Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
(04-03-2016, 19:46)forgiven : [ -> ]<!-- Teknik Sorun --!>
Bilgisayarımı w7'den w10'a yükselttikten sonra oyun hızı 5'de olmasına rağmen çok yavaş geçiyor zaman ve hiç bir mod açık değil. Bunu nasıl düzeltebilirim ?

W10'da recording falan lüzumsuz şeylerin istemeden açık olabileceğine dair şeyler duymuştum. Hiç kullanmadım ondan bilemeyeceğim ama EU ile alakalı değildir muhtemelen lüzumsuz servisler falan vardır.
w10 oyun perforformansı olararak w7'den oldukça iyi diyorlardı :S
GTA 4 için w10 gerçekten baya performans artırdı ama EU4 performans kaybetti ayrıca oyunun ortalarındayken bir anda çöküyor oyun(etw den beri en uyuz olduğu şey) Extended timeline modunuda hiç açmıyor ülke seçme panelinde çalışmayı durduruyor.Zaten bu mod açılmadıktan sonra oyunun pek anlamı kalmıyor benim için  :/

W10 şekil olarak güzel ama W7 ye tekrar göri döneceğim gibi duruyor.
Osmanlı ile western focus ile batılılaştım fakat asker tipleri değişmedi sadece teknoloji kısmı değişti ? ne zamandan beri böyle böyleyse avrupalı askerler haşlar beni
Arkadaşlar İspanya oyunumda yıl 1740lara geldi. Koloni hükümetlerimin hepsi gaza gelmiş özgürlük yüzdeleri hep 60'ın üzeri. Vergileride azalttım aramıda iyleştirdim yok. Nasıl alıcam bunların gazlarını?
ben ispanyayla hiç o zamana kadar oynamadım ama aklımda bi fikir var.Madem isyan edecekler 1 er 1 er isyan ettir kes hepsini tek tek
Birer birer olmuyor, isyana meyilli devletler birbirleriyle müttefik olup birlikte isyan ediyorlar.



Asker sayını yükseltmen, diplomasi teknolojisinde geri kalmaman, yüksek prestije sahip olman ve iyi bir diplomatic reputation'a sahip olman gerekli. Eğer hala bağımsızlık istekleri yüksek ise bu demek oluyorki koloniler genişlerken ona uyumlu bir şekilde kendi ülkeni genişletememişsin. Bunun da tek bir çözüm yolu var, savaş.

(08-03-2016, 11:33)cemal : [ -> ]Osmanlı ile western focus ile batılılaştım fakat  asker tipleri değişmedi sadece teknoloji kısmı değişti ? ne zamandan beri böyle böyleyse avrupalı askerler haşlar beni

Bayağıdır böyle.
Asker tipi onemli degil oyun sonunda 2 pip fark yaratiyir ama oncesinde diger gruplarin onde oldugu donemler oluyor.
hmm batılılaşıncada değişmiyor o zaman sanırım.Neyse saolun.
Artık doğunun nimetleriyle kat kat büyük ordu beslicem :D
http://i.hizliresim.com/BPP5Og.jpg
trablusu neden annexleyemiyorum
Dip. Rep. düşüktür. Dip. Rep. arttıran advisor ata.
Fransayı ben kontrol etmediğim zamanlarda deli gibi güçlü bir orduya sahip olan fransa ben kontrol ettiğimde saçma bir devlete dönüşüyor.
Military technology olarak sadece 1 teknoloji ilerde olan 25k lık ingiliz ordusu benim 45k olan ordumu çatır çatır yeniyor.Benim askerlerin morali daha savaşın ilk zamanlarında sıfırlanıyor.
General olarak bende 5/3/3/1 gücünde general var düşmanda 5/1/2/0 gibi bir general var.48k galloglaigh ile yine 26k olan ingiltereye yenildim(ben saldıran taraftım). İngiliz ordusunu ne yapsam durduramıyorum.

