Strategyturk Forumları

Orjinalini görmek için tıklayınız: EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Osmanlı ile Memlükleri neden gerçekteki kısa sürede bitiremiyoruz ki? Gerçekte Osmanlı Memlüklerin 2 savaşta içinden geçmişler. Oyunda 3 savaş yapsak bile bütün topraklarını alamıyoruz. En az 4 - 5 savaş yapasın ki Memlüğün bütün topraklarını alasın.

Ayrıca Rusları durdurmak çok zor ya güneye doğru inmesinler diye Litvanya ve Kazan ile müttefik oldum yine de Litvanya'ya savaş açtılar. Aynı anda Kastilya ile savaştığım için Ruslara karşı pek başarılı olamadık ve Litvanya'yı işgal ettiler.

Missions expanded modunu indirdim Osmanlı ile oynuyorum ordunu force limitine ulaştırmamı söylüyor ama force limitim 150 birim asker. O kadar askere ihtiyacım yok ki yani görevi geçebilmek için 180 birim asker mi bassam ne yapsam acaba?
İlk sorunuzun cevabı oldukça basit, oyun dengesini korumak için böyle olması gerekiyor. İkincisi için ise Rusları daha birleşmeden erkenden durdurmayı deneyebilirsiniz. Üçüncü sorunuzun cevabı ise evet, force limite ulaşmanız gerekiyor. Görevi zaten limitiniz düşükken yaparsanız daha kolay olur. Muhtemelen en alttaki Yeniçeri görevlerinden bahsediyorsunuz, onlar içinse asker basmaktan başka çareniz yok, mevzubahis görevlerse Yeniçeri oranlarına da dikkat edin.
memlüğe kaç yılında saldırdınız
Ingiltere'de parlamentoyu kapatabiliyor muyuz? Ek olarak eu4 launcher'da bir sene once sildigim, dosyalardan da bakip silindigini gordugum bir save'im surekli devam et butonunda gorunuyor. Bunu nasil cozebilirim? Oyunu defalarca silip yukledim ama sorun cozulmedi.
Bahsettiğiniz kayıt dosyası bulutta kalmış olabilir. Onun dışında Parlamentoyu kapatmak için yönetim şeklini değiştirmeniz gerekiyor. İngiliz Monarşisi'nde Parlamento bulunuyor.
Buluta yerele kirilmis savelere hepsine baktim yok silinmis ama launcherda hala cikiyor. Peki ingilterede parlementosuz monarsi var mi, varsa hangi sartlari karsilamaliyim gecmek icin?
İlginç işlere kalkışmadan mümkün olan tek yol, Mutlakiyet Çağında, İngiliz İç Savaşı felaketini çıkartıp Monarşiyi desteklemek ve iç savaşı kazanmak.
1. Noble burjuva clergy'lere verdigimiz alanlari hangi menuden nasil geri alabiliriz?
2. Bu uc siniftan komple nasil kurtulabilirim?
237mb güncelleme indi bana bu nedir?
(02-03-2022, 13:03)Semavi7 : [ -> ]237mb güncelleme indi bana bu nedir?
1.33 sürümü çıktı.
https://forum.paradoxplaza.com/forum/thr...s.1513554/
Su diplomasi ekrani hangi dlc ile geliyor?
https://www.reddit.com/r/eu4/comments/om...his_diplo/
Postta da yazdığı gibi Mandate of Heaven ile geliyor. Orduları da bastığımız macrobuilderda görselde gözüktüğü gibi aşağıdaki kuş butonu ile erişebiliyoruz. Orada çeşitli farklı butonlar ile farklı özellikler kullanılabiliyor. Oyunun açık ara en iyi özelliği.
Oirat ile Yuan kurucam Horde mil ideası kalkıyor mu ? Horde kalınmayacaksa Horde mil ideası almanın bir faydası var mı ?
Silinmez, horde kalınmayacaksa pek bir anlamı yok.
Bohemya oyunu actim. Savas acmak istiyorum ama interregnumda devlet , heir de yok. Bu durumdan nasil kurtulabilirim evlilikle mi?
(07-03-2022, 15:01)Voidian : [ -> ]Silinmez, horde kalınmayacaksa pek bir anlamı yok.

Peki yuan için nasıl bir önerin var klasik quantity eco açılır mı
SP için eco gerektiğinden şüpheliyim. Admin + Religious/Humanist garanti idealar.
ilk ideayı mil alıcam ne önerirsiniz
Quantity dışında gerekli bir millitary ideası olmaması lazım, belki Aristocratic.
Bu dediğin sp için geçerli dimi