Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Krali olduren zaten event. O yuzden event chain deniyor cunku her sey tek eventte olup bitmiyor. Bu tur eventlerin sansini artirma yollari icin de rehber acilabilir aslinda ama bazilari her seyi biliyor zaten ondan gerek yok.
Event kralı öldürüyor. Ama eventı tetiklemek için galiba 1490'dan önce olması, savaşta olması ama bu savaşa imparatorun dahil olmaması ve bu savaş esnasında varisinin olmaması gerek. Ayrıca o bölgeyi alırsan İng. ve Fransa ile aran açılır .
8Z650n.jpg
Bu yabancıları topraklarımdan nasıl def edebilirim ?
İngilizler karayiplerde koloni kurdu ve topraklarıma göz dikti karşı koyabilirmiyim 40 bin askerle ?
Batılılaşma yolu önerebilirmisiniz ?

Şu an kuzey amerikada doğuda pueblo felan batıda creek lerin orda toprağım var.
Iroqius veya doğu kıyısındaki şehirleri alınca core oluyormu ? bazı yerli toprakları olmuyor da
(qonquest of paradise ve el dorado dlc lerim yok)
tech durumundan idealara hepsi etkili ama genel taktik rakip ülke ezilirken saldırmak. Ayrıca batı core u olan bölgeyi alınca batılılaşmayı başlatabilirsin(DLC gerekebilir hangi dlc bilmiyorum ama Mali ile oynarken hep aynı taktikle batılılaşırım.)
İngiliz ve Portekiz askerleri "exile"da gibi duruyor, bu haldeyken savaşa girebilmeleri için ilk önce kendi topraklarına gitmeleri lazım. Bir zararları dokunmaz sana şu an.
40 bin askerle karşı koyup koyamayacağını bilmiyorum, teknolojiye bakmak lazım, hem dlc'ler bir şey değiştirmiş olabilir emin değilim.
Batılılaşmak için ya batılı bir devletin core toprağına komşu olman ya da daha önce batılı bir devlete sahip bir toprağa sahip olman gerekiyor.
Core yapabilmek için toprağın ya komşu(deniz üzerinden olanlar da dahil) ya da core menzilinin içinde olması gerekiyor. Core menzili de koloni menziliyle aynı.
Savasma imkanin yok. Batililasmak icin de cok gec eger hala yanlarina koloni atmamissan. Bastan bala istersen bir sey yapamazsin.
askeri tek 6 benim 7 yapıp top üretecem bi kaç yıla...
Adamlar kolonileri 1520lerden sonra kurmaya başladı.Komşusu olupta ele geçirebileceğim koloni yok hepsi ada ingilterenin azteklerde gemi üretilmiyor.
Boş boş duracağıma kuzeyde kalifornia batıda creek yerlilerini yendim aldım topraklarını coreledim fakat bir vilayetli kızılderilileri coreleyemiyordum.
Saolun batılılaşma kısmına batı coresi bi yeri elinde tut yazıyor fakat işte toprak yok
Sende yine 1520 lerden sonra koloni atmaya başlamışlar bende 1620 olmasına rağmen gelen giden yoktu :D
Osmanlıyla kırım nasıl vasallanıyor
Eventle vassallama yok , savaşla yani zorla veya diplomasi ile yapabilirsin.
En son gördüğümde %101 istiyordu?
1v77zA.png

Sebebi ne olabilir? RM yok , aynı hanedan değil , Avusturya İmparator değil ?

Diplomasi ekranında Rm yaptıklarını görmemişim.
RM yok diyorsunda altta Avusturya ile RM var gözüküyor ?
Regency for Franz von Habsburg ?
Sene 1650ler Osmanlı ile oynuyorum ispanya ve Portekiz Amerika kıtasını kolonileştirmiş ve ben ezeli rakibim ispanyadan Amerika kıtasında savaşla bir ada aldım. Şimdi sorum şu ispanyanın kolonileriyle ilgili politkam ne olmalı. İspanyaya savaş açıp o toprakları alıp tekrar kolonim yapabilir miyim? Yoksa işgal edip core mu yapayım?
(01-04-2016, 13:28)semihuygur : [ -> ]Sene 1650ler Osmanlı ile oynuyorum ispanya ve Portekiz Amerika kıtasını kolonileştirmiş ve ben ezeli rakibim ispanyadan Amerika kıtasında savaşla bir ada aldım. Şimdi sorum şu ispanyanın kolonileriyle ilgili politkam ne olmalı. İspanyaya savaş açıp o toprakları alıp tekrar kolonim yapabilir miyim? Yoksa işgal edip core mu yapayım?

Yeteri kadar koloni topragı alırsan orada kendine ait bir koloni devleti kurulabilir (otomatik bir şekilde) politikanda amerikayı işgal etmek varsa ülkelerin bağımsızlıklarını ilan etmeden önce hızlıca sırf koloni toprakları alman ve koloni devleti kurulana kadar core yapmandır
Veya hiç Amerika'ya bulaşmayıp ileri bir tarihte kolonist ülkeleri işgal ederek Amerika'daki kolonilerin bağımsızlıklarına kavuşmalarını sağlayabilirsin.
Rage atıp duruyorum Hosokawa olarak başladım diğer daimyoların hepsini aldım ama 30klık ordum 15klık Japon ordusunu yenemiyor üstelik baştaki generalde baya iyi. Başkenti adaya çektim çevresini blockladım bir kere yensem ordusu yok olacak ama yenilmiyor namussuz.
Teknoloji farkı mı mevcut?
(01-04-2016, 17:10)Lothebork : [ -> ]Rage atıp duruyorum Hosokawa olarak başladım diğer daimyoların hepsini aldım ama 30klık ordum 15klık Japon ordusunu yenemiyor üstelik baştaki generalde baya iyi. Başkenti adaya çektim çevresini blockladım bir kere yensem ordusu yok olacak ama yenilmiyor namussuz.
oyunun en nefret ettiğim özelliği.
Teknolojim önde,daha fazla ordu var,moral yüksek,general sağlam,saldırdığım yerde (-) veren bişey yok ama adamın disiplini %105 benim disiplin %100 olduğu için adam 60k ile benim 80k orduyu rahat rahat kesiyor.bide peşinden gelip orduyu yok ediyorlar iyice sinir kaplıyor insanı.
Disiplin ve moral önemli.