Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Decisionlardan o kararı geçirmişsin. Geri alınabiliyor muydu hatırlamıyorum ama bundan sonra yolun reform gibi.
Papayla ve diğer ülkelerle ilişkini geliştirirsen bu kararı kaldıran desicion gelir
(06-02-2020, 12:32)Averroes : [ -> ]Elensar


Ben bir oyunumda high american teknoloji yaparak osmanlıyla oynadım. Oradaki birimler oyunun en güçlü birimleridir. Hiç gerilme falanda olmuyor. Bu teknolojinin tek kötü yanı etrafı keşfetmen gerekli.


Peki nasıl yapılıyor? Ben bir kez custom nation yaparken denemiştim ama bazı şartları vardı. Şurada burada toprağın olmalı diye.


Dosyaları karıştırman lazım. 
1- Common da technology.txt gir orada 
PHP Kod:
    high_american = {
        
start_level 3
        start_cost_modifier 
0
        nation_designer_unit_type 
high_american
        nation_designer_trigger 
= {
            
capital_scope = {
                OR = {
                    
continent new_world
                    continent 
north_america
                    continent 
south_america
                    continent 
oceania
                    continent 
europe
                    continent 
asian
                    continent 
india
                
}
            }
        }
        
nation_designer_cost = {
            
value 75
        
}
    }


yap.

2-History de countries gir istediğin ülkeyi teknolojisini değiştir.  technology_group = high_american  gibi
3- Seni şimdiden uyarayım eğer bunu yaparsan her yer sis olarak gözükecektir. Mecburen hile ile prestij harcayarak açmak zorundasın her yeri.

Trust niye artmıyor bende. Osmanlı ile 50 yıldır müttefiğim ve 3 kere savaşına katıldığım halde adamlarla trust artmıyor.  Favor harcayarak bastım ki beni rival yapmasın.

https://eu4.paradoxwikis.com/Diplomatic_feedback#Trust
Trust bekleyerek artan bir şey değil. Genelde favor ile arttırıyoruz. Çağırdığı savaşlara gelerek artıyor muydu hatırlamıyorum. Ama kendi savaşlarında ona toprak vs vererek arttırabiliyorsun sanırım.
(15-02-2020, 22:26)altnkurt : [ -> ]Trust bekleyerek artan bir şey değil. Genelde favor ile arttırıyoruz. Çağırdığı savaşlara gelerek artıyor muydu hatırlamıyorum. Ama kendi savaşlarında ona toprak vs vererek arttırabiliyorsun sanırım.



Silah çağrısını onurlandırmak    
+10

https://eu4.paradoxwikis.com/Diplomatic_feedback#Trust

Siteye göre bayağı vermesi lazım ama yok öyle bir şey.
Sitede bazı şeyler eskimiş olabiliyor. Değiştirilmiyor.
wiki de bazen bilgiler yanlış olabiliyor oradaki call to arms ile trust artırma şu anki sürümde mevcut değil onun yerine çağrıldığın savaşa olan katkın ile daha çok favor kazanıp onları trust'a dönüştürebiliyorsun.
Avusturya'yım ve başta Habsburglar var. Varisi olmayan müttefikim Brandenburg ile RM yaptım. Yine de hükümdar ölünce diğer müttefiki Polonya ve Litvanya arasında veraset savaşı çıkacak gözüküyor. Brandenburg tahtını nasıl kendime alabilirim?
En önemli etken prestij sonra development prestijini hızlı bir şekilde artırmayı deniyebilirsin. Ayriyeten development autonomy bazlı hesaplandığı için autonomy düşürebilirsin. Daha Hungary ve Bohemia'yi pu almadıysan onlardan gelecek development da fayda sağlar.
(18-02-2020, 22:20)Pharmacist : [ -> ]En önemli etken prestij sonra development prestijini hızlı bir şekilde artırmayı deniyebilirsin. Ayriyeten development autonomy bazlı hesaplandığı için autonomy düşürebilirsin. Daha Hungary ve Bohemia'yi pu almadıysan onlardan gelecek development da fayda sağlar.

Teşekkürler ancak benim hükümdarımın varissiz ölmesi üzerine benim başıma Hohenzhollern Hanedanı geçti. :rofl:
Merhabalar oyunda combat width ordu genisligi sanirim, mesela 15 diyelim bir generale bagli maximum 15 mi birlik olabiliyor daha fazla da koyulabiliyor oyle oldugunda savasta etkisi ne oluyor fazlalik savasmiyor mu? Bir de bu durum denizde nasil donanma genisligi var mi?
(20-02-2020, 14:58)SoulForged : [ -> ]Merhabalar oyunda combat width ordu genisligi sanirim, mesela 15 diyelim bir generale bagli maximum 15 mi birlik olabiliyor daha fazla da koyulabiliyor oyle oldugunda savasta etkisi ne oluyor fazlalik savasmiyor mu? Bir de bu durum denizde nasil donanma genisligi var mi?

Combat Width bir muharebede bir tarafta en fazla kaç birimin aynı anda savaşacağını belirtir. Muharebenin iki tarafında da ikişer sıra olur. İki sıranın uzunluğu da Combat Width ile eşittir. Normalde birimlerin muharebede savaşması için ön sırada olması gerekir fakat topçu birimleri arka sıradan normal hasar değerlerinin yarısı kadar etkili olacak şekilde savaşabilirler. Bir generalin yönetebileceği birlik sayısıyla bir alakası yok. Fazlalık olan birlikler o sırada muharebede savaşıp morali 0'a düşen birliklerin yerini alacaktır. Denizde de Naval Engagement adı altında bir limit bulunmakta ve her geminin kapladığı alan farklılık göstermekte.
Yani orduya combat width e bakmaksizin asker koyabilirmiyiz manpower ve paramiz yetiyorsa? Mantikli olur mu
Toprakların supply limiti var, çok kalabalık ordular yıpranmaya tabi olmadan manevra yapmanı zorlaştırır.
(20-02-2020, 20:01)SoulForged : [ -> ]Yani orduya combat width e bakmaksizin asker koyabilirmiyiz manpower ve paramiz yetiyorsa? Mantikli olur mu

Combat width 30 oldugunu varsayarsak, bir orduna 30 tane topçu koyup geri kalanını full piyade yapman faydalı olur. Çünkü 30dan fazla topçun varsa hiç savaşta hiç bir işe yaramaz, boşa masraf olur sana. Ön hattaki piyadelerin bitmediği sürece topçuların herhangi bir hasar almıyacaktır bu sebeple fazladan topçu koyman tamamen gereeksiz
Osmanliyla oynuyorum 30 army width im var 1620 li yillardayim max manpowerim 145 k max ordu linitim 210 civarinda. 4 tane 30 ar binlik ordu kurdum15 inf 10 cav 5 topçu seklinde dogrumudur bu sekilde ordu duzenim
(21-02-2020, 11:15)SoulForged : [ -> ]Osmanliyla oynuyorum 30 army width im var 1620 li yillardayim max manpowerim 145 k max ordu linitim 210 civarinda. 4 tane 30 ar binlik ordu kurdum15 inf 10 cav 5 topçu seklinde dogrumudur bu sekilde ordu duzenim
Sanırım 30 width var diye 30k yapmışsın. Benim anladığım kadarıyla ön ve arka saflarda ayrı ayrı 30 birim oluyor. Yani inf+cav toplamı minimum 30 olmalı
(21-02-2020, 11:15)SoulForged : [ -> ]Osmanliyla oynuyorum 30 army width im var 1620 li yillardayim max manpowerim 145 k max ordu linitim 210 civarinda. 4 tane 30 ar binlik ordu kurdum15 inf 10 cav 5 topçu seklinde dogrumudur bu sekilde ordu duzenim

30 combat width için 20-6-14 şeklinde 40k'lık ordular kurabilirsin. böylelikle muharebeye 2 ordu soktuğunda arka sıranın neredeyse tamamı topçu birliklerinden oluşur. düzen takıntıların yoksa 20-6-15'de yapabilirsin tabii ki.
Anladım tesekkurler gerci osmanlıyla 30k lık bır ordu bile hemen hemen her savası almamı saglıyor dediginiz gibi yapabilirim ekonomik durumum ve manpowerım yeterli. Osmanlıda 1650 lerde sonra biraz orduda teknolojıde gerilememi mi oluyor oyun sonuna kadar getirmeyi dusunuyorum yayılmacı politikayla asya avrupa yayılmaya devam mı edeyim yoksa tall oynayıp devolepment production mı kasayım. bir de oyun galibiyeti icin ne gerekli sanırım basarımlarda parise paşa ata yani fransa bolgesını al gibi seyler varmıs ona mı yoneleyim
(21-02-2020, 14:56)SoulForged : [ -> ]Anladım tesekkurler gerci osmanlıyla 30k lık bır ordu bile hemen hemen her savası almamı saglıyor dediginiz gibi yapabilirim ekonomik durumum ve manpowerım yeterli. Osmanlıda 1650 lerde sonra biraz orduda teknolojıde gerilememi mi oluyor oyun sonuna kadar getirmeyi dusunuyorum yayılmacı politikayla asya avrupa yayılmaya devam mı edeyim yoksa tall oynayıp devolepment production mı kasayım. bir de oyun galibiyeti icin ne gerekli sanırım basarımlarda parise paşa ata yani fransa bolgesını al gibi seyler varmıs ona mı yoneleyim

Military Tech 15'ten itibaren Osmanlının askerleri ile Avrupanın askerleri eşitleniyor ve daha ilerisinde ise geriliyor. Ama singleplayer bir oyunda bunun sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Oyunda mantıken bir galibiyet yok bu yüzden nasıl zevk alınıyorsa öyle oynanması daha uygun olacaktır. Bu aynı şekilde yayılmaya devam mı edeyim yoksa tall mı oynayayım sorusunu da cevaplıyordur umarım.