhangi bir görsel mod etkisi dışında böyle bir sorun olmaması lazım. Ekran görüntüsü paylaşırsanız sorunu daha iyi değerlendirebiliriz.

Herhangi mod yok hocam ilk defa giriyordum Tutorial kısmını tamamlayamadım daha. Haritayı zoom yapınca yazı ve rakamlar seçilebiliyor fakat kıyıda köşede olanları okumak çok zor ekrana yaklaşırsam öyle biraz okuyabiliyorum. Miyop sorunum var ama diğer oyunlarda bu kadar sorun olmuyordu.
Ayarlarda UI Scaling ayarı var, eğer o 1.0'da olmasına rağmen böyle bir sorun oluyorsa monitör normalde olması gerekenden uzak kalıyor da olabilir miyoptan da olabilir. Oyun çok yazı odaklı olduğu için diğer oyunlardan farklı olarak sorun oluşturuyor olabilir. Aslında oyunda kullandıkları da font ta bi tık sıkıntılı okunabilirlik açısından. Bazı kullanıcılar onun için font modu kuruyor.

Trade center upgrade mümkün uyarısı geldikten sonra şehir menüsünden ticaret merkezi resmine tıklayamıyorum. Bu nedenle trade center upgrade i gerçekleşmiyor bunun sebebi ne? farklı uluslarla da denedim, hiçbir şekilde olmuyor. (mac'te oynuyorum)

not: hiçbir dlc'm yok. düz oyun ve gelen güncellemeler var sadece.
DLC olmadığı için olmalı. Ticaret Merkezlerini yükseltmek için Dharma eklentisi gerekiyor fakat Paradox akıl edemediği için sizde DLC olmamasına rağmen bu bildirimi görüyorsunuz.