Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Özgürlük arzusu yüksek olan vassallara ne yapılmalı?
 

g9VnN2.jpg

Buradan 'Create Janissaries' butonundan çıkarabilirsin.State olacak ve dini müslüman olmayacak.



Development basarak her bastığın dev başına yanılmıyorsam %5 bağımsızlık isteği düşecektir.İlişkini yüksek tutman, diplomatik saygınlığının iyi olması, diplomatik teknolojide onun gerisinde olmaman, ona oranla askeri gücünün fazla olması bağımsızlık isteğini arttırmayacak nedenlerdendir.Ayrıca 50 altına indirince direk yapabiliyorsan evlilik yapmalısın.Son çare ise 20 prestij karşılığı 10 bağımsızlık isteğini düşürme butonu.
bende orada 2 buton cıkmıyor en alttaki
(18-03-2018, 01:43)YasinSaka : [ -> ]Özgürlük arzusu yüksek olan vassallara ne yapılmalı?

Dev basabilir, toprak verebilir, prestij harcayarak özgürlük arzusunu düşürebilirsin. Dip rep kasıp kendi ordunu büyütmek de bir seçenek tabi.

(18-03-2018, 10:04)kurtulus : [ -> ]bende orada 2 buton cıkmıyor en alttaki

DLC yoktur?
bende sadece son dlc yok başka turlü nasıl yeni ceri cıkarta bilirim birde bir ülkeye casuz atığımda o puğanları nasıl görcem
İlişkilerini geliştirebilir, hediye gönderebilirsin.
(18-03-2018, 11:33)kurtulus : [ -> ]bende sadece son dlc yok başka turlü nasıl yeni ceri cıkarta bilirim birde bir ülkeye casuz atığımda o puğanları nasıl görcem

Yeniçeri basma olayı son DLC ile geldi zaten. O DLC yoksa eski yeniçeri eventini alıyosun sanırım.

Casus puanlarını o ülkenin diplomatik menüsünden görebilirsin.
0EZkYD.jpg
O eventini nnasil gelcek ne yapmam lazim
Devşirme sistemi decisionunu geçirmiş olmalısın. Başka bi şartı yok.
peki nasil gelcek o
100 mil puanın olmalı ve Ottoman Government yönetim biçiminde olmalısın. Bi de sanırım o yeniçeri şeyi için müslüman olman gerekiyo olabilir. Emin değilim.
Yalnız adam yeniçeri birimlerini sordu konuyu neden devşirme sistemine getirdin ki yeniçeri eventi sadece yüzde 10 insangücü bonusu veriyor ki bunu sanırım oyun çıktığından beri yapan bir event. Bence kafasını iyice bir karıştırmaktan başka bir işe yaramadı bu yaptığın. Cradle of Civilization yoksa yeniçeri basamazsın bu kadar basit.
(18-03-2018, 17:17)Zebercet : [ -> ]Yalnız adam yeniçeri birimlerini sordu konuyu neden devşirme sistemine getirdin ki yeniçeri eventi sadece yüzde 10 insangücü bonusu veriyor ki bunu sanırım oyun çıktığından beri yapan bir event. Bence kafasını iyice bir karıştırmaktan başka bir işe yaramadı bu yaptığın. Cradle of Civilization yoksa yeniçeri basamazsın bu kadar basit.

(18-03-2018, 14:11)kurtulus : [ -> ]O eventini nnasil gelcek ne yapmam lazim
Ya güzel kardeşim sen onun öncesinde adama "Yeniçeri basma olayı son DLC ile geldi zaten. O DLC yoksa eski yeniçeri eventini alıyosun sanırım." yazmışsın ne yazsaydı yani bunun üzerine? Hayır konu yeniçeri birimiyken senin yeniçeri eventini işin içine katman gereksiz zaten. Sen yeniçeri eventi dersen o adam yeniçeri birimlerini üretebildiği bir eventin geleceğini zanneder. Hala tutmuş ileti alıntılıyorsun sanki ben cımbızla laf çekmişim de soru cevabın tamamına hakim değilmişim gibi.
Yeniçeri basma olayı son DLC ile geldi demişim. Bu cümleden son DLC yoksa yeniçeri basamayacağı gayet açık anlaşılıyor zaten. Eski yeniçeri eventini aldığında yeniçeri basabileceğini düşündürten bir şey göremiyorum ben.
eu4de sehirlere vali tayin etme varmi
Osmanlı'da paşa tayin etme var da genel olarak vali tayin etme yok sanırım.
pasa danismanmi oluyor
Yok danışman farklı, bu günlük işine yarayabilir: https://forum.strategyturk.com/konu-gunl...e-r%C3%BBm
arkadaşlar burgonya nın dağılması eventini nasıl tetikleyebilirim ne yapmam lazım