Bu sinir bozucu durumun sebebi ne olabilir ?
Royal Guard kendinde demissin bir teknoloji geride oldugunu eger ki kazanmak istiyorsan teknolojide asla geri kalmamalisin.Fransa gibi kara ordulari guclu devletle oynuyorsan savas idealari ac hem ordularini guclendirir hemde her bir idea teknolojide 2% ucuzlasma yapar sende teknolojik olarak geride kalmasin.
(09-03-2016, 20:29)Kamran : [ -> ]Royal Guard kendinde demissin bir teknoloji geride oldugunu eger ki kazanmak istiyorsan teknolojide asla geri kalmamalisin.Fransa gibi kara ordulari guclu devletle oynuyorsan savas idealari ac hem ordularini guclendirir hemde her bir idea teknolojide 2% ucuzlasma yapar sende teknolojik olarak geride kalmasin.

İlk cümle doğru ama ikincisine katılmıyorum bence tam tersine zaten güçlü olduğundan başka şeylere odaklanmalı, kontrolsüz güç güç değildir. Kaldı ki askeri teknoloji de geri kalıyorsa askeri ideaların faydadan çok zararı olur ona.
Ferevon dogru baska seylere odaklanmali ama 2 ideadan sonra cunki ne kadarda fransa karada guclu olsada oyunun basinda sadece manpower guclendiren ideasi acık :
French ideas
Traditions:
+20% National manpower modifier
digerlerinide acmak icin 3 idea acmalisin ki 8 national idea var hepsini acmak icin 24 idea acilmasi lazım yani en az 150-175 yıla anca acilir yani oyun nerdeyse ortasına yaklasmis oluyoruz.Benim taktigim boyleki once askeri ideayi acıyorsun sonra gelen gidene tek atıyorsun sonra sirasıyla expansiondur, economic idea acarak gidiyorsun.
teknolojik olarak öne geçtiğim halde kazanma ihtimalim düşük oluyor.
Terrain denen bela hep bana eksi veriyor.
Güçlü müttefikler sayesinde bana karşı ingilterenin kurduğu koalisyonu yendiğimiz için artık koalisyon kurmuyorlar (kurmaya güçleri yetmiyor).
Bu arada katolik kilisesine 5 kardinal yollamama(her yıl en çok kardinali ben yolluyorum) rağmen fransız bir papa seçtiremediğim için ülkeyi protestanlığa geçirdim :D Durmadan isyan bastırıyorum :D
Yıl 1520-1530 arasına geldi windward adalarına ilk koloniyide yolladım.
Avusturya ve Aragon müttefik daha önce castile müttefikti ama portekiz ve aragon onu savaşta yendi onun yüzünden bende savaşı kaybetmiş oldum bide portekize vergi vermek zorunda kaldım :D Sonra bende aragonu müte aldım :D
Avusturya ile olan ilişkileri koparıp Osmanlı ile müttefik olmak istiyorum aslında benim için daha yararlı olurmu ? (osmanlı daha önceden benim müttefikti o olmasa benim ülke batmıştı :D )
en önemli idealar nelerdir. ben genelde oyunlarımda rel-adm-trade-dip-qual-def-off-quan idealarını kullanıyorum
Idealara dair genel bir bilgi edinmek için : Idea Rehberi
En iyi idea sorusu hangi ülkeyle oynadığına göre değişir ancak oyun içerisinde oynadığın ülke ne olursa olsun yararlı olan idealar vardır, örneğin Defensive gibi.
(09-03-2016, 21:47)Duman : [ -> ]Idealara dair genel bir bilgi edinmek için : Idea Rehberi
En iyi idea sorusu hangi ülkeyle oynadığına göre değişir ancak oyun içerisinde oynadığın ülke ne olursa olsun yararlı olan idealar vardır, örneğin Defensive gibi.

ideaların ne tür özellikler getirdğini biliyorum da bu dediğim idealar çoğu ülkelere gidiyor yeri geldiğinde dip yerine exploration, rel yerine expansion alıyorum fakat hiç hüm eco nav mar esp gibi ideaları tercih etmiyorum. gereksiz geliyor
Yeri geldiğinde dip yerine exploration alıyorsan yanlış oynuyorsun oyunu bence. :D Hangi ülke ile ne zaman dip ne zaman exploration alınacağı bellidir exploration yerine diplomasi açıyım demek yanlış olur genelde.

Humanism, economics ideaları sp'de de tercih edilebilir.
Espionage ideagrubu özellikle mpde yararlı olan bir ideagrup